31/1/20

Δεν ξεχνούμε την προσοτική 5η Ολομέλεια

Στις 31 Ιανουαρίου 1949, «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες» της διήμερης 5ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ που αναγνώρισε τον «Μακεδονικό λαό» όπως καριβώς έκαναν οι 153+1 προδότες που ψήφισαν την νέα Συμφωνία των Ψαράδων, όπως και ο Προκόπης που την υπέγραψε και την δημοσίευσε. 

Η Συμφωνία ΝΑΤΟ-ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί υλοποίηση των αποφάσεων της 5ης Ολομέλειας που υποσχέθηκε ότι, «ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει». 

Η 5η Ολομέλεια έγινε στην εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου στους Ψαράδες της Πρέσπας η 5η Ολομέλεια . Ξεκίνησε στις 30 Ιανουαρίου. Πήραν μέρος 26 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη.

 Ανάμεσά τους, Νίκος Ζαχαριάδης, Β. Μπαρτζιώτας, 
Φωτογραφία απάτη που τράβηξε ο Πέτρος Ρούσος με φόντο το Χιόνι για να λένε ότι δήθεν η Ολομέλεια έγινε  στο βουνό
 Ανάμεσά τους, Νίκος Ζαχαριάδης, Β. Μπαρτζιώτας, Π. Δανιηλίδης, Π. Σινάκος, Κ. Καραγιώργης, Μ. Πορφυρογένης, Δ. Βλαντάς, Π. Μαυρομμάτης, Ι. Ιωαννίδης, Κ. Λουλές, Χ. Χατζηβασιλείου, Α. Γκρόζος, Λ. Στρίγγος, Γ. Ερυθριάδης, Πέτρος Ρούσος, Γιώργης Βοντίτσιος – Γούσιας, Βαγγέλης Βασβανάς, Βασίλης Κοτσάβρας, Κώστας Κολιγιάννης, Χαρίλαος Φλωράκης, Στέφανος Γκιουζέλης, Αλέγρα Καπέτα (Τους άλλους δεν τους ξέρω).


Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην εβραία Κομμουνίστρια  Αλέγρα Φελούς, που ήταν σύζυγος   του Εβραίου βιομηχάνου του Βόλου Ραφαήλ Καπέτα και εξελέγη στην ΚΕ του ΚΚΕ στο 7ο Συνεδριο ως Αλέγρα Καπέτα. Μετά την λήξη του Συμμοριτοπολέμου κατέφυγε στην Ανατολική Γερμανία .Στη σύνθεση της 3ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (1950), που στοίχισε τη ζωή του Κώστα Καραγιώργη, συμμετείχε ως Αλέγρα Καπέτα-Σκύφτη. Το 1968 με την  διάσπαση ακολούθησε το ΚΚΕεσωτερικού. Δηλαδή ήταν ΣΥΡΙΖΑ*.


Το δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη της 5ης Ολομέλειας αφορούσε στην πλατφόρμα του Μάρκου  Βαφειάδη. Η Ολομέλεια πήρε απόφαση να τον καθαιρέσει από το ΠΓ, από την ΚΕ και να τον διαγράψει από μέλος του Κόμματος. 

 Στην 5η Ολομέλεια, που διαπίστωσε ότι, «οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται επικεφαλής στην πάλη του λαού τους» και υποσχέθηκε ότι «ο Μακεδονικός λαός της Μακεδονίας του Αιγαίου , θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει», ο Ζαχαριάδης έρριξε το σύνθημα της αυτοδιάθεσης των Μακεδόνων πού ζούσαν στην Ελλάδα και υποσχέθηκε στον «μακεδονικό λαό», «εθνική αποκατάσταση», με τη δημιουργία ανεξάρτητου «Μακεδονικού Κράτους». 

Μετά την προδοτική 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ που έγινε στο χωριό Ψαράδες, της Πρέσπας, έγινε ανασχηματισμός της «κυβέρνησης του Βουνού» και μπήκαν οι ΝΟΦίτες, Πασκάλ Μητρόφσκυ, Σταύρο Γκότσεφ και Βαγγέλι ή Γκέλο Κόϊτσεφ.

 Αυτοί είναι οι «πατριωτικοί» αγώνες των Αριστερών Διεθνιστών.

 Η κατάπτυστη απόφαση της 5ης Ολομέλειας έλεγε ότι «στη Βόρεια Ελλάδα, ο Μακεδονικός λαός τα ‘δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με ηρωισμό και αυτοθυσία, που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να τη αποκτήσει. Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού τους». 


Η 5η Ολομέλεια καθαίρεσε επίσης  τον Νίκο Ρουμελιώτη από αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ και τον διέγραψε από μέλος του Κόμματος σαν λιποτάκτη του κομμουνιστικού αγώνα, επειδή τον κυνήγαγε ο Φλωράκης μετά την αποτυχημένη επίθεση στον Πλάτανο της Φωκίδας το 1948 και καθαίρεσε από τακτικά μέλη της ΚΕ τους Θανάση Χατζή και Μήτσο Βατουσιανό και από αναπληρωματικά τους Μιχάλη Τσάντη και Φώκο Βέτα.


* Πολλοί Ισραηλίτες υπηρέτησαν στις ένοπλες συμμορίες του ΚΚΕ. 

Πρώτος ο Μωυσής Πέσσαχ ο ραβίνος της Θεσσαλίας γνωστός και ως ο ραβίνος του ΕΛΑΣ.Το ΚΚΕ τον ανέβασε μαζί με 650 Ισραηλίτες του Βόλου στο Πήλιο για να μην απελαθούν στην Πολωνία από τους Γερμανούς.  Λάζαρος Αζαριά υπεύθυνος Επιμελητείας για όλη την Θεσσαλία.Σάρα Γεσουά η «Σαρίκα»,Ντόρα Μπουρλά ο «Ταρζάν», επιτελής της ΙΙ μερρχίας του ΕΛΑΣ , ο Ίντο Σίμσι,υπεύθυνος επιμελείας Ομάδος Μεραρχιών Στερεάς ,  ο Μωυσής Ματαθίας, οι ιατροί Εμμανουήλ Αρούχ και Αλβέρτος Κοέν στο υγειονομικό τμήμα του ΕΛΑΣ,ο  Ισαάκ Μωυσής διοικητής λόχου, ο Ιάκωβος Μπαλέστρα και ο  Μωρίς Φλωρεντίν του 16ου συντάγματος, ο Σαμουήλ Εσκινατζή εφ.ανθυπολοχαγός, που εφονεύθη ως διοικητής λόχου στα  Δεκεμβριανά.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Σπύρο, ΚΚΕ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο ; Πωπωπώωω ! Να σε πάρει χαμπάρι ο Κουτσούμπας, χάθηκες !

Ανώνυμος είπε...

δεν έχεις γράψει τίποτε για το διχτάκι που θα βάλει το Κούλις Χρυσός στα νησιά για να κόβει τις ροές.

Ανώνυμος είπε...

Και τί θα κάνει ο Κουτσουμπας δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ εψήφισε "παρών" στην κύρωση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος - ΗΠΑ.
Αυτό δεν διαφέρει πολύ από την πορεία του Πολυτεχνείου. Πήγαν μέχρι το Σύνταγμα και διελύθησαν ησύχως. Δεν ήταν άρνηση ψήφου. Ηταν συμβολική άρνηση. Το "παρών" είναι το "δεν ξέρω/δεν απαντώ" των δημοσκοπήσεων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε διαπραγματευθεί και εφαρμόσει τη συμφωνία αυτή.

Τέτοιες κωλοτούμπες από τον Τσίπρα είναι αναμενόμενες. Η εξωτερική πολιτική είναι το δυσκολότερο πεδίο για να αντιπολιτευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση.
Ο κόσμος δεν διαβάζει κείμενα, κοιτάζει εικόνες.
Στις εικόνες από τα ταξίδια και τις επαφές του, έβλεπες τον Τσίπρα μαγεμένο από την προσοχή που του έδειχναν, υπερήφανο με τον ρόλο του.
Ως γνήσιος αριστερός, απολάμβανε τις πολυτέλειες. (Το σούσι και τις σαμπάνιες λ.χ., στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Τα πούρα στο κότερο της συμβούλου του).
Δεν έκρυβε την πείνα του.
Εβλεπες την χαρά στο βλέμμα του, τη στιγμή που έλεγε γιά τον πρόεδρο Τραμπ ότι, "ενώ δείχνει διαβολικός, τελικά ό,τι κάνει είναι για το καλό".
Ξέχασε το "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", τις αμερικάνικες σημαίες που έκαιγε.

Ανώνυμος είπε...

Λες πολλά λόγια που δεν ωφελούν. Θα μπορούσες απλώς να πεις ότι ο Τσίπρας είναι ένας πολύ κακός, ύπουλος και μοχθηρος άνθρωπος. Ούτε "αριστερός", ούτε τίποτα. Κακός, ύπουλος και μοχθηρος! Όπως οι περισσότεροι στην φυλή του και στο κόμμα του!

aviator είπε...

Το "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" έγινε το "ευεργέτες των λαών Αμερικάνοι"... ΚΚΕ ΣΕΛΕΤΕ ολέ!!!

Μιά συνέντευξη του Σπύρου Χατζάρα στον Γιάννη Ζωγράφο με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου για την Τελετουργική Δολοφονία του ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

1)  Ερώτηση:  Κύριε Χατζάρα, αγαπητέ Σπύρο, αν και είναι δύσκολο να πάρεις συνέντευξη από έναν πολύπειρο δημοσιογράφο, θα το επιχειρήσ...