16/1/20

Ο NATOΚομμουνιστής Μάρκοβιτς, που είναι πρωθυπουργός του Mαυροβουνίου χαρακτήρισε τις Λιτανείες των εικόνων και τις Παρακλήσεις ανατρεπτική δραστηριότητα.


ΠΟΝΤΓΚΟΡΤΣΑ.  Το «ΝΑΤΟκομμουνιστικό» καθεστώς του Μαυροβουνίου  δεν απάντησε στο διάβημα του Βελιγραδίου για την περιουσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας , και υποστήριξε ότι ως νατοϊκή χώρα,  υφίσταται (ρωσική) επίθεση, και ότι οι Λιτανείες και οι Παρακλήσεις  είναι ανατρεπτική δραστηριότητα.  και ότι το Μαυροβούνιο .
Το «ΝΑΤΟκομμουνιστικό» καθεστώς του Μαυροβουνίου  είπε ότι «αντιστάθηκε στην επιθετική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης που έχουν στόχο την  αποσταθεροποίηση του Κράτους».

Ο πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς , δήλωσε σε συνάντηση με τον Πρέσβη της ΕΕ Άιβο Οραβ, ότι η κυβέρνηση παραμένει ανοικτή σε διάλογο χωρίς αποκλεισμούς με όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, για την εφαρμογή του Νόμου  για την ελευθερία του θρησκεύματος. Είπε δηλαδή ότι είναι έτοιμος να συζητήσει με τον Παπα και τους μουσουλμάνους τον διαμοιρασμοό των Ιματίων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας . 
Ο ΝΑΤΟκομμουνιστής Μάρκοβιτς  είπε ακόμα ότι , «το Μαυροβούνιο που είναι  κράτος- μέλος και το του ΝΑΤΟ,  και βρίσκεται στη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αντιμετωπίζει μια καθοδηγούμενη και επιθετική εκστρατεία από τα μέσα ενημέρωσης με μεγάλο όγκο παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων». «Το Μαυροβούνιο προσφέρει ένα δημοκρατικά και σταθερό περιβάλλον για όλους τους πολίτες του», είπε και πρόσθεσε: «Όπως είδατε τις τελευταίες εβδομάδες, παρά τον μεγάλο αριθμό ανατρεπτικών δραστηριοτήτων , που έχουμε υποστεί, κατορθώσαμε να διατηρήσουμε την ασφάλεια και τις βασικές αξίες της κοινωνίας μας».
Ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Σρέτζαν Νταρμάνοβιτς, είπε ότι υπάρχει χώρος για διάλογο μεταξύ του Μαυροβουνίου και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τόνισε ότι το σημαντικότερο είναι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Μαυροβούνιο.

Ο Νταρμάνοβιτς είπε επίσης ότι δεν θα γίνει καμία επίθεση στο δικαίωμα ιδιοκτησίας και πρόσθεσε ότι η προπαγάνδα από πολλές πολιτικές δομές στη Σερβία συνέβαλε σημαντικά στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης. Σχολιάζοντας τις σημερινές σχέσεις μεταξύ της Ποντγκόριτσα και του Βελιγραδίου που δεν ήταν ποτέ χειρότερες από το 2006, ο Νταρμάνοβιτς είπε ότι το Μαυροβούνιο αγωνίζεται να εφαρμόσει πολιτικές, που θα συνέβαλαν στη σταθερότητα στην περιοχή και ότι οι καλές γειτονικές σχέσεις ήταν ένας από τους τρεις κύριους πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής. Το Συμβούλιο ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης του Μαυροβουνίου (FAEM) δήλωσε ότι θα ζητήσει από τη Σερβική ρυθμιστική αρχή να λάβει μέτρα για τους σερβικούς σταθμούς που παραβιάζουν τη σύμβαση διασυνοριακής τηλεόρασης και την Οδηγία της ΕΕ.

Το Συμβούλιο ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης του Μαυροβουνίου έχει διαπιστώσει ότι «οι σερβικοί  ραδιοτηλεοπτικοί φορείς χρησιμοποιούν καταχρηστικές,  ή ενοχλητικές εκφράσεις που υποκινούν αρνητικά συναισθήματα, εκφράζουν εχθρότητα ή επιθυμία για διακρίσεις, καθώς και υποτιμούν τα μέλη της εθνικότητας του Μαυροβουνίου και αρνούνται την ιθαγένειά τους». Ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Βούδας-Νίκσιτς Ιωανίκειος απάντησε  ότι είναι δύσκολο να αποδεχθεί ότι ο αγώνας του λαού  για τους αγίους του, και τα μοναστήρια του που τιμά  τους προγόνους και τους ήρωες του, και των οποίων η ταυτότητα είναι απολύτως σαφής, έχει «τεχνητά επιβληθεί». Αρκετές χιλιάδες Ορθόδοξοι, έλαβαν χθες μέρος σε Παράκληση που ψάλθηκε στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Στάρι Γκραντ, και ακολούθως με επικεφαλής τους ιερείς και τον δήμαρχο, συμμετείχαν σε λιτάνευση των εικόνων προς το ναό της Αγίας Παρασκευής.
Μεγάλο νδιαφέρον έχει, ότι όλοι οι δεξιοί βουλευτές του Κούλις παραμένουν σιωπηλοί και τα βωθροκάναλα και τα γυφτοκάναλα  της  σκατέ Ολέ, πατρίδας του Γκρηκ Φρηκ  Γιανίς, δεν έχουν αναφερθεί καθόλου στα όσα γίνονται στο Μαυροβούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: