25/12/23

Ο Σόϊγκου ενημέρωσε τον Πούτιν για την πλήρη απελευθέρωση της Μαρίνκα στη ΛΔ Ντόνετσκ



ΜΟΣΧΑ, 25 Δεκεμβρίου, Η απελευθέρωση της πόλης Μαρίνκα  στη ΛΔ Ντόνετσκ αποδυναμώνει την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και δίνει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πρόσθετες ευκαιρίες για περαιτέρω ενέργειες, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η απελευθέρωση αυτού του πολεοδομικού συγκροτήματος οικισμού, , μειώνει τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για άμυνα και μας δίνει πρόσθετες ευκαιρίες για περαιτέρω ενέργειες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

Σύμφωνα με τον ίδιο, για εννέα χρόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δημιούργησαν στη Μαρίνκα μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή, που συνδέεται με υπόγεια περάσματα. Σχεδόν κάθε δρόμος είχε οχυρωμένη δομή.

Μετά την ενημέρωση από τον  Σόϊγκου, ο Πούτιν δήλωσε ότι υπάρχουν «τουλάχιστον δύο θετικά αποτελέσματα» από όλα αυτά.

«Ο πρώτος είναι να εκδιώξουμε τις εχθρικές μονάδες από το Ντόνετσκ. Το δεύτερο είναι ότι διασχίζοντας αυτή την οχυρωμένη περιοχή - την οποία ο εχθρός κατασκευάζει, πρακτικά, από το 2014 και κατασκευάζοντας σημαντικό αριθμό τσιμεντένιων μπλοκ και οδών επικοινωνίας», δήλωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι με τη διάσπαση αυτού του μπλοκ, «τα ρωσικά  στρατεύματα έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν το πεδίο των επιχειρήσεών τους».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης , ο Πρόεδρος έδωσε εντολή να απονεμηθεί ο βαθμός του Συνταγματάρχη στον διοικητή  τάγματος Alexander Troshin, και ζήτησε  από τον επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας να υποβάλει προτάσεις για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην κατάληψη της πόλης. 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, όλοι τους αξίζουν κρατικά βραβεία.
Κατά τη διάρκεια των ετών της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Μαρίνκα έγινε ένας από τους κύριους αμυντικούς κόμβους των ένοπλων σχηματισμών της Ουκρανίας (AFU) στο προπύργιο του Ντονμπάς, από όπου βομβάρδιζαν το Ντόνετσκ.
 Τον Ιούνιο του 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε το καθήκον να απελευθερωθεί επιτέλους η πόλη από την οποία βομβαρδίζετο το Ντόνετσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...