23/9/19

Ηρθε η τουριστική ανάπυξις μέσω Λονδίνου

Μεγάλη «ανησυχία» προκάλεσε η χρεοκοπία της Τόμας Κούκ που φόεσε φεσι μεχρι τους αστραγάλους στους «επιχειρηματίες» των Σποράδων που πουλάνε με βερεσε στους Εγγλέζους , που αποτελούν το 45-50% των τουριστών εδώ και δεκαετίες. 
Στην Σκιάθο, την τουριστική ναυαρχίδα του Βόρειου Αιγαίου, οι επιχειρηματίες που συνεργάζονται με την «Τόμας Κούκ» έκαναν λόγο για καταστροφή. «Τα οικονομικά ανοίγματα με την Τόμας Κούκ είναι τόσο μεγάλα που δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε. Αυτές τις ημέρες που πλησιάζει το τέλος της σεζόν, το ξενοδοχείο είναι γεμάτο από Άγγλους σε ποσοστό 75% που θα πρέπει να επαναπατριστούν», είπε ένας δυστυχισμένος ξενοδόχος.
Καθησυχαστική  η Τράπεζα Πειραιώς για τον αντίκτυπο από την κατάρρευση του βρετανικού τουρ οπεραϊτορ. Η τράπεζα έχει ανοικτή γραμμή χρηματοδότησης σε joint Venture της Thomas Cook ύψους 40 εκατ. ευρώ. Από αυτά, έχουν εκταμιευτεί 22 εκατ. ευρώ.

Υπάρχει ενέχυρο μετοχών και ακινήτων για το παραπάνω ποσό και αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα δεν κινδυνεύει να χάσει ούτε ένα ευρώ ακόμα και αν γίνει άμεσα ρευστοποίηση. Σε ότι αφορά ξενοδόχους που είναι πελάτες της τράπεζας και ενδέχεται να υποστούν απώλειες από τις εξελίξεις, η Πειραιώς εκτιμά ότι δεν θα δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα και σε κάθε περίπτωση αν κάποιος επιχειρηματίας αντιμετωπίσει δυσχέρειες είναι πρόθυμη να τον στηρίξει.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να τελιώνουμε με τον τουρισμό στην Ελλάδα, είναι καταστροφικό για τον τόπο και έχει οδηγήσει όλη την παραγωγική δύναμη της Ελλάδος να παρατήσει τα χωράφια και τα αλιευτικά και να χτίσει τουριστικά διαμερίσματα, όλοι πουλάνε κεμπαμπ και μαγνητάκια, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το βιολί. Να πάνε να ξανακαλλιεργήσουν χωράφια, να φτιάξουν φάρμες, να ξανανοίξουν οι βιοτεχνίες και τα οινοποιεία και να πέσουν οι βάρκες πάλι στο νερό, όλα τα άλλα ευρω-πουστριλίκια.

Ανώνυμος είπε...

Θα αφήσουν οι εβραιοι να γίνουν αυτά που λες; Μάλλον για ανέκδοτο θα τα λες.

Ανώνυμος είπε...

O τουρισμος δεν ειναι καταστροφικος.
Αντιθετως ειναι πηγη εσοδων για την Ελλαδα.
Με την μονη διαφορα οτι δεν μπορει η καθε κυρα Κατινα που χει ενα κωλοσπιτο κοντα στην θαλασσα να γινει ξενοδοχα.
Εκει πρεπει να επεμβει το κρατος και να την στειλει σχολειο για να μαθει 2-3 γλωσσες και για το πως θα δουλευει ο τουρισμος.
Αλλιωτικα μακρια απ' τον τουρισμο κυρα μου.
Αλλα πρεπει να υπαρχει ΚΡΑΤΟΣ για να γινει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΑΤΟΣ θέλουν οι οβριοί και οι γραικύλοι.

ΕΘΝΟΣ θέλουν οι γνήσιοι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο τουρισμός φέρνει έσοδα για πολύ συγκεκριμένα μεγαλο λαμόγια, όμως όλη η ζωή δεν είναι τα έσοδα για μια κοινωνία αλλά να λειτουργεί οργανικά, να έχει παραγωγή, να έχει τεχνικά επαγγέλματα κλπ. Δεν είναι δουλειά της κυρα Κατίνας να μάθει γλώσσες αλλά να διατηρήσει την παράδοση στον τόπο της και να κρατήσει τα παιδιά της στον τόπο της που ούτως ή άλλως θα πάνε στην Αθήνα για "σπουδές" και θα γίνουν πωλητές σε κάποιο Mall.

Ο τουρισμός κάνει μεγάλη ζημιά στις φυσικές ομορφιές, ισοπεδώνονται ολόκληρες εκτάσεις για να χτιστούν εκτρώματα και οι διάφοροι φυσικοί τόποι καταστρέφονται από τις επισκέψεις και τα σκουπίδια ώστε στο τέλος της ημέρας ο βλαχοτουρίστας να κάτσει στην ταβέρνα για μία χωριάτικη και μία άμστελ.

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός ε β ρ α ϊ κ ώ ν συμφερόντων "Thomas Cook" κατέφυγε στην ομιχλώδη "χρεωκοπία" η οποία προοιωνίζει ότι την επομένη ένας νέος "κολοσσός" των τοκογλύφων θα αναδειχθεί στη θέση του, "καταπίνοντας" τρισεκατομμύρια κερδών από τους αφελείς πελάτες του οι οποίοι του εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους για λίγες ημέρες διακοπών ανά τον κόσμο!

Αναγγέλλοντας, σήμερα, την "χρεωκοπία" του, ο οργανισμός "Thomas Cook" εγκαταλείπει, διεθνώς, 600.000 πελάτες του ξεκρέμαστους σε διάφορα σημεία του πλανήτη με αδυναμία επαναπατρισμού! Και όταν μόνον σε μία συγκεκριμένη ημέρα έχει 600.000 πελάτες (!!) καταλαβαίνει κανείς αν έχεις λόγους να ...χρεωκοπήσεις!

Και υπό το αναίσχυντο σιωνιστικό θράσος που χαρακτηρίζει τον διεθνή εβραϊσμό, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής των απανταχού φερεφώνων του εγκληματικού σιωνισμού, οι υποτελείς τους Βρεταννοί, εξήγγειλαν την οργάνωση προγράμματος επαναπατρισμού μόνον των Βρεταννών υπηκόων-θυμάτων της "Thomas Cook" υπό την προκλητική ονομασία «Οperatiοn Matterhorn», δηλαδή, της μισαλλόδοξης επιχειρήσεως των αμερικανοσιωνιστών για τον βομβαρδισμό των αμάχων αντιπάλων τους στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο!

Ακόμη ένα συμπέρασμα για μία ηλίθια κοινωνία που πολέμησε το Τρίτο Ράιχ υφιστάμενη οικτρή εκμετάλλευση από τους "νικητές" αλλά και το δηλητήριο της απροκάλυπτης μισαλλοδοξίας τους!