26/1/10

Ο επικίνδυνος Τζέφρης έχει κρυφή ατζέντα και κάνει ότι του πει η Ουάσιγκτον

Διάλογο εφ'όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο αποδέχθηκε ο Γ. Παπανδρέου .Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται διάλογο εφ΄όλης της ύλης

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποβεί εξαιρετικά δυσμενής για τα εθνικά μας συμφέροντα

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για διμερή απ'ευθείας διάλογο "εφ'όλης της ύλης" στο Αιγαίο και από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα μπορούν πλέον να οδηγήσουν μέχρι και σε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών που καθορίζουν την κυριαρχία της χώρας.

Μάλιστα στην απαντητική επιστολή του στον Ταγίπ Ερντογάν πέρα από τον απ'ευθείας διάλογο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών (!) προτείνει εν συνεχεία, αν δεν "τα βρούμε", προσφυγή στην...Χάγη! Η κίνηση είναι πρωτοφανής και είναι άγνωστες οι συνέπειές της.

Κατ'αρχήν τι εννοεί με την προσφυγή στην Χάγη; Εννοεί ότι μπορούν να προσφύγουν οι δύο πλευρές μόνο για την υφαλοκρηπίδα ή για το σύνολο των διμερών προβλημάτων που υπάρχουν και έχουν προκληθεί από την επιθετικότητα της Τουρκίας; Αυτό δεν διευκρινίζεται. Διότι αν πάμε και για συνοριακές διαφορές είναι τελείως διαφορετικό το θέμα από την υφαλοκρηπίδα.

Τι σημαίνει Δικαστήριο Χάγη; Σημαίνει ότι έτσι και συμφωνήσει και η Τουρκία για την προσφυγή στη Χάγη, όποια απόφαση λάβει το Δικαστήριο είναι υποχρεωμένα τα μέρη που έχουν προσφύγει να το αποδεχθούν! Αν π.χ. αποφασίσει το Δικαστήριο ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και η η υφαλοκρηπίδα τους αποτελεί επέκταση της υφαλοκρηπίδας της Μικράς Ασίας, είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε.

Το ζήτημα είναι ποιος θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία των δικαστών και σε τελική ανάλυση πως αυτά που κατακτήσαμε με τα όπλα και με άφθονο αίμα θα τεθούν υπ'όψιν ενός ουδέτερου - στην καλύτερη περίπτωση - παρατηρητή. Δηλαδή κάποιος τρίτος θα αποφασίσει για το αν η χώρα έχει δίκαιο ή όχι;

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο:

Στην επιστολή σημειώνει ως προς τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο ότι ενέργειες όπως το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα που δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας «δεν βοηθούν καθόλου τη βελτίωση των σχέσεών μας» και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι διερευνητικές επαφές και να λάβουν νέα ώθηση". Δηλαδή "επειδή μας απειλείτε με πόλεμο, επειδή πετάτε επάνω από τις στέγες των σπιτιών μας με τα μαχητικά σας, επειδή κάνετε έρευνες για πετρέλαιο σε περιοχή που θεωρούμε ότι είναι δική μας, ελάτε να κάνουμε διάλογο"! Απίστευτο!

Σημειώνει, ωστόσο, ότι "η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να είναι χωρίς ημερομηνία λήξης."

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ η Τουρκία κατάφερε αυτό που ήθελε με την επιθετική της πολιτική: Να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να διαπραγματευθούμε τις απαιτήσεις της, αφού ως γνωστόν η ελληνική πλευρά δεν διεκδικεί τίποτα!

Σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης συμφωνημένης λύσης, σε προσυμφωνημένο χρόνο που μένει να καθορισθεί, ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει η Ελλάδα και η Τουρκία να απευθυνθούν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας.

Έτσι λοιπόν η Τουρκία καθίζει στο τραπέζι "με το έτσι θέλω" της Ελλάδα για να διαπραγματευθεί η τελευταία αυτά που μέχρι την έναρξη των διαπραγματεύσεων θεωρούσε δικαιώματά της.

Ποια είναι τα θέματα που θέλει η Άγκυρα να συζητηθούν; Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν θέματα όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των "γκρίζων ζωνών", δηλαδή νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου, ο αφοπλισμός των νησιών Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου, τα 10 ν.μ του εναέριου χώρου, η αποδοχή από την Ελλάδα της άρνησης επέκτασης των χωρικών υδάτων πάνω από τα 6 ν.μ. κλπ.

Που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση που δεν υπάρξει ελληνική υποχώρηση και ύπαρξη συμφωνίας θα έχουν καταγραφεί επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αποδείχθηκε αδιέξοδη η πολιτική του "δεν διεκδικούμε τίποτα δεν παραχωρούμε τίποτα".

Θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όχι για να ζητήσουμε, έστω σεβασμό συνθηκών (διαβάστε σε άλλο σημείωμα της πρώτης σελίδας, ποία μεταχείριση επιφύλαξαν στους Έλληνες της Ίμβρου που υποτίθεται ότι προστατεύονταν από την συνθήκη της Λοζάνης, οι Τούρκοι), αλλά για να επιτύχουμε να πάψουν να παραβιάζουν τα θαλάσσια, εναέρια και ενίοτε χερσαία σύνορά μας και να μην προκαλούν. Αυτό ζητάμε μόνο...

Ένα άλλο σημείο της επιστολής που χρειάζεται να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι αυτό που αναφέρεται στις "στρατιωτικές δραστηριότητες των δύο χωρών στο Αιγαίο ως εστίες έντασης οι οποίες πρέπει να αποτραπούν"! Το Αιγαίο χωρίς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ή τουλάχιστον χωρίς τις δραστηριότητές τους (;), δηλαδή για "να μην προκαλούν εστίες έντασης"...

Από εκεί και πέρα στην επιστολή αναφέρονται ως τομείς δυνητικής συνεργασίας η Ενέργεια (πετρέλαια...), το Εμπόριο και Επενδύσεις, ο Πολιτισμός, η Παράνομη μετανάστευση, η Πράσινη Ενέργεια, Περιβάλλον, Αναδάσωση και Πράσινη Ανάπτυξη, οι Υποδομές και Μεταφορές και η Καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Όλα αυτά υπό την προστασία της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, προφανώς...

Κάνει τέλος μια απαρίθμηση των γενικών ενοτήτων συνεργασίας μεταξύ των δύο χώρων, αναφέροντας συγκεκριμένα τις ακόλουθες θεματικές: διμερής συνεργασία, περιφερειακή συνεργασία (Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Μαύρη Θάλασσα, Βαλκάνια, Καύκασος), παγκόσμια θέματα (κλιματική αλλαγή, μη διασπορά πυρηνικών όπλων, οικονομική κρίση και θεσμοί), σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, πρόοδος διερευνητικών επαφών και μέτρα μείωσης της έντασης και ενίσχυσης της ασφάλειας στο Αιγαίο.

Κλείνοντας την επιστολή του προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει το μήνυμα ειρήνης που μετέφερε τον Οκτώβριο στον τουρκικό λαό και τονίζει ότι από κοινού με τον Ταγίπ Ερντογάν μπορούν να αλλάξουν την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και να τις οδηγήσουν προς ένα λαμπρό μέλλον προς όφελος των δύο λαών.


Η επιστολή επιδόθηκε από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, Φάνη Ξυδά. Στην απαντητική του επιστολή προς τον Τούρκο ομόλογό του, ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει ενθαρρυμένος από την κοινή τους επιθυμία για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, Τονίζει δε, ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να επιλύσουν τα θεμελιώδη πολιτικά ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα, ιδίως ενώπιον των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

"Αναφορικά με το Αιγαίο, πρωταρχική προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος και ατμόσφαιρας αμοιβαίας εμπιστοσύνης".

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει "την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, τόσο των διμερών όσο και των πολυμερών, καθώς αυτές αποτελούν το πλαίσιο για το εδαφικό καθεστώς στο Αιγαίο και συνιστούν θεμέλιο προς εξασφάλιση διαρκών σχέσεων καλής γειτονίας". Τότε τι θα συζητήσουν; Αφού η Άγκυρα διαφωνεί ως προς το σύνολο των ανωτέρω θεμάτων με την ελληνική θέση και η επιδίωξή της είναι να αναθεωρηθούν οι συνθήκες.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι "το κλειδί για βιώσιμη λύση είναι να αφεθούν οι δύο κοινότητες να αποφασίσουν ελεύθερα για το κοινό τους μέλλον, χωρίς καμιά έξωθεν παρέμβαση ή πίεση". Περιγράφοντας τη λύση, κάνει αναφορά σε "ένα ομοσπονδιακό σχήμα με δομές που θα εγγυώνται την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους". Ιδού και η ελληνοτουρκική ομοσπονδία στην Κύπρο...

Αφού εκφράζει την υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάνει ειδική αναφορά στη σημασία εκπλήρωσης εκ μέρους της Τουρκίας, των υποχρεώσεών της έναντι της Ελληνικής μειονότητας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκείας, πολιτιστικών καταβολών ή εθνοτικής προέλευσης, είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας και προσωπική του δέσμευση έναντι κάθε Έλληνα πολίτη.


Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, στην επιστολή αναφέρεται ότι η συνεργασία τόσο στο διμερές, όσο και στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της Τουρκίας προς τις επιχειρήσεις της FRONTEX, αποτελεί τον μόνο τρόπο για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Δεν αναφέρει όμως ότι η Τουρκία μέχρι σήμερα αρνείται να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια με αποτέλεσμα η λαθρομετανάστευση να έχει εξελιχθεί στην κορυφαία ασσύμετρη απειλή για τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός προτείνει την οργάνωση μιας επίσημης επίσκεψης σε πρωθυπουργικό επίπεδο και προσκαλεί τον κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα μας, τονίζοντας ότι τα δύο υπουργεία Εξωτερικών θα πρέπει να καθορίσουν μια κατάλληλη ημερομηνία πιθανώς πριν το καλοκαίρι.

Είναι βέβαια η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται διάλογο εφ΄όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΝΙΚΕΣ(ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ) ΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Στις εκλογές του 2009 τo πρώην ΠΑΣΟΚ πήρε 3,012,373 ψήφους. Οι εγγεγραμένοι ήταν 9,933,385 ψηφοφόροι. Το πραγματικό ποσοστό του είναι 3,012,373 : 9,933,385 = 0,303257=30,3257%.
Άρα το 30% των εγγεγραμένων του έδωσε το δικαίωμα να εφαρμόσει το ΦΑΝΕΡΟ του πρόγραμμα...
Κε Παπανδρέου αφήστε στην άκρη τις πολυπολιτισμικές ιδεοληψίες σας και τους Καλλικράτες και τους εκλογικούς νόμους, ασχοληθείται με τα καρτέλ ρίξτε τις τιμές στην βενζίνη, στα τσιμέντα, στο γάλα και αλλού, δώστε το δικαίωμα στους αγρότες να δουλέψουν και να παράγουν στη γή τους, φτιάξτε δουλειές γιά τους άνεργους Ελληνες και θα είμαστε μαζί σας.
Σ' αυτό τον αγώνα ή θα είστε με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ λαό ή εναντίον του όπως περίπου είπε και κάποιος κύριος που τώρα δεν τον θυμάται πιά κανείς.
ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Παπανδρέου παπατζή, μισέλληνα σκοταδιστή

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρωθυπουργός , ας απαντήσει στο Λαό, για ποιο λόγο να προσφύγει στην Χάγη...

Τι το ασαφές υπάρχει στο Αιγαίο που δεν καλύπτεται από τις το Δίκαιο και τις προϋπάρχουσες συμφωνίες;

Να καταλάβουμε δηλαδή...

Και αυτό να το κάνει με αντίλογο , δημόσια...όχι με μονολόγους και βιαστικά...

Αν δεν θέλει τουλάχιστον να τον αποκαλούν μειοδότη, προδότη, βλάκα κτλ...


Αν νοιάζεται στο ελάχιστο για αυτήν την χώρα, ας φροντίσει να την κάνει ισχυρή , ώστε να επιβάλλει στην περιοχή της το Δίκαιο που ισχύει παντού στον πλανήτη...και όχι να χαρίσει όπως αφελώς πιστεύει λίγα στρέμματα για να κοιμάται ήσυχος.

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΗ ΤΟ ΘΕΜΑ..

1.Ποιο είναι το πρόβλημα.
2.Γιατί πρέπει να πάμε στη Χάγη.
3.Ποιες οι αποφάσεις του θιάσου της Χάγης σε παρόμοια περιστατικά, Εφάρμοσαν το Δίκαιο ή ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ;
4.Ποιες θα είναι οι συνέπειες και οι δεσμεύσεις ενός κράτους που προσφεύγει στον θίασο της Χάγης;
5.Τι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ;

Και φυσικά υπάρχει και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ θα ξεκαθαριστεί...


Ενημέρωσε τον Λαό με σαφή τρόπο για τις προθέσεις σε αυτό το ζήτημα όταν ζητούσε την ψήφο του;

Ανώνυμος είπε...

"...Ο Πρωθυπουργός , ας απαντήσει στο Λαό, για ποιο λόγο να προσφύγει στην Χάγη..
...Τρι Ιαν 26, 09:48:00 πμ "

Προσφεύγει στήν Χάγη, διότι, εάν προσφύγει σ' εσένα, (καί τόν "λαό"), εσύ θά πάρης τό στρίγκ κυλοττάκι σου, τό πουστρονάκι τό γυιό σου καί τήν πουτανίτσα emo κορούλα σου, καί θά τήν κάνετε γι άλλες παραλίες.....

ενώ οι ...ρκαλάδες θά "λύσουν" τό θέμα, όπως ακριβώς "έλυσαν" τό Κυπριακό τό 1974, καί όπως ακριβώς "τακτοποίησαν" τόν Σολωμού στό κοντάρι τής σημαίας μας....

Γράψε, ρέ μάπα, σαφώς καί απεριφράστως : ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ??

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο προδότης του σχεδίου Αναν ξαναχτύπησε αλλά δεν είναι έτσι.Δεν πρόδωσε καμία Ελλάδα γιατί δεν είναι Ελληνας, απλά παριστάνει τον Ελληνα.
Τα ζώα που τον ψήφισαν και τον στηρίζουν τώρα έχουν την ευθύνη.
Αυτός Αμερικανάκι είναι και τα συμφέροντα της χώρας του στηρίζει με την συνενοχή όλων των πράσινων κομματόσκυλων.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη αν η Χαγη αποφασισει για καποιο λογο να παραδωσουμε τη χωρα μας στους Τουρκους εμεις θα το κανουμε; Παει καλα ο ανθρωπος; Αυτες οι περιοχες αποκτηθηκαν με αιμα και κανενας δε μπορει να τις παρει.
Εγω προτεινω να κανουμε οτι οι εβραιοι. Να γραψουμε τη χαγη και τη διεθνη κοινωτητα στα παπαρια μας και να υπερασπιστουμε τα συμφεροντα μας. Αυτα ομως για να γινουν χρειαζεται κυβερνηση Ελληνων και οχι ξενοφερτων παρκτορων. Οταν οι προγονοι μας σκοτωνονταν για την Ελλαδα, οι προγονοι του Τζεφρυ, του Σαραγκουση και της Αννουλας θησαυριζαν ως μαυραγοριτες. Αυτοι μας κυβερνουν σημερα δυστυχως.