17/9/14

Μεγάλη Ευρω-Πουστιά των Πράσινων με την Μακεδονία

Η European Free Alliance (EFA), που από το 1999 βρίσκεται σε συμμαχία European Green Party δημοσίευσε ένα «χάρτη» 40 περίπου αυτονομιστικών κινημάτων της Ευρώπης, στον οποίο εμφανίζεται ατομιστικό κίνημα «Μακεδόνων» στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Τον χάρτη, στον οποίο δεν σημειώνεται η αξίωση της Σερβικής Δημοκρατίας να απελευθερωθεί από τα «δεσμά» της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης, ούτε αναφέρεται η επιθυμία των Ουγγρων της Τομισοάρα να ενωθούν με την «μητέρα πατρίδα», έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν οι New York Times,για να του δώσουν «κύρος» και να ισχυριστούν ότι το Ναι στην ανεξαρτησία της Σκωτίας θα μας γυρίσει στον μεσαίωνα.
           Έτσι δίπλα σε πραγματικά κινήματα όπως των Βάσκων, (Καταλονία) του Βένετο στην Ιταλία, του Νότιου Τιρόλου, της Σαρδηνίας και της Κορσικής,της Σαβοίας και της Φλάνδρας, εμφανίζονται όλα τα ατομιστικά κινήματα καφενείου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο χαρτης αφορα αυτονομιστικα κινηματα ΕΝΤΟΣ ΕΕ. Γι'αυτο βλεπεις να απουσιαζουν και οι ΛΔ του Ντονμπας στην Ουκρανια οπως και τα καυκασια αυτονομιστικα κινηματα στην Ρωσια. Θα μου πεις:Ναι ρε μεγαλε αλλα ουτε τα Σκοπια ειναι εντος ΕΕ, ειναι ομως η Ελλας και η Βουλγαρια αλλα τετοιο κινημα ''Μακεδονων'' δεν υπαρχει ουτε εδω ουτε εκει περα των 1000 ψηφων του Ουρανιου Τοξου