17/12/23

Τεχνική νοημοσύνη; Τον Δεκέμβριο του 1944, οι Έλληνες αντάρτες ξεκίνησαν μια επανάσταση κατά των Γερμανών και των συνεργατών τους. Η επανάσταση αυτή οδήγησε σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο που κράτησε πολλά χρόνια


Ένα εκπληκτικό κείμενο από το Bing. Πληκτρολόγησα αναζήτηση για: 17 Δεκεμβρίου 1944 και βγήκε η ακόλουθη πληροφορία από την τεχνική νοημοσύνη.
  «Στις 17 Δεκεμβρίου του 1944, η Αθήνα βρισκόταν υπό την κατοχή των Γερμανών και η Ελλάδα βρισκόταν στον πόλεμο. Τον Δεκέμβριο του 1944, οι Έλληνες αντάρτες ξεκίνησαν μια επανάσταση κατά των Γερμανών και των συνεργατών τους. Η επανάσταση αυτή οδήγησε σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο που κράτησε πολλά χρόνια. Οι αντάρτες κατάφεραν να απελευθερώσουν την Αθήνα από τους Γερμανούς στις 12 Οκτωβρίου 1944, αλλά οι Γερμανοί επέστρεψαν στην πόλη τον Δεκέμβριο του 1944 και ξεκίνησαν μια σφοδρή επίθεση κατά των ανταρτών. Η μάχη του Δεκεμβρίου του 1944 ήταν μια από τις πιο σκληρές και αιματηρές μάχες του εμφυλίου πολέμου . Ελπίζω να σας βοήθησα! Δημιουργία απαντήσεων για εσάς…

Στην Αθήνα, τη νύχτα της 17ης Δεκέμβρη 1944, της 14ης ημέρας των Δεκεμβριανών , η βρετανική 28η Ταξιαρχία άρχισε να κινείται επί της Λεωφόρου Συγγρού. Ένα τάγμα κατέλαβε τα λατομεία στο λόφο Σικελίας και άλλο τάγμα υποστηριζόμενο από τρία άρματα επιτέθηκε στους Ελασίτες που κατείχαν το εργοστάσιο του Φιξ.
Η μάχη εκεί έληξε το πρωί της 18ης. Οι Ελασίτες είχαν 20 νεκρούς. Οι βρετανοί εκκαθάρισαν την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων. Η 12η Ταξιαρχία εκκαθάριζε τις περιοχές πέριξ της Συγγρού. 

Ο ΕΛΑΣ κατέλαβε τον Αρδηττό.

Η 17η Δεκέμβρη από το αφιέρωμα του Ριζοσπάστη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικό αλλά "άχρωμο".
Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες που παραλείπονται...