18/9/18

Βουλγαρία: Μονομαχία Ράντεφ -Μπορίσοφ

Κατόπιν της μονομερούς απόφασης της κυβέρνησης να μιλήσει στην γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Μπορίσοφ αντί για τον πρόεδρο, η οποία ελήφθη ερήμην του Πρόεδρου , Βούλγαρος πρόεδρος αρνείται να υπογράψει το διάταγμα για την απόλυση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου των Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ, ο οποίος προορίζεται για Υπουργός.

 Ο Πρόεδρος Ράντεφ είπε ότι δεν θα υπογράψει το διάταγμα αν δεν ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο Πρόεδρος απέρριψε και την προσφορά του Διακομματικού Συμβουλίου του Κυβερνητικού Συνασπισμού, να τον επισκεφτεί και να τον ενημερώσει λέγοντας «το Συμβούλιο του συνασπισμού δεν είναι θεσμικό όργανο»,«Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ο πρωθυπουργό και είναι ακριβώς αυτός που πρέπει να με ενημερώσει για την πρόταση της κυβέρνησης» , είπε ο Ράντεφ.
 Η κυβέρνηση απάντησε ότι κατόπιν αυτού την Πέμπτη θα ψηφιστούν δυο και όχι τρείς υπουργοί. Ο κοινοβουλευτικός ηγέτης του ΓΚΕΡΜΠ Τσβέταν Τσβετάνοφ είπε. ότι , οι Συνταγματολόγοι που ρώτησε δεν βλέπουν κανένα εμπόδιο να εκλεγεί ο Μαρίνοφ έστω και χωρίς τα διάταγμακαι πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για τον Μλάντεν Μαρίνοφ πριν από το διάταγμα του Προέδρου». 

 Παράλληλα ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας παρέπεμψε σήμερα στο Συνταγματικού Δικαστηρίο τη δέσμη των τροπολογιών του κώδικα διοικητικής δικονομίας, υποστηρίζοντας ότι είναι αντίθετες με το Σύνταγμα και διεθνείς συνθήκες. 
Ο Ράντεφ πρόβαλε βέτο για τις τροπολογίες που ψήφησε το Κοινοβούλιο τον Ιούλιο, αλλά η Εθνοσυνέλευση ανέτρεψε το βέτο την περασμένη εβδομάδα, μετά την επιστροφή των βουλευτών από τους θερινές διακοπές. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο ο Ράντεφ επανέλαβαν τα επιχειρήματα που πρόβαλε με το βέτο. 
Το συνταγματικό δικαστήριο θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν η προσφυγή του Προέδρου είναι παραδεκτή και, αν ναι, να διορίσει έναν εισηγητή δικαστή για την υπόθεση. Μια τελική απόφαση θα πρέπει να αναμένεται κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην ίδια συνέντευξη, ο Hunter λέει ότι οι «συντηρητικοί» έχουν χάσει παντού. Ακόμα και αν σε πολιτικό επίπεδο πετυχαίνουν κάποιες νίκες. Οι liberal (αριστεροί) ελέγχουν τα κυριότερα μέσα «παραγωγής κουλτούρας» (τις ειδησεογραφικές και ψυχαγωγικές βιομηχανίες, τα πανεπιστήμια κλπ.).
Για όσους γνωρίζουν αυτό ακριβώς ήταν το «όραμα» της περιβόητης Σχολής της Φρανκφούρτης. Αυτό ακριβώς ήθελαν και αυτά ακριβώς πέτυχαν.

Εφόσον τα «προλετάριοι ενωθείτε» και οι «επαναστάσεις» δεν έπιασαν, η στρατηγική των μαρξιστών άλλαξε. Η εξουσία θα καταλαμβανόταν μετά από μια «μακρά πορεία μέσα από τα θεσμικά όργανα» - στα σχολεία, στα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και στις εκκλησίες, κάθε θεσμός και ίδρυμα που θα μπορούσε να επηρεάζει την κουλτούρα.

Στο άρθρο «Θα κάνουμε την Δύση τόσο διεφθαρμένη που θαβρωμάει», αποκαλύπτεται το όραμα της καταστροφής της παραδοσιακής (κατ’ αυτούς «καταπιεστικής») δυτικής κοινωνίας, μέσα από τα λόγια ενός εκ των ιδρυτών της Σχολής της Φρανκφούρτης, του Willi Munzenberg. Η βιομηχανία αδικημάτων «ρατσισμού», η αποδυνάμωση της χριστιανικής θρησκείας, η διάλυση της οικογένειας, η προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας στα σχολεία, η μαζική μετανάστευση και η καταστροφή της Ταυτότητας, είναι οι μοχλοί πίεσης ή οι θανατηφόροι ιοί που θα φέρουν την καταστροφή των αξιών και θα κάνουν τον δυτικό πολιτισμό να βρώμα. Τότε, που όλα θα έχουν ισοπεδωθεί, λέει ο Munzenberg, «μπορούμε να επιβάλουμε τη δικτατορία του προλεταριάτου».

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλε (Τρί Σεπ 18, 09:22:00 μ.μ.) αντι να βαζεις κομματι απο αναρτησεις του ΚΟ δε μας λες καλυτερα ΠΟΥ να αγορασουμε τα Πρωτοκολλα των σοφων της Σιων;

ΠΣχΦ

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ είπε...


Ε καλά τώρα... ξέρετε τους σαγιάν και δεν ξέρετε για τα πρωτόκολλα της ... φυλής σας.

Ζητήστε τα από τον Μιχαλολιάκο, που τα διαβάζει και τα εφαρμόζει. Να σας χρεώσει μόνον τις φωτοτυπίες. Μην σας πιάσει κώτσο.


Καλλιόπη Σουφλή

Ανώνυμος είπε...

κα Κ. Σουφλη σε μενα μιλατε;


ΠΣχΦ

ps
1) Ολο σε λαθη ....πεφτουτε.
Ενικος: Σαγιαν
Πληθυντικος: Σαγιανιμ

2) Υπαρχει και ακομα πιο φθηνος τροπος.
Να μου τα σκαναρει και μετα να μου τα η-μελιασει

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ είπε...

Αλοίμονο, αν δεν γνωρίζατε το λεξιλόγιο της φυλής σας, Καλαματιανέ οβριέ...Πατρίκιε Στετσώνη.

Όλους εσάς, τους "ελληνοποιηθέντες οβριούς", πρέπει να σας ... μελιάσουμε, να σας δέσουμε σε πασσάλους και ν' αφήσουμε τις σφήκες να κάνουν τη δουλειά τους, μπας και ξεβρωμίσει η Πατρίδα των ΕΛΛΗΝΩΝ...


Υ.Γ. Δεν αμφέβαλα πως ο Νικολάκης, έχει το η-μέλιο σας...

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...