22/12/23

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν βέτο στην τροπολογία της Ρωσίας σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.


 

 Η Ρωσία κατέθεσε σήμερα τροπολογία στο σχέδιο ψηφίσματος που εκπόνησαν οι αραβικές χώρες και ζητούσε την κατεπείγουσα αναστολή των εχθροπραξιών για να εξασφαλίσει την ασφαλή και ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση στην περιοχή, όπως δήλωσε ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος στον Οργανισμό Βασίλι Νεμπένζια.
 Οι ΗΠΑ μπλόκαραν τη ρωσική τροπολογία του ψηφίσματος. 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος που εκπόνησαν οι αραβικές χώρες για τη διευκόλυνση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. 
13 χώρες ψήφισαν υπέρ, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες απείχαν. 
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον παγκόσμιο οργανισμό  Βασίλης Νεμπέζια εξήγησε οτι η  Ρωσία δεν άσκησε  ασκ βέτο στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας  από αλληλεγγύη προς τις αραβικές χώρες.  «Αν αυτό το έγγραφο δεν είχε υποστηριχθεί από έναν αριθμό αραβικών κρατών, σίγουρα θα είχαμε ασκήσει βέτο», δήλωσε μετά την ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...