25/1/10

Το Καρτέλ της εξουσίας η Gargill , η Monsanto και οι Έλληνες αγρότες


"Ο αγρότης στο επίκεντρο της πράσινης ανάπτυξης. Θέλουμε ο αγρότης να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια".
(προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ)

του Σπύρου Χατζάρα

Η προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για «Άμεσα μέτρα ανακούφισης των αγροτών και στήριξης του εισοδήματός τους» περιελάμβανε τη λήψη 10 άμεσων μέτρων που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα στηρίξουν το εισόδημά των αγροτών, για να μπορέσουν να βγουν από την κρίση.Το πρώτο «άμεσο μέτρο» ήταν:

Ένα δις ευρώ, από το συνολικό ποσό των 28 δις ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, να διοχετευτεί στον αγροτικό τομέα».

Η κ. Κ. Μπατζελή σαν «σημιτικιά» ευρω-σοσιαλίστρια, τον Οκτώβρη του 2008 σε ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ , με θέμα «Ανταγωνισμός και Καρτέλ στον Διατροφικό και Γεωργικό τομέα», θεωρούσε τα Καρτέλ αποκλειστική πηγή δεινών και για τον αγροτικό κόσμο και για τους καταναλωτές.
«Αρχή μας πρέπει να είναι η προστασία του εισοδήματος των παραγωγών αλλά και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών», έλεγε η αντιπολιτευόμενη κα Μπατζελή.

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις ή οι ομάδες τους , αλλοιώνουν τον ανταγωνισμό με στοιχεία μονό- ή ολιγο-πωλιακής συμπεριφοράς. Τα καρτέλ του «μεγάλου κεφαλαίου» -έλεγε η κ. Μπατζελή- πλήττουν άμεσα τη γεωργία, τους γεωργούς είτε ως καταναλωτές εισροών είτε ως παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων. Διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό, συμπιέζουν τις τιμές παραγωγού ή αυξάνουν τεχνητά τις τιμές των εισροών και του καταναλωτή...

Η διατροφική κρίση ,όπως αποκαλείται, είναι ένα από τα άναρχα αποτελέσματα συμπαιγνιών των κερδοσκόπων του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τις οποίες ακολούθησαν οι μηχανισμοί των καρτέλ... Από τη μέση δαπάνη για βασικά είδη διατροφής που καταβάλλουν π.χ. τα ελληνικά νοικοκυριά μεταβιβάζεται στους γεωργούς μόλις το 29%, παρά το ότι στους υπολογισμούς λήφθησαν υπόψη νωπά προϊόντα...

Το άνοιγμα τιμών παραγωγού/καταναλωτή φθάνει το 800% στο ψωμί, 750% στο κρασί, το 375% στο γάλα, το 360% στις ελιές και το 340% στα μήλα...
Οι παραγωγοί ενώ συμπιέζονται από την αύξηση του κόστους παραγωγής και την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, αδυνατούν να αποκομίσουν από την αγορά ένα δίκαιο μερίδιο της αύξησης των τιμών που καταγράφεται στο επίπεδο του καταναλωτή».


Θα περίμενε κανείς, η Κ. Μπατζελή ως υπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης, ν' ασχοληθεί αμέσως, με τη διαμόρφωση του «κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου», που θα χτυπήσει τα καρτέλ, και στον τομέα των αγροτικών εφοδίων και στον τομέα της αγοράς αγροτικών προϊόντων.

Ουδείς εκ των εκπροσώπων των καρτέλ όμως, "ανησύχησε" από την τοποθέτηση της κας Μπατζελή, η οποία εδώ και 110 ημέρες , ως υπουργός πια, δεν έχει προφέρει ούτε μια φορά τη λέξη «καρτέλ». Α

ντίθετα σε συνέντευξη της στο ΔΟΛιο Βήμα χαρακτηρίζει τους αγρότες, «Συνονθύλευμα χωρίς νομιμοποίηση», και «τραμπούκους» που «τρελαίνονται από τη δημοσιότητα».
Στο ερώτημα του ΔΟΛιου παπαγάλου, «ποιοι στήνουν τα μπλόκα και τι πραγματικά εκπροσωπούν» διευκρινίζει οργισμένη ότι ,«πρόκειται για ένα συνονθύλευμα χωρίς επαρκή νομιμοποίηση».

«Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι εκπροσωπούν τους αγρότες, το πανελλαδικό συντονιστικό είναι αχταρμάς που αγγίζει τα όρια του αναρχοσυνδικαλισμού, με τον οποίο συντονίζονται συνδικαλιστές του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας».

«Οι περισσότεροι είναι επιχειρηματίες ή ορίζονται από προσωπικές στρατηγικές, τρελαίνονται από τη δημοσιότητα, περιφρονούν την πολιτική ηγεσία της χώρας και θεωρούν εαυτούς μικρούς ανεξάρτητους ηγέτες, που δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν».

«Ο παραλογισμός δεν έχει όρια, δεν εξηγείται, υπεισέρχονται άλλοι ψυχολογικοί παράγοντες, οι οποίοι με ξεπερνούν … Όταν κάποιοι λένε στα τηλεοπτικά δίκτυα ότι δεν μπορούν να συζητήσουν μαζί μου, γιατί δήθεν η Μπατζελή μιλάει τη γλώσσα του σώματος, καταλαβαίνω ότι έχω να κάνω με σεξιστές, για να μην πω τίποτε χειρότερο».

Και συνεχίζει ακάθεκτη: «ορισμένοι από αυτούς μοιάζουν με τραμπούκους, απειλούν και εκβιάζουν, θέλουν να ελέγξουν πάση θυσία τον μηχανισμό του αγροτικού κινήματος, τους νέους αγρότες, γενικώς παίζουν παιχνίδι εξουσίας, παρ΄ ότι δεν το ομολογούν, ούτε θα το ομολογήσουν ποτέ».

Να και δυο περσινά αποσπάσματα δηλώσεων του αντιπολιτευλομενου Πασοκ.
«Συνεχίζεται η σύγχυση και η κοροϊδία, πολλαπλασιάζονται οι ερμηνευτικές δηλώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, πολλαπλασιάζονται και οι αντιφάσεις. Είναι προφανές ότι οι αγρότες δεν πείθονται, ακόμη και όσοι επιλέγουν να εγκαταλείψουν τα μπλόκα και να πάνε σε μια άλλη μορφή διαμαρτυρίας».
Γ. Παπακωνσταντίνου - 21/01/2009


« Πάλι σε πανικό η κυβέρνηση. Και που εναποθέτει τώρα τις ελπίδες της; Στο λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό. Επενδύει στη σύρραξη μεταξύ των αγροτών και άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων. Δηλαδή, επενδύει και πάλι στο διχασμό της κοινωνίας»
Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας - 26/01/2009!!!


Και τώρα που «επενδύει» η πράσινη διακυβέρνηση;
Η επικοινωνιακή στρατηγική και αυτής της κυβέρνησης ,είναι «να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον μιας άλλης». Και για μια ακόμα φορά ανακαλύπτουν για επικοινωνιακούς λόγους τον διάλογο με τους αγρότες. Αλλά επί 5 χρόνια, στην αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ έκανε άλλο διάλογο με την Αγροτιά και οι κομματικές οργανώσεις του, έβγαζαν και συμπεράσματα από τον διάλογο, που έμειναν συμπεράσματα.

Και η κοροϊδία του «διαλόγου», κορυφώνεται με τις «κορώνες» για την ανταγωνιστικότητα.

Πώς να ανταγωνιστεί ο αγρότης το υποτιμημένο νόμισμα του φτωχού παραγωγού στην Αφρική και τους σκλάβους που χρησιμοποιούν η Gargill και η Monsanto;

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΑΘΕΜΙΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Πηγές
http://www.stopcartel.info/2010/01/25/ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ/Εμείς_δέν_ξεχάσαμε_κα_Μπατζελή_ότι_τα_καρτέλ_εξοντώνουν_αγρότες_καί_πολίτες/2633.html http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=311295&dt=24/01/2010

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, με το με Α.Π. 76756/23-12-2009 «Εξαιρετικά Επείγον» έγγραφό του προς τους Νομάρχες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Ευβοίας, Κέρκυρας, Δωδεκανήσου, με θέμα «Εκδηλώσεις για την 27η Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος», επιτάσσει «…την οργάνωση των σχετικών εκδηλώσεων … ώστε να δοθεί στον εορτασμό της ημέρας αυτής η πρέπουσα λαμπρότητα».

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_9411.html#ixzz0ddB2grVQ

Καλά κάνετε κύριε Ραγκούση. Τιμήστε όμως και τις γενοκτονίες εναντίον των Ελλήνων! "Εξαιρετικά επείγον" είναι μόνο για το Ισραήλ; Για τους Έλληνες τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

"Ελληνική Φυλή τι φωνάζεις; Μπήκαν κλέφτες στο μανδρί;
Εάν Σού βαστά έμπα διώχτους.
Ελληνική Φυλή είσαι ΑΝΗΘΙΚΟΣ: διότι θέλεις οι Φραγκικοί Στρατοί και Στόλοι να Σού φυλάν τ' αμπέλια ΣΟΥ.

(Περικλής Γιαννόπουλος, "Έκκλησις προς το Πανελλήνιον Κοινόν", 1907).

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος είναι δημοσιογράφος διαμάντι και το έχει αποδείξει με το σύνολο του έργου του. Για όποιον αγνοεί τι είναι η Monsanto και που οδηγεί τους λαούς χρήσιμες πληροφορίες εδώ:
Πεθαίνοντας στην Αφθονία
http://video.google.com/videoplay?docid=-6446595256707537444#
(Μπορεί άραγε οι πυρκαγιές του 2007 του 2009 και δε συμμαζεύεται να είχαν σαν αρχικό στόχο τους σπόρους που οι αγρότες μας συνηθίζουν να κρατούν στις αποθήκες τους;;; Μάλλον ναι τελικά...)

Ανώνυμος είπε...

Δασμούς στα προιοντα εισαγωγής για να ειναι τα εγχωρια πιο ανταγωνιστικα είχε επιβαλλει ο Χαριλαος Τρικουπης την δεκαετια του 1880. Ειναι παλια μεθοδος εφαρμοσμενη σε μια Ελλαδα πολυ χειροτερης καταστασης απο την σημερινη.
Οι σημερινοι κυβερνωντες αγνοουν και την ελαχιστη οικονομικη ιστορια της χωρας, ας ηξερα;

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφορον ονομα εχει η κυρια. Δεδομενου οτι προωθηθηκε επι Αβουρι, η καταγωγη της θελει ψαξιμο...

@03:39:00 μμ Χεστηκε ο Σαραγκουσης για τους Ελληνες. Καλυτερα να κατηγορουμε τους Ελληνες προδοτες και οχι τους Ιουδαιους. Αυτους αρκει να τους ξεσκεπαζουμε και να μην τους ψηφιζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σπύρο,
Ζήτω η εξέγερση των αγροτών,
Ζήτω η εξέγερση των Ελλήνων της υπαίθρου

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο το όλο πρόβλημα είναι μία φράση.

Αυτή η τελευταία που έγραψες για επαναφορά του αναγκαίου προστατευτισμού των αγορών.

Αυτό είναι η όλη ιστορία.

Και συγχαρητήρια που με μία φράση καλύφθηκε όλο το ζήτημα.

Όλα τα άλλα είναι για χαζούς αγρότες και άτιμους πολιτικούς....δυστυχώς.

Αν ένας αγρότης δεν θέλει να είναι χαζός , πρέπει να έχει ένα και μόνο ένα αίτημα , αυτό που έθεσες.

Αν ένας πολιτικός δεν θέλει να είναι άτιμος, πρέπει να αγωνιστεί για την εκπλήρωση του παραπάνω αιτήματος.


Όσο αυτό το αίτημα δεν ικανοποιείται, μόνο η ντόπια και υπερεθνική ολιγαρχία ωφελούνται από την κατάσταση στην Παγκόσμια Γεωργία.

Ανοίγουν έναν τάφο...και τελευταίοι που θα πέσουν μέσα θα είναι και αυτοί..από την απληστία τους.

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μηνυμα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ προς τους πολίτες της Δύσης ότι «οι πολιτικές τους ελίτ έχουν χάσει τα αυγά και τα Πασχάλια»

ΜΟΣΧΑ. Ο Ρώσος υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ , δήλωσε  στο TASS ,  ότι «οι δυτικές πολιτικές ελίτ που κάνουν συνεχώς δηλώσεις σχετικ...