7/12/18

Οι Αλβανοί υποδέχονται «ευρωπαϊκά» τους Έλληνες στα Σύνορα

Αύριο, Σάββατο στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο του δολοφονηθέντος Πατριώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα. 
Την ίδια ώρα οι Αλβανοί φασίστες θα πραγματοποιήσουν στο ανθελληνικό συλ-αλητήριο στο Αργυρόκαστρο. 
Οι Αλβανοί στην συνοριακή διάβαση της Κακκαβιάς κακοποιούν τα άτομα που μεταβαίνουν στο αυριανό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Έχουν μαύρη λίστα ανεπιθύμητων και δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στην Αλβανία..
 Όλοι οι ταξιδιώτες ερωτούνται για τον προορισμό τους και όσοι δηλώνουν προορισμό «Βουλιαράτες» δεν γίνονται δεκτοί. Κάποιοι που δήλωσαν προορισμό «Αργυρόκαστρο» τους επέτρεψαν να περάσουν με την απειλή όμως, «Προσέξτε θα σας παρακολουθούμε, αν πάτε στους Βουλιαράτες θα συλληφθείτε». 
Τα αυτοκίνητα «ύποπτων» ερευνώνται σχολαστικά με αφαίρεση καθισμάτων και ξεβίδωμα τμημάτων τους. 
Οι αποσκευές ταξιδιωτών ελέγχονται και αυτές σχολαστικά.Κατασχέθηκαν ιστορικά βιβλία που αναφέρονται στην «Βόρειο Ήπειρο». 
Τηλεοπτικά συνεργεία κρατήθηκαν επί δίωρο, ερευνήθηκαν σχολαστικά και ερωτήθηκαν επίμονα, όμως τελικά τους επέτρεψαν την διέλευση. 

Οι Αλβανοί απαγόρευσαν την είσοδο και σε υπηκόους Αλβανίας λέγοντας πως δεν έχουν υποχρέωση να τους παρέχουν εξηγήσεις και απειλούσαν με σύλληψη όσους επέμεναν.


 Μεταξύ των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν είναι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι αρνήθηκαν την είσοδο σε μία από τις αδερφές του. 

Μετά από πολύωρη κράτηση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο πρόεδρος του συλλόγου των Βουλιαρατινών στην Αθήνα, οδηγήθηκε στο ΑΤ Αργυροκάστρου όπου κρατείται χωρίς καμία δικαιολογία. 
Δύο ακόμη Βορειοηπειρώτες κρατούνται στο ΑΤ Αγίων Σαράντα. 
Προβλήματα αντιμετώπισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος στον οποίο οι συνοριακές αρχές αρχικά αρνήθηκαν την διάβαση αλλά μετά από δίωρες διαπραγματεύσεις του επιτράπηκε η είσοδος.


Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου και Η ΈΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σπυρο δες τι βρηκα ισχυει???
αν ισχυει βαλτο παντου και διεδωστο να το μαθουν ολοι ειναι φοβερο!

Οι κομμουνιστές οφείλουν τόσο στα αισθήματα όσο και στις πράξεις τους να αποφεύγουν κάθε ενίσχυση σε όσους φρονούν εθνικά.
Δεν πρέπει να υπερασπίζουν την χώρα και τον λαό απ όπου κατάγονται.
Αντίθετα έχουν καθήκον να την προδίδουν.
Την μόνη χώρα που πρέπει να υπηρετούν και να υπερασπίζουν είναι η Σοβιετική Δημοκρατία!
Ολομέλεια της Κ.Δ.συνεδρ.Απριλίου 1931