25/12/23

Μίλοραντ Ντόντικ: Νομίζω ότι έχει ψθάσει η ώρα για μια ανεξάρτητη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα

 


Ο πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει ότι έχει φθάσει η ώρα για μια  ανεξάρτητη Σέρπσκα.
 «Αν δεν μας απειλούσαν οι ξένοι, θα το είχαμε κάνει εδώ και πολύ καιρό. Έχουν ένα οπλοστάσιο  απειλών . Δεν θέλω να εκθέσω κανέναν σε αυτό. Δεν θέλω να εκθέσω τον λαό σε οποιαδήποτε αποσταθεροποίηση και γι 'αυτό συνεχίζω να λέω ότι η μόνη λύση για τον σερβικό λαό εδώ είναι μια ανεξάρτητη Ρεπούμπλικα Σερπσκα».
Ο Ντόντικ είπε ότι, «οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι είναι οι ιδιοκτήτες ολόκληρης της Βοσνίας Ερζεγοβινης , αλλά πρέπει να ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο και να δουν ότι δεν είναι». 
«Δεν πιστεύουμε στη Βοσνία Ερζεγοβινη , δεν μας αρέσει η Βοσνία Ερζεγοβινη . Αυτή είναι η ανάγκη μας. Θα ήθελα να δω τη Ρεπούμπλικα  Σέρπσκα να εγκαταλείπει τη Βοσνία Ερζεγοβινη μόλις παρουσιαστεί η ευκαιρία. Δεν θέλουμε πόλεμο, δεν θέλουμε συγκρούσεις, καμία ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να πέφτει για πολιτικές ιδέες, αλλά λογικά, ρεαλιστικά, δεν μπορείς να ζεις στη Βοσνία Ερζεγοβινη», δήλωσε ο Ντόντικ. 
 Ο Ντόντικ επεσήμανε ότι θα μιλήσει για την ανεξαρτησία της Σέρπσκα ίσως για μερικά ακόμη χρόνια, αλλά ότι αυτό θα συμβεί. 
 Ο Ντόντικ εκτίμησε ότι οι γεωπολιτικές συνθήκες έχουν αλλάξει σημαντικά και ότι η Ρεπούμπλικα Σέρπσκα δεν είχε ποτέ μεγαλύτερο αριθμό φίλων, επικαλούμενος τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν και τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. 
 Ο Ντόντικ επεσήμανε ότι η Σέρπσκα χρειάζεται την υποστήριξη χωρών όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Σλοβακία και πολλές άλλες χώρες. 
 «Νομίζω ότι καταφέραμε να έχουμε μια καλή σχέση και με τον πρόεδρο της Τουρκίας και ότι έχουμε μια κατανόηση από αυτή την άποψη. Έχουμε επίσης καλή συνεννόηση με την ηγεσία της Κροατίας », δήλωσε ο Ντόντικ, τονίζοντας ότι όσοι αμφισβητούν την ανεξαρτησία της τελικά θα την αποδεχτούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...