25/9/18

Ο Ζάεφ εκβιάζει τους ψηφοφόρους με υποτίμηση του Δηναρίου

Αφού τους υποσχέθηκε ότι θα φάνε με χρυσά κουτάλια εάν πάνε να ψηφήσουν στο δημοψήφισμα, ήρθε η ώρα του «φόβου». 
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου στην έδρα της κυβέρνησης βαλτός δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό της Βόρειας αν το μποϋκοτάζ τους δημοψηφίσματος θα φέρει υποτίμηση του Δηναρίου, και ο Ζάεφ φρόντισε να τον «διαψεύσει». 
«Ως οικονομολόγος και Πρόεδρος της κυβέρνησης παρακολουθώ τις τάσεις στην χώρα μας», είπε και πρόσθεσε. «Το Δηνάριο είναι σταθερό, η οικονομική δύναμη των τραπεζών και της Κεντρικής Τράπεζας είναι καλή, και η απόδοση της οικονομίας είναι ισχυρή, και ενισχύεται η δημοσιονομική ικανότητα του κράτους. Ο προϋπολογισμός είναι σταθερός, η οικονομία αναπτύσσεται και οι ξένες επενδύσεις αυξάνεται. Επομένως το Δηνάριο, θα μπορούσε να ανατιμηθεί»,είπε ο Ζάεφ, και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι, το πώς μετά την επιτυχία του δημοψηφίσματος, όταν όλα αυτά θα είναι ακόμη καλύτερα, και θα υπάρξει ανάπτυξη θα το εισπράξουν οι πολίτες». Ο Ζάεφ  τόνισε ακόμα: 
«Ως πρωθυπουργός, ελπίζω και ξέρω ότι θα τα καταφέρουμε, και θα αγωνιστώ αυτό» . 
Σε ερώτηση εάν το μποϋκοτάζ θα σήμαινε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, Ζάεφ είπε ότι όσοι κάνουν αποχή δεν μετράνε. «Οι ψηφοφόροι αποφασίζουν .Αυτοί που δεν ψηφίζουν δεν υπολογίζονται. Εάν υπάρχει μια πλειοψηφία του ΟΧΙ έστω και με μία ψήφο, αυτό σημαίνει ότι εγώ και το Κοινοβούλιο θα πρέπει να ακυρώσουμε τη σύμβαση. Εάν υπάρχει μια ορατή συντριπτική πλειοψηφία για το «ΝΑΙ», αυτό θα σημαίνει ότι ο καθένας, είτε αυτοί που είναι εξουσία είτε ή αντιπολίτευσης, πρέπει να ακολουθήσουμε την κατεύθυνση που δόθηκε από τους πολίτες. Πιστεύω ότι η φωνή των πολιτών και η απόφαση των πολιτών είναι η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν τα πολιτικά κόμματα».

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...