22/9/19

Τα πολιτικά εγκλήματα των Τουρκονοικοκυραίων δανειοληπτών της Λεβάντ Κόμπανυ

Οι πρώτες πολιτικές δολοφονίες στις οποίες συνεργάστηκαν οι σταφιδοπαραγωγοί της Αχαΐας με τους σταφιδοπλοίαρχους της Νυδρας, είχαν στόχο τους Φιλογενείς οπλαρχηγούς του Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλου. 
Ο πρώτος που δολοφονήθηκε ήταν ο Παναγιώτης Καρατζάς που το πραγματικό του όνομα ήταν Αναστασόπουλος. Κατά τις παραμονές της Επανάστασης, μαζί με τον Παναγιώτη Ανδριτσόπουλο ήταν επικεφαλής ομάδας 50 ενόπλων που τους μισθοδοτούσε ο Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος. Σώζεται μάλιστα και απόδειξη που αναφέρει ότι την 21-3-1821 έλαβε 900 γρόσια.
 Δύο μέρες αργότερα υπερασπίστηκε το σπίτι του Παπαδιαμαντόπουλου που έγινε στόχος εμπρησμού από τους βαλτούς της Λεβαντ Κόμπανυ στην Πάτρα. Τον πυροβόλησαν πισώπλατα στις 4 Σεπτεμβρίου 1821. 

Δεύτερος ήταν ο οπλαρχηγός του Γαλαξειδίου Γιάννης Μητρόπουλος. Ο τρίτος ήταν ο Φιλογενής πλοίαρχος Αντώνης Οικονόμου τον οποίο οι άνθρωποι των «τουρκονοικοκυραίων» τον κρατούσαν φυλακισμένο στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων μέχρι τον Δεκέμβριο του 1821, όταν δραπέτευσε με σκοπό να παρουσιαστεί στη Συνέλευση της Επιδαύρου. 
Οι Κουντουριώτες , οι Βώκοι, οι Ορλάνδοι, οι Κιοσσέδες, οι Μπούλγαροι με τον Μιαούλη, και τους άλλους συμμάχους τους, συνεννοήθηκαν με τον τύραννο του Αιγίου, μεγαλοτσιφλικά Ανδρέα Λόντο, (τη μαϊμού που έγραφε ο λόρδος Βύρων), που διέθετε δικό του (ιδιωτικό) σώμα μισθοφόρων , (με το οποίο πήρε μέρος στην ψευτο-πολιορκία της Πάτρας ), και διέθεσε τους δολοφόνους που σκότωσαν τον Αντώνη Οικονόμου στις 16 Δεκεμβρίου 1821 , κοντά στο Άργος. 

Ο συνδετικός κρίκος των Κουντουριωτών και του Μιαούλη με τον Λόντο, ήταν η συνεργασία τους με την «Εταιρία της Ανατολής». 

Η δολοφονία του Αντώνη Οικονόμου, έγινε με καθαρά πολιτική απόφαση και συνδεόταν με τον έλεγχο της πρώτης Εθνοσυνέλευσης. 
Ο Κολοκοτρώνης, που πληροφορήθηκε τα σχέδια των «προκρίτων», αντέδρασε στέλνοντας τον Τσόκρη με 200 άνδρες για να σώσει τον Οικονόμου αλλά έφτασαν πολύ αργά.

 Η τέταρτη χρονικά πολιτική δολοφονία , ενόψει της εθνοσυνέλευσης του Άστρους, ήταν του φιλογενούς Παναγιώτη Κρεββατά , τον οποίον οι οπλαρχηγοί «υποδέχονταν από σεβασμό όρθιοι». Τον σκότωσαν στις 16 Νοεμβρίου 1822. Οι πληρωμένοι δολοφόνοι, του είχαν στήσει ενέδρα σε ένα γεφύρι του Ευρώτα. 

Ακολούθησαν οι δολοφονίες του πρωτότοκου γιου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Πάνου , στις 21 Νοεμβρίου του 1824 στο χωριό Θάνα της Τρίπολης, της Μπουμπουλίνας στις 22 Μαΐου 1825 στις Σπέτσες , του Οδυσσέα, στις 5 Ιουνίου του 1825, με εντολή των Μαυροκορδάτου- Κωλέττη, η δολοφονία του Καραϊσκάκη στις 22 Απριλίου 1827 στο Φάληρο , και τελικά εκείνη του Ιωάννη Καποδίστρια. 

9 πολιτικές δολοφονίες, για τις οποίες διάφοροι παραμυθατζήδες της Στοάς εξακολουθούν και διαδίδουν πληροφορίες Μινχάουζεν και Χαλιμάς και σος «Ρομάντζο». (του Θεοφανόπουλου). 

Εκτός από τις 9 δολοφονίες έχουμε και τις 5 προδοσίες. Η εγκατάλειψη του Γαλαξειδίου, η εγκατάλειψη του Μεσολογγίου, η εγκατάλειψη των Ψαρρών και της Κάσσου, και η ακώλυτη αποβίβαση του Ιμπραήμ στην Μεθώνη. 

Σπυρίδων Χατζάρας

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χατζαρα, καλά όλα αυτά, αλλά εμείς σήμερα ως ελληνικός λαός τι πρέπει να κάνουμε; Αφού αυτοί,οι πολιτικοί επιγονοι των δολοφόνων του Καποδίστρια, κυβερνούν και σημερα!Κάποτε στην οδό Μαυροκορδατου στα γραφεία της Ελεύθερης Αθήνας είχες πει, αν θυμάμαι σωστά, να κάνουμε μια δική μας τράπεζα στην Αθήνα για να ξεφύγουμε από την δουλεία! Εκεί είναι το ζουμί! Τί μπορούμε να κάνουμε σήμερα, την αληθινή Ιστορία την μάθαμε, μέσες άκρες!!!

Ανώνυμος είπε...

Όμορφος κοσμος... εβραϊκά πλασμένος!

Ανώνυμος είπε...

Ή αλλιώς,όμορφος κοσμος... μασονικα πλασμένος.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέροντα αυτά. Φαίνονται πειστικά. Όμως η αναγραφή και των πηγών τους θα τα καθιστούσε πιο αξιόπιστα και σημαντικά. Θα το εκτιμούσαμε πολύ, αν υπήρχε παράθεση τέτοιων πηγών.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε τον συνήγορο του κ.Χατζαρα ο οποίος, υποθέτουμε,θα ανταποκριθεί στο αίτημά σας θα μας επιτρέψετε να σας ρωτήσουμε γιατί είναι σημαντική για εσάς η παράθεση πηγών; Θα τις βάλετε μήπως στο αρχείο της Στοάς;Διότι για εμάς δεν είναι απαραίτητο να σας πείσουμε αφού δεν είναι βέβαιο πώς και με ποιο τρόπο θα εκφράσετε την εκτίμησή σας, όπως λέτε!Θα βοηθήσετε π.χ.να επιστραφούν τα κλεμμένα αιώνων πίσω στον ελληνικό λαό ή έστω τα πιο πρόσφατα; Θα διώξετε τους ξένους από την Ελλάδα; Θα δώσετε δουλειές στους Έλληνες πολίτες ώστε να ξεφύγουμε από την φτώχεια και την δυστυχία; Θα μάς επιτρέψετε να κάνουμε εμείς κουμάντο στον τόπο μας; Επομένως, πώς θα εκφράσετε την εκτίμησή σας και άρα γιατί να πρέπει εμείς να σας πείσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι τελευταίο "αξιότιμοι" κύριοι της Στοάς:προσοχή στα Σύμβολα!Τα Σύμβολα και τα μάτια σας, αφού αυτά είναι σημαντικότερα για εσάς(όπως και τα ψέματα)από την... παράθεση πηγών! Κι αφήστε τον ελληνικό λαό στην δυστυχία του και την ησυχία του! Τάγμα Ιωάννη Καποδίστρια!

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς πηγές δεν υπάρχει αλήθεια, κύριε ή κυρία. Καλύτερα να μην απαντάτε για λογαριασμό άλλων, ιδίως όταν απαντάτε με κατηγορίες που στηρίζονται μόνο στο, προφανώς, πλούσιο ψυχωτικό σας υπόβαθρο.

Ανώνυμος είπε...

Θέλετε να κάνετε τον δικηγόρο του διαβόλου ή της Στοάς; Αν και είναι το ένα και το αυτό!Δεν απαντήσαμε για λογαριασμό του κ.Χατζαρα,ο οποίος σάς έδωσε τις πηγές που ζητήσατε, αλλά του εαυτού μας και των Ελλήνων πολιτών που θέλουν να φύγουν π.χ.οι ξένοι από την Ελλάδα, να βρουν δουλειές κ.τ.λ.! Θα διαβάσατε τα σχόλιά μας! Εκτός αν εσείς δεν είσθε ή δεν θέλετε να αισθανεσθε Έλληνας ή μάς έχετε ξεγραμμενους! Και με το "πάθος" σας να μας απαντήσετε, που δείχνει εμπάθεια, δίνετε απλώς δικαίωμα στους εχθρούς μας που παρακολουθούν τα σχόλια! Εκτός αν εσείς ο ίδιος είστε... Στοά!

Ανώνυμος είπε...

Και θα μας επιτρέψετε να σας ρωτήσουμε ποιες είναι οι κατηγορίες με τις οποίες απαντήσαμε και οι οποίες στηρίζονται στο... πλούσιο ψυχωτικο μας υπόβαθρο; Δεν νομίζετε ότι είναι αρκετό το κακό που έχετε κάνει μέχρι τώρα αφού δίνετε συνεχώς "δικαιώματα" σε εχθρικά μάτια που παρακολουθούν την σελίδα; Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά μαζί σας, εσείς απλώς προσπαθείτε να "κάνετε φιγούρα" και να "διεκπεραιωσετε" τον εγωισμό σας!

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...