27/12/09

Τώρα πρέπει νὰ δεχθῇ καὶ ὁ Ἑλληνοχριστιανισμός, τὸν Ἀνασταινόμενον Ὀρθόδοξον Ἑλληνισμόν μας

«Κοντὸς Ψαλμὸς Ἀλληλούϊα: Πᾶς Παπᾶς αἰσθανόμενος ὅτι εἶναι Πρῶτα Χριστιανὸς καὶ Δεύτερα Ἕλλην ξουραφισθήτω.»

«Ἑλληνικὴ Φυλή, διὰ νὰ αἰσθανθῇς τὸν Ἑλληνισμόν Σου πρέπει νὰ περιορίσῃς τὸ Χριστιανικό Σου συναίσθημα εἰς τὰ λογικὰ καὶ πραγματικά του ὅρια.
Ὅπως στὴν ἀρχὴ τῆς Νέας Σου Θρησκείας, ἐκατέβασες καὶ κατεπίεσες τὸ Συναίσθημα Ἕλλην, διὰ ν᾿ ἀνυψώσῃς τὸ Συναίσθημα Χριστιανός, τώρα πλέον ποὺ ἡ Χριστιανικότης Σου δὲν ἔχει νὰ πάθῃ τίποτε, μόνον δὲ ἡ Ἑλληνικότης Σου κινδυνεύει, πρέπει νὰ κατεβάσῃς εἰς δευτέραν μοῖραν τὸ συναίσθημα Χριστιανὸς καὶ ν᾿ ἀνυψώσῃς Κυρίαρχον Ἀπόλυτον τὸ Συναίσθημα Ἕλλην.»

«Ὅπως ἐδέχθημεν ἐμεῖς τότε τὸν Χριστιανισμόν, τώρα πρέπει νὰ δεχθῇ καὶ ὁ Ἑλληνοχριστιανισμός, τὸν Ἀνασταινόμενον Ὀρθόδοξον Ἑλληνισμόν μας.»

Ο ΜΕΓΑΣ ΕΛΛΗΝ
Περικλῆς Γιαννόπουλος
(1869-1910)


7 σχόλια:

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΠΥΡΟ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ.

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΧΟΡΤΑΤΟ.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΤΕΦΡΑ

Ανώνυμος είπε...

1 ΣΠΥΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ, ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ 2009 ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!! ΝΤΡΟΠΗ! ΜΗ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ! ΔΕΣ www.markoseugenikos.gr
2 Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι ζούμε σε ένα κράτος με τους πολιτικούς, στρατιωτικούς, πανεπιστημιακούς και θρησκευτικούς ηγέτες να υποτάσσονται άνευ αντιλογίας στις διαταγές του Σιωνισμού; ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ TO ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ DAVID;;; NO MORE Z.O.G.(Zionist Occupation Government) JEFFREY!!!

Hellas-Orthodoxy είπε...

Και ο Ανθιμος αναξιος βγηκε τωρα;;;
Τι θα γινει ρε "αρχαιολατρες",θα διχασετε για πολυ ακομα τους Ελληνες;

Ανώνυμος είπε...

Πας γυρευοντας! Εκτος απο ρατσιστη αντισημιτη θα σε πουν και ειδωλολατρη! Εγω παντως συμφωνω μαζι σου.

12:16:00 πμ Τι θαλεγες για ενα μεανδρο αντι του σταυρου;

Ο Iουλιανός εν τοις Mυστηρίοις

...Οι Έλληνες εκάγχασαν μεγάλα·
«Ντροπή, ντροπή να λες αυτά τα λόγια
σε μας τους σοφιστάς και φιλοσόφους.
Τέτοια σαν θες, εις τον Νικομηδείας
και στους παπάδες του μπορείς να λες.
Της ένδοξης Ελλάδος μας εμπρός σου
οι μεγαλύτεροι θεοί φανήκαν.
Κι αν φύγανε, να μη νομίζεις διόλου
που φοβηθήκαν μια χειρονομία.
Μονάχα σαν σε είδανε να κάνεις
το ΠΟΤΑΠΟΤΑΤΟΝ, ΑΓΡΟΙΚΟΝ ΣΧΗΜΑ σιχάθηκεν η ευγενής των φύσις,
και φύγανε και σε περιφρονήσαν»...

Ο ΑΡΧΑΙΟΣ είπε...

Προς "Ελλάς-Ορθοδοξία" : Αντιπαρέρχομαι το έως και περιφρονητικόν, οπωσδήποτε, δε, επιθετικόν, "Ρε "αρχαιολάτρες" και ρωτώ : Εσείς δεν μετέχετε εις τον εν λόγω διχασμόν ;... Επειδή, το εν λόγω θέμα απαιτεί πολύν χρόνον και νηφάλιον διάλογον προς επαρκήν προσέγγισιν αυτού, απαντώ επί της ουσίας : Ο αγνός "αρχαιολάτρης" (ήτοι ο μη υποκινούμενος υπό του γνωστού ... ευαγούς ιδρύματος)αποτελεί, το ελάχιστον, εξ ίσου αληθήν και ευγενήν Έλληναν μετά του αγνού πιστού εις τας διδασκαλίας του Ιησού(και ουχί μετά των ανωτάτων κληρικών των ενσωματωθέντων εις το ως άνω ... ευαγές ίδρυμα).-

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα, από τα σημερινά «ΝΕΑ» σάς στέλνω το παρακάτω σχόλιο του Παραπολιτικού για να το σχολιάσετε και να καταλάβουν οι αναγνώστες σας τί τρόμπα Αρχιεπίσκοπο έχουμε...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=14&ct=11&artid=4552824





Μοίρασε δώρα σε ώρες... άφτερ


εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ κινητικότητα δεν είχαν μόνον οι κυβερνητικοί λόγω προϋπολογισμού την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Είχε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και μάλιστα με «άφτερ» διάθεση. Το λέω επειδή μαθαίνω ότι γύρω στις 11.00 το βράδυ της Τετάρτης ο Ιερώνυμος πήρε τον πιστό του οδηγό Βλάση, τον στενό του συνεργάτη Αδαμάντιο Αυγουστίδη και τον διευθυντή της «Αλληλεγγύης» Κωστή Δήμτσα και βγήκαν με το αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας. Το δρομολόγιο είχε ως εξής: Πλατεία Κλαυθμώνος, Ομόνοια, Σωκράτους, Ευριπίδου, Πλατεία Θεάτρου, Πειραιώς. Η βόλτα διήρκεσε περίπου δύο ώρες, κι αυτό γιατί ο Αρχιεπίσκοπος με τους συνεργάτες του μοίρασε δέματα αγάπης- περιείχαν από φαγώσιμα μέχρι κλινοσκεπάσματα- σε αστέγους και απόρους του κέντρου της Αθήνας.

Ξεχωρίζει η συνομιλία που είχε ο Ιερώνυμος με δύο νεαρούς τοξικομανείς από την Άρτα, οι οποίοι του εξιστορούσαν πόσο δύσκολο είναι να ενταχθούν σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Μου λένε ότι ο Αρχιεπίσκοπος συγκινήθηκε όταν είδε τον έναν νεαρό να προσφέρει στον άλλον το σάντουιτς από το δικό του πακέτο.

η Τοξότισσα είπε...

Οποιαδήποτε θρησκευτική πίστη ή δόγμα επιλέγει κανείς να χρησιμοποιεί για την πνευματικότητα του δεν αφορά την πατρίδα αλλά το άτομο του.

Αν είμαστε όλοι έτοιμοι να δώσουμε το ελέυθερο σε κάθε άνθρωπο να ακολουθεί το πνευματικό του δρόμο ή να εξασκεί τη θρησκευτικότητα του με όποιο τρόπο επιθυμεί -ανεξιθρησκεία δηλαδή εφαρμοσμένη στην πράξη και όχι απλά σαν συνταγματική νομοθεσία-

τότε θα είμαστε έτοιμοι να σκεφτούμε και να κάνουμε τα πάντα για το καλό της χώρας μας, της Πατρίδας μας.

Όσο οι σκέψεις πνίγονται και σκιάζονται από δογματικές αντιλήψεις οποιασδήποτε μορφής είμαστε ανάξιοι να υπηρετήσουμε τη δημιουργικότητα, την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας μας.

Και για να το τραβήξω λίγο παραπάνω: ποιά ειρήνη υπηρετούμε όταν μόνοι μας μπαίνουμε σε εμπόλεμη κατάσταση και διχόνοια εξαιτίας οποιουδήποτε δόγματος που απειλεί ανά πάσα στιγμή την ίδια τη ΖΩΗ?

Ποιός Θεός χαίρεται τέτοιου είδους "πίστη" και "πιστούς"?

Η μεγάλες αλήθειες είναι απλές και υπάρχουν μέσα σε όλες τις θρησκείες γιατί επιμένουμε να κάνουμε τους τυφλούς? Απορίας άξιο... Δικό μας επίτευγμα είναι τούτο ή κάποιοι επωφελούνται από τούτη τη διαστροφή?