7/7/20

Τα «πρωτόκολλα» και η εξαγωγή εβραϊκών χειρογράφων και από την ΕΣΣΔ το 1928

Χθες σας έγραψα εκτενώς για τον εβραίο τσόγλανο Σίμχα Μπλουμκίν που δολοφόνησε τον Γερμανό πρέσβη στη Μόσχα το 1918 και τον οποίο ο Τρότσκι και ο Ντερζίνσκι τον εμπιστευτήκαν και του ανέθεσαν πολλές αποστολές.

 Ο Μπλουμκίν έστησε και την μυστική εξαγωγή εβραϊκών χειρογράφων από την ΕΣΣΔ. Η ΓΚΕ-ΠΕ-ΟΥ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στις δυτικές περιοχές της ΕΣΣΔ για τη συλλογή τωνπαπύρων ΤΟΡΑΧ ,καθώς και 330 έργων μεσαιωνικής εβραϊκής λογοτεχνίας. Ο ίδιος ο Μπλουμκιν ταξίδεψε στην Οδησσό, στο Ροστόβ , όπου εξέτασε τις βιβλιοθήκες συναγωγών.

 Το «ζούμι» δεν είναι η δήθεν πώληση των χειρογράφων σε «συλλέκτες». Αυτό το παραμύθι το έφαγαν οι (χαζοί) «Κομμουνιστές». Αυτό που έψαχναν, βρήκαν και εξαφάνισαν ήταν τα «Πρωτόκολλα»

ΥΓ.  Ο Σίμχα Μπλουμκίν από την Κωνσταντινούπολη καθοδηγούσε το ΚΚΕ και αυτός εστειλε τον Ζαχαριάδη στην Ανώτατη Κομματική Σχολή της Μόσχας και αυτός ενέκρινε την αποστολή το 1928 στη Σοβιετική Ένωση του Γιαννη Ιωαννίδη για θεραπεία από τη φυματίωση που έπασχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...