27/12/09

Αφύπνιση από έναν εφιάλτη…

πηγή http://www.paron.gr/v3/new.php?id=48919&colid=&catid=33&dt=2009-12-27

Στην Ελλάδα συντελούνται μια σειρά από μεγάλες δεολογικές μετατοπίσεις:
Αμφισβητείται ολόκληρο αυτό το σαθρό οικοδόμημα που ονομάστηκε «πολιτική ορθότητα»…
Και ήταν ουσιαστικά η επικράτηση ενός στερεότυπου «ψευδοπροοδευτικού» λόγου, όπου:
• Δεν υπάρχει «κοινωνία», υπάρχουν μόνον άτομα.
• Δεν υπάρχουν τάξεις, έθνος, λαός, υπάρχει μόνο «πληθυσμός».
• Δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχουν μόνο «καταπιεζόμενες μειονότητες». Για την ακρίβεια υπάρχουν προνομιούχες «μειοψηφίες» που επιδιώκουν να κυριαρχήσουν πάνω στην κοινωνική πλειοψηφία, στο όνομα του μειοψηφικού χαρακτήρα τους. Επίσης:
• Δεν υπάρχουν υποχρεώσεις, μόνο «δικαιώματα».
• Δεν υπάρχουν συλλογικά δικαιώματα, μόνο ατομικά.
• Δεν υπάρχουν δικαιώματα συμμετοχής σε μια πλειοψηφική κοινότητα, παρά μόνο δικαιώματα αντιπαλότητας με την κοινωνική πλειοψηφία.
Δεν υπάρχει πόλη, παρά μόνο «πολίτες».
Αλλά πολίτες δίχως πόλη είναι σχήμα οξύμωρο.
Και δημοκρατία χωρίς επικράτηση της πλειοψηφίας είναι επίσης παραδοξολόγημα.
Ενώ πόλη χωρίς δημοκρατία, ή με πολίτευμα όπου κυριαρχούν προνομιακές μειοψηφίες, είναι τυραννία!
Εκείνο που καθιστά το πλήθος των ανθρώπων «λαό» είναι η αίσθηση κοινότητας. Η «φαντασιακή κοινότητα» στην οποία βιώνουν…
Κι επειδή την αποδέχονται και με εμπράγματους όρους -κοινή γλώσσα, κοινές παραδόσεις, κοινά αισθητικά και αξιακά πρότυπα- μετατρέπεται σε πραγματική κοινότητα.
Κι εκείνο που μετατρέπει τον «πληθυσμό» σε «λαό» είναι η κοινή αίσθηση του ανήκειν, η κοινή τους ταυτότητα, η εθνική ταυτότητα.
Εκείνο που μετατρέπει τον λαό σε «υποκείμενο της Πολιτείας» είναι το κοινό συμφέρον, το δημόσιο συμφέρον της πλειοψηφίας, το εθνικό συμφέρον.
Γι' αυτό και το πολίτευμα, που αναγνωρίζει τον λαό ως αυτοδύναμο υποκείμενο, η Δημοκρατία, εναποθέτει την τήρησή του «στον πατριωτισμό των πολιτών»!
Τα ιδεολογήματα της «πολιτικής ορθότητας» αμφισβητούν και τη δημοκρατία και το έθνος και τον λαό και την αίσθηση κοινότητας και τη βούληση της πλειοψηφίας.

Και προσπαθούν να τα αποδομήσουν όλα!
Άλλοτε με μισές αλήθειες, άλλοτε με ολόκληρα ψέματα…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας κυριε Χατζαρα και χρονια πολλα!
Ο Ευωνυμος στην ιστοσελιδα του εχει αποσπασμα απο το σημερινο κηρυγμα του Ανθίμου ο οποιος αναφερεται στα καζινο των Σκοπίων και πως αρπαζουν τις περιουσιες των Ελληνων με συμβολαιογραφους στα υπογεια, δηλαδη αρπαζουν ελληνικη γη.
Εχει το βιντεο τον τιτλο: Σφαζοντας με το βαμβακι.
Καλο θα ηταν να το επαναπροβαλλεται ή αν δεν επιτρεπεται να το αναφερετε στην εκπομπη σας.
Καλες γιορτες και να ειστε καλα.

Ανώνυμος είπε...

Ο νόμος δεν εφαρμόζεται όχι γιατί δεν υπάρχει αλλά διότι τα όργανα επιβολής του δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η αστυνομία απλώς παρακολουθεί την παρανομία. Έχει γεμίσει η Αθήνα λαθρομετανάστες, ασιάτες και αφρικάνους που εμπορεύονται πλαστά CDs και άλλα είδη του παραεμπορίου ( τσάντες Gucci και γυαλιά Prada) ψευδεπώνυμα προϊόντα Κίνας, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και τέλη. Οι Κινέζοι έχουν ανοίξει χιλιάδες μαγαζιά και τα Ελληνικά μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Η αγορά στενάζει σε όφελος του παραεμπορίου. Τελικά ποιός υπερασπίζεται το νόμο και τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη σε αυτό το ανύπαρκτο κράτος; Αναρωτιέμαι. Οι μαύροι κάνουν λαθρεμπόριο ναρκωτικών ανοιχτά πλέον στο κέντρο της Αθήνας. Η πορνεία, το πεζοδρόμιο, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Το ίδιο και τα μεταδιδόμενα νοσήματα, παρατηρείται αύξησή τους στην Ελλάδα. Οι αλλοδαποί κατακλίζουν τα νοσοκομεία μας. Ποιός πληρώνει το μάρμαρο για όλους αυτούς; Μα ο φορολογούμενος Ελληνας πολίτης φυσικά. Και ο Τζώρτζ θέλει τώρα να δώσει την Ελληνική υπηκοότητα στους απόγονους όσων λάθρα έφτασαν στη χώρα μας παραβιάζοντας τα σύνορά μας. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Ο Παπανδρέου πρεπει να δικαστεί για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Η υπηκοότητα πρέπει να δωθεί μόνο στα παιδιά των ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ νόμιμων μεταναστών, με την προϋπόθεση ότι οι γονείς τους θα διαμένουν επί δεκαπενταετία ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στην Ελλάδα, ως νόμιμοι μετανάστες, θα γνωρίζουν άπταιστα την ελληνική γλώσσα, ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ.

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...