22/5/21

Τα Εγκλήματα των Φιλανθρώπων. Η δολοφονία των 12 μωρών της Μπάνια Λούκα

 

22 Μαΐου 1992. Στο Μαιευτήριο της Μπάνια Λούκα, πέθανε το πρώτο  από 12 πρόωρα  μωρά  που πέθαναν από έλλειψη οξυγόνου, επειδή η φιλάνθρωποι Διεθνής Κοινότητα δεν θεωρούσε το οξυγόνο ανθρωπιστική βοήθεια και απαγόρευε τη μεταφορά του λόγω του εμπάργκο.

Σαν σήμερα, άρχισε το έγκλημα της Δύσης στην Μπάνια Λούκα. Αμερικανοί Άγγλοι και Γάλλοι σήριαλκήλερς δολοφόνησαν 12 αθώα νεογέννητα  επειδή ήταν σερβόπουλα. Τα μωρά  πέθαναν στο μαιευτήριο της πόλης λόγω έλλειψης οξυγόνου, επειδή η Διεθνής Κοινότητα απαγόρευε την αεροπορική μεταφορά οξυγόνου στην Σερβική Δημοκρατία. Το πρώτο πρόωρο μωρό, που βρισκόταν σε θερμοκοιτίδα πέθανε λόγω έλλειψης οξυγόνου, στο μαιευτήριο της Μπάνια Λούκα στις 22η Μαΐου, και ακολούθησαν άλλες 11 αθώες ψυχούλες μέχρι τις 19 Ιουνίου . Η τραγωδία στο μαιευτήριο της Μπάνια Λούκα έληξε με την επίθεση του Στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ποσαββίνα που άνοιξε το διάδρομο προς τα σύνορα με τη Σερβία, ο οποίος είχε αποκλειστεί μέχρι τότε από τις μουσουλμανικές και τις κροατικές δυνάμεις, οπότε έφτασε στην Μπάνια Λούκα και το οξυγόνο και άλλες αναγκαίες ιατρικές προμήθειες. 
 Στις εγκλήσεις των ανθρωπιστικών οργανώσεων για αεροπορική μεταφορά του οξυγόνου από το Βελιγράδι , Αμερικανοί Άγγλοι και Γάλλοι ήσαν ανένδοτοι. Ίσχυε η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγόρευε τις διεθνείς πτήσεις. 
Και δεν δέχονταν εξαίρεση για μια πτήση που θα έσωζε τα μωρά. 29 χρόνια μετά κανείς δεν έχει κατηγορηθεί ΄και κανείς δεν έχει τιμωρηθεί για αυτό το έγκλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: