3/9/19

Νόμος 4000/1958 περί τεντυμποισμού

Ο Nόμος 4000 ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1958 για να σταματήσει τα γιαουρτώματα, που είχαν λανσάρει τα παιδιά της καλής κοινωνίας, και επέβαλε το κούρεμα με την ψιλή και τη δημόσια περιφορά του ενόχου. Υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Κωνσταντίνος Καλλίας.
Ο νόμος όριζε ότι θα ασκούνταν δίωξη και εναντίον των γονέων των ανήλικων ταραξιών, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.
Το γιαούρτωμα ξεκίνησε από τα πλουσιόπαιδα και οι πρώτοι πυρήνες των κομάντο -γιαούρτι νέων  εμφανίστηκαν το 1955, σε περιοχές όπως η Κυψέλη, το Θησείο και το Μεταξουργείο.
Ο Νόμος 4000 άρχισε να εφαρμόζεται στις 3 Σεπτεμβρίου του 1958, όταν τέσσερις νεαροί που είχαν κατηγορηθεί για πράξεις εξύβρισης, διαπομπεύτηκαν στους δρόμους της Αθήνας, κουρεμένοι σύρριζα και δεμένοι με χειροπέδες, με έναν από αυτούς να φέρει πινακίδα που έγραφε: «Είμεθα τεντυ-μπόυς και πετάξαμε γιαούρτι κατά γυναικός».
Ο πρώτος που διαπομπεύτηκε με το Νόμο 4000 ήταν κάποιος Αντώνης Μαλανδρής, που γιαούρτουσε μια μητέρα στην Κυψέλη επειδή εκείνη τον χαστούκισε διότι ενοχλούσε την κόρη της.

ΥΓ. Ο Νόμος 4000/1958 περί τεντιμποϊσμού  γιατί να μην επεκταθεί  για τον Ρουβίκωνα και τους Μπαχαλάκηδες;;;;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εδώ ανοίγεις το θέμα της θηλυκοποίησης του πολιτισμού και της κοινωνίας, ένα θέμα ευρείας αντιπαραθέσεως στις ΗΠΑ που δημιούργησε το ιντερνετικό "κίνημα" MGTOW που αποτελείται από τελείως παραγκωνισμένους άντρες (INCEL). Ο φεμινισμός είναι ακόμα σε εμβρυϊκό επίπεδο στην Ελλάδα αν και όλο αυξάνονται τα κοριτσάκια με αθλια ταττουάζ, μωβ κοκκάλινα γυαλιά και μωβ μαλλιά κουρεμένα περίεργα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ένας τέτοιος νόμος θα θεωρείτο απάνθρωπος, οπισθοδρομικός και θα προκαλόυσε τεράστια κοινωνική αναταραχή στον θηλυκοποιημένο "πολιτισμό" του συναισθήματος, ωστόσο όταν σφάζει και βιάζει ο λαθραίος είναι "διαφορετικό", εκεί μπαίνει η "ανοχή".

Ανώνυμος είπε...

Οχι μονο να επαναφερουν τον νομο, αλλα να τους κυκλοφορουν φορωντας τους ροζουλι στριγκακια και μ' ενα παλουκι χωμενο στον πρωκτο τους και φωτογραφιες με τις φατσες τους για περαιτερω δημοσιο ξευτιλισμα.

Αλλα ΠΟΙΟΣ θα το κανει αυτο;
Το KOULIS;
Αφου κι αυτος τεντυμποϊ ειναι.


Ανώνυμος είπε...

Γιαούρτι στους φασίστας

Ανώνυμος είπε...

Παλι καλα που η γυναικα τον χαστουκισε ΤΟΤΕ, διοτι αν τον χαστουκιζε σημερα θα την πηγαινανε μεσα για ρατσισμο, ναζισμο, φασισμο και αντισημιτισμο...




Μεροπη Αγαμιδου

Ανώνυμος είπε...

Για τους τεντυ,μποιδες των στοων με τα κοστουμαι τι νομος πρεπεινα εφαρμοστει κε Χατζαρα?

Ανώνυμος είπε...

Γιαούρτι στους χασίστας

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το εύστοχο σχόλιό σας! Εμείς απλώς θα πούμε ότι δεν πρόκειται μόνο για τεντυ-μπουδες αλλά για ραδιουργους και ύπουλους ανθρώπους!

Ανώνυμος είπε...

Μασονο-συμμορίτες είναι. Γλιτώσαμε από τους κομμουνιστο-συμμορίτες και μας έχουν ξεσκίσει οι συμμορίτες της Στοάς...

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...