9/1/20

Χαιρετίζω τον πατριώτη που έγραψε για το θερμό επεισόδιο στον Έβρο του Δεκεμβρίου του 1986.

Χαιρετίζω τον πατριώτη που έγραψε για το θερμό επεισόδιο στον Έβρο του Δεκεμβρίου του 1986. Ο ανώνυμος Πατριώτης έγραψε στα σχόλια :
 «Για να ειπωθούν κάποιες αλήθειες και να μη γράφετε αερολογίες έχω να πω τούτα: 1ον. Η ριπή από FN στον Καραγωγο ήρθε από αξιωματικό κ όχι από στρατιώτη. Όταν είδε ο Τούρκος αξιωματικός να μιλά ο δικός του με τον δικό μας του έβαλε τις φωνές. Αντιμίλησε ο Ζήσης και του έριξε χωρίς ειδοποίηση σύμφωνα με τη μαρτυρία του αγροφύλακα. 2ον. Σε όποιον λέει πως είμαστε «κότες» του απαντώ πως δυστυχώς δεν είχαμε τότε smartphone να βιντεοσκοπούμε για να πείθουμε τις επόμενες γενιές... Αλλά μάθετε πώς τον όρκο μας εκείνη την ημέρα τον τιμήσαμε...τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Αυτό το σκηνικό έγινε στην Καβυσό και ακούγοντας τους πυροβολισμούς βγήκαμε από το φυλάκιο. Ο αγροφύλακας μας ειδοποίησε και κατεβήκαμε κάτω απίκο. Ανταλλαγή πυρών υπήρχε και από τους Τούρκους υπήρχε ένας αξιωματικός κ 3 στρατιώτες θύματα. Τσιγάρα ανταλλάσσαμε αρκετές φορές. Ήμουν από τον Ιούνιο του 1986 έως τον Απρίλιο του 87 εκεί πάνω.. Τον Ιανουάριο υπήρξε και άλλο επεισόδιο με τραυματία που δεν έχει μαθευτεί ποτέ. Έπρεπε να δείτε τους Τούρκους από απέναντι όταν ξεκίνησε τον Μάρτιο το επεισόδιο με το Σισμίκ που είχε γεμίσει ο Έβρος στρατό σε 2 μέρες μέσα . Τα είχαν χαμένα γιατί δεν περίμεναν τέτοια γρήγορη κινητοποίηση. Παραταγμένα τανκς και πίσω αντιεροπορικο πυροβολικό και περιμέναμε διαταγή για επέλαση στις 26 Μαρτίου ξημερώματα . Όταν ήρθε διαταγή για όπλα παραπόδα ( επειδή τα βρήκαν αυτοί σε διπλωματικό επίπεδο) έπεσε πολύ κλάμα ... Μέρες που δεν ξεχνιούνται λεπτομέρειες που δε θα μαθευτούν .... 181 σειρά 86Β».

Θέλω να προσθέσω ότι ο τότε διοικητής του Δ Σώματος πριν ενημερώσει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για το θερμό επεισόδιο ενημέρωσε το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Νάπολη. Το Μάρτιο, ήταν όπως τα λέει. Και αυτό ήταν το κατόρθωμα του αείμνηστου Νικολάου Κουρή αλλά και των αρχηγών ΓΕΣ που πέρασαν του Βασιλείου Κούρκαφα, του Επαμεινώνδα Πενθερουδάκη και όλων των τότε ανωτάτων αξιωματικών που ενέπνευσαν όλο το στράτευμα. 
Ο πόλεμος δεν έγινε, γιατί τα αξημέρωτα της 27ης ο Οζάλ ανακοίνωσε από το Λονδίνο ότι το ερευνητικό σκάφος δεν θα εισερχόταν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, Νικήσαμε τότε, χωρίς να πέσει σφαίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Η Μαύρη 24η Απριλίου 1941. Η 179η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και 19η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Στην Αθήνα επικρατούσε Χάος

  Οι δυστυχισμένοι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί    που έστειλε ο Τσώρτσιλ να μας βοηθήσουν να μας κατακτήσουν οι Γερμανοί ,αφού έριξαν μερικές ...