4/9/19

Μέχρι και οι βούλγαροι βαρέθηκαν τον Αντι-φασισμό

Είναι που η Πολωνία δεν κάλεσε τους «Ρώσους κατακτητές» είναι και το ΝΑΤΟ, είναι και ο ρωσικός δάκτυλος, οπότε η κα Ζαχάριεβα έβγαλε ανακοίνωση και για τη Σοβιετική κατοχή της Βουλγαρίας. 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας με ανακοίνωσή του , σχολίασε την λόγω έκθεση που διοργάνωσε η Ρώσικη Πρεσβεία, στη Σόφια, με τίτλο «75 χρόνια από την απελευθέρωση της Ανατολικής Ευρώπης από τον ναζισμό» με την ευκαιρία της εισόδου του Κόκκινου Στρατού στη Σόφια στις 9 Σεπτεμβρίου.
 « Η Βουλγαρία δεν θεωρεί ως απελευθέρωση την είσοδο των ρώσικων στρατευμάτων στην Βουλγαρία, στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά Κατοχή η οποία διήρκεσε από το 1944 έως το 1947», ανέφερε η ανακοίνωση, που σημείωσε: 
«Το υπουργείο εξωτικών δηλώνει ότι στις 9 Σεπτεμβρίου 1944 έγινε ένα πραξικόπημα που ήταν προϊόν της κήρυξης πολέμου κατά της Βουλγαρίας από την ΕΣΣΔ. Η κήρυξη πολέμου έγινε ακριβώς την στιγμή μια νεα δημοκρατική κυβέρνηση στη Βουλγαρία κατήγγειλε τις σχέσεις με τη ναζιστική Γερμανία. Το πραξικόπημα το ακολούθησε η προσωρινή κατοχή από την ΕΣΣΔ και τους συμμάχους , που διήρκεσε ως το 1947». «Δεν αρνιόμαστε την συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην ηττα του ναζισμού στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στο γεγονός ότι οι σοβιετικές λόγχες επέβαλαν στους λαούς της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μισό αιώνα δικτατορίας και καταπίεσης της ελεύθερης συνείδησης των πολιτών ενώ η οικονομική ανάπτυξη της χώρας παραμορφώθηκε και αποκόπηκε από την δυναμική που αναπτύσσονταν στην Δυτική Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...