29/1/10

Η φτώχεια και η πείνα θερίζουν τους Ελληνες……

…..Την ώρα που οι Συριζοπασόκοι του Ελλαδο-Αλβανιστάν μοιράζουν επιδόματα σε Αλβανούς «δενδρίτες»


Ήθελε να σκοτώσει τα 5 παιδιά της για να μην πεινάνε


«Δεν αντέχω άλλο να βλέπω τα παιδιά να φυτοζωούν. Τους αξίζει κάτι καλύτερο. Ετσι σκέφτηκα να τα σκοτώσω και έπειτα να βάλω τέρμα στη ζωή μου. Να πάμε όλοι μαζί στον παράδεισο και να ζήσουμε επιτέλους ευτυχισμένοι».

Με δάκρυα στα μάτια και με τη λιγοστή δύναμη ψυχής που της έχει απομείνει, η Νίκη Καρβούνη μίλησε για το δράμα που ζει η ίδια και τα πέντε παιδιά της, τα οποία θέλησε πριν λίγες ημέρες να σκοτώσει με ποντικοφάρμακο, προκειμένου να τα γλιτώσει από την πείνα, τη μιζέρια και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν.

Τα μέλη της οικογένειας Καρβούνη, πέντε παιδιά μαζί με τη μητέρα και τη γιαγιά τους, ζουν σε ένα τρισάθλιο παράπηγμα στο χωριό Παλαμά της Καρδίτσας, χωρίς τροφή και θέρμανση. Με μοναδικό εισόδημα μία σύνταξη 500 ευρώ, η επταμελής οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει, με τα τρία από τα πέντε παιδιά να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, γεγονός που δεν επιτρέπει στη μητέρα να εργαστεί.

Πριν από δεκαπέντε μέρες η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του φτωχόσπιτου για οφειλές που ανέρχονται στα 1.472 ευρώ, ποσό που η οικογένεια δεν μπορεί να καλύψει.

«Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με 500 ευρώ. Δεν φτάνουν τα ταΐσω τα παιδιά μου. Ερχονται μέρες που δεν έχουμε να φάμε και εκεί με πιάνει τρέλα. Το μυαλό μου θολώνει όταν ξέρω ότι θα μείνουν νηστικά» λέει η μητέρα και προσθέτει: «Ολοι στην Παλαμά ξέρουν την κατάστασή μου. Απευθύνθηκα παντού για βοήθεια, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Μας άφησαν στην τύχη μας».

Το πρώτο παιδί της οικογένειας, ένα 17χρονο κορίτσι, είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, το τέταρτο, επίσης κορίτσι 2,5 χρόνων, αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ το πέμπτο παιδί, κοριτσάκι και αυτό, μόλις ενός έτους, έχει γεννηθεί με ισχιοσχιστία.

«Με τα παιδιά μαζί πήγαμε να ζητήσουμε βοήθεια, αλλά βρήκαμε τις πόρτες κλειστές, ακόμη και από φορείς του νομού. Εκλαψα, παρακάλεσα γονατιστή, αλλά τίποτα. Οπου φτωχός και η μοίρα του», λέει η κ. Καρβούνη και ξεσπώντας σε λυγμούς περιγράφει πώς έφτασε στο σημείο να σκεφτεί να βάλει τέλος στη ζωή των παιδιών της.

«Ηρθα σε απόγνωση, το μυαλό μου θόλωσε. Σκέφτηκα ότι με το θάνατο θα τελείωνε το μαρτύριο. Είχα μαζέψει χόρτα για να κάνω μια πίτα. Εριξα το ποντικοφάρμακο και θα τρώγαμε όλοι μαζί το μεσημέρι. Ξέρω ότι δεν ήταν σωστό, αλλά εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι ήταν η μόνη λύση για τη σωτηρία» .

Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή η κουμπάρα της αντιλήφθηκε τι είχε στο μυαλό της η γυναίκα, έτρεξε στο σπίτι και απέτρεψε το κακό.

Όπως όμως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, αν σύντομα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν σκύψουν πάνω από το πρόβλημα της οικογένειας και δεν τη βοηθήσουν, τότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Espressonews.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ.Χατζάρα.
Οι Συριζαίοι και οι ΚουΚουέδες μεταξύ τους αλληλοϋποστηρίζονται.
Το ίδιο και οι Αλβανοί. Κάνουν ό,τι μπορούν:ο ένας βρίσκει δουλειά στον άλλο, μέχρι και να καλοπαντρέψουν τα παιδιά των ομοεθνών τους φροντίζουν. Θυμηθείτε με ποιούς τρόπους γέμισαν οι εφημερίδες, τα ΑΕΙ και οι λοιπές υπηρεσίες με τους "Αριστερούς" του Κολωνακίου.Ο πατέρας το παιδί του συντρόφου και εκείνος του άλλου κτλ.
Οι πατριώτες των αξιών και του πατρίου ήθους αλληλοβρίζονται και αλληλοϋπονομεύονται χρόνια τώρα. Θυμηθείτε όσα πέρασε ο Μακαριστός Χριστόδουλος απο τους "αδελφούς" του εν Χριστώ.
Μετά τις τόσες διαμάχες, ήρθε ο Θάνατος & η σήψη του πτώματος της πατρίδας και των κατοίκων της. Αυτή είναι Φυσική διαδικασία.

Ανώνυμος είπε...

κ.Σπύρο,

ενημερώστε μας αν μπορούμε με κάποιο τρόπο να στείλουμε κάποια βοήθεια στη στυγκεκριμένη γυναίκα...

Πάρτε άλλη μια πρωτοβουλία...

από την πολιτεία μην περιμένετε κάτι. Η γυναίκα είναι Ελληνίδα και μάλιστα με 5 παιδιά ! Μέγα Αμάρτημα ! Επιβραδύνει την εξάπλωση της πολυπολυτισμικότητας!

102 χρόνια από την Προδοσία στην Μικρά Ασία. Η 26η Μαίου 1022

 Απόσπασμα από το Κύριο άρθρο    του "ΕΜΠΡΟΣ" της 26/05/1922