26/5/21

Τουρκία- Ισραήλ- Ψωροραγιαδιστάν, Συμμαχία. Τουρκόγυφτας, Ισπανόγυφτας, Ρωμανόγυφτας. ΟΛΟΙ οι Αχασβήτοι μια Γενιά. Ιζζέτ Πίντο όπως Γιάνη Αλαφουζόλ.

 

ΧΑΑΡΕΖ: «Πίσω από την «ήπια ισχύ» της Τουρκίας στις τηλεοπτικές οθόνες του κόσμου βρίσκεται ένας Εβραίος επιχειρηματίας»

 Ο επικοινωνιακός όρος «soft power»,  «ήπια ισχύς» επινοήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, από τον Αμερικάνο πολιτικό επιστήμονα  Τζόζεφ Νί. Το αντίθετο «η σκληρή ισχύς» σημαίνει την επιβολή του « Κράτους Δίκαιου»  μέσω της υλικής βίας, (στρατιωτικής ή οικονομικής), ενώ η «ήπια ισχύς» σημαίνει την  επιβολή του « Κράτους Δίκαιου» μέσω της πλύσης εγκεφάλου με την  ικανότητά του να κάνει «θελκτική» την κουλτούρα του και έτσι να επικρατεί «πολιτισμικά».  Στην περίπτωση των ΗΠΑ, η διεθνής αποδοχή της αμερικανικής κουλτούρας (κυρίως μέσω Χόλιγουντ , μουσικής και Μακ Ντόναλντς), έκανε ευκολότερο το πέρασμα της πολιτικής των ΗΠΑ στα «δυσκολα» θέματα. Με λίγα λόγια, η  «σοφτ πάουερ» αποτελεί μια εφαρμογή του Δούρειου Ίππου.

Η ιστορία της ζωής του (Ιζέτ Πίντο, του ανθρώπου που μετέτρεψε τις τουρκικές τηλεοπτικές σαπουνόπερες σε παγκόσμια αυτοκρατορία, θα μπορούσε να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε από τις εκπομπές που πουλά………………

Η συνέχεια στον Κόκκινο Ουρανό εδώ....

 Κόκκινος Ουρανός: Haaretz: Πίσω από την «ήπια ισχύ» της Τουρκίας στις τηλεοπτικές οθόνες του κόσμου βρίσκεται ένας Εβραίος επιχειρηματίας (redskywarning.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θανατος δια βασανισμου στους αθεατους !!!!!!!!