25/12/09

Αυτόφωτο Λαϊκό Κίνημα ,του Ανωνύμου , του Έλληνος

Ελληνική Νομαρχία ήτοι Λόγος περί Ελευθερίας ,Aνωνύμου του Ελληνος, 1806:

"ότι τάχιστα η Ελλάς πρέπει να συντρίψη τας αλύσους της",... "ποίαι εστάθησαν αι αιτίαι όπου μέχρι της σήμερον την εφύλαξον δούλην και οποίαι είναι εκείναι όπου μέλλει να την ελευθερώσουσι "

(Από το 1800 ,και βάλε...,προσπαθούμε να συντρίψουμε τις αλυσίδες ,αλλά όσο προσπαθούμε τόσο αυτές σφίγγουν περισσότερο. )

" Εκείνοι οι αυτόματοι και ουτιδανοί άρχοντες ,οι φιλάργυροι και αμαθείς αρχιεπίσκοποι ..Εκείνοι οι αυθάδεις και όντως βάρβαροι προεστοί..Τι λέγουσι λοιπόν αυτοί οι βρωμεροί και χυδαιότατοι άνθρωποι;;Πώς είναι δυνατόν να νικηθή ένα τόσο μεγάλον βασίλειον;Ημείς δεν ημπορούμεν να κυβερνηθώμεν μόνοι μας .Πού να εύρωμεν ένα άλλον βασιλέα τόσο εύσπλαχνον και τόσον καλόν; Mάλιστα εκείνοι οι βρωμοάρχοντες της Κωνσταντινουπόλεως ,όπου όσον και τυφλός και αλαζονείαν έχουσιν άλλη τόσην αμάθειαν..Τι λοιπόν ημπορώ να τους είπω δια να τους καταπείσω; Να τους κράξω,ίσως ,άτιμους ;Aλλά αυτοί το έχουν δια προτέρημα".

Ερρωσθε , γρηγορείτε ,αν μπορείτε να ευδαιμονείτε ,καλό είναι κι'αυτό.

1 σχόλιο:

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΠΥΡΟ,

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ, ΤΟ ΠΟΣΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΑ.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΝΑ ΓΕΜΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Παρακαλώ τους συνΕλληνες να σταματήσουν αυτόν τον αχρείο να το λένε με το όνομα του μεγάλου αγωνιστή Τζερώνυμο

ΕΡΡΩΣΘΑΙ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΑΙ