16/5/21

Η «Μυστράς Χόλιντικγ», ο χορηγός της Κωλο-οικογένειας και το Κωλόσπιτο της πάμπλουτης κωλο-οικογένειας στην Τήνο

Πριν 20 χρόνια, το εν ενεργεία στέλεχος της Siemens κ. Διον.Δενδρινός, ο οποίος κατάγεται από την Τήνο, αγόρασε στις 29 Ιανουαρίου 2001, από κοινού με τη σύζυγό του κυρία Ελένη Δενδρινού,  στην ακριβότερη περιοχή της Τήνου, στη θέση Αγιος Γεώργιος του χωριού Τριαντάρος, οικόπεδο στο οποίο έχτισε εξοχική κατοικία 140 τ.μ..

 Πωλητής ήταν ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Κ. Βαφειάδης.

 Στις 4 Ιουνίου 2002 το ζεύγος Δενδρινού εκανε δεύτερη αγορά ακινήτου στην Τήνο. Στη θέση Χαλακιά- Αγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου. Συμμετείχαν στην αγορά αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, τα οποία διαχωρίστηκαν σε πέντε άρτια και οικοδομήσιμα αγροτεμάχια. Το ένα από τα πέντε αγροτεμάχια, έκτασης 6,3 στρεμμάτων, περιήλθε στην κυριότητα της οικογενείας Δενδρινού, ενώ άλλα δύο αγροτεμάχια αγοράστηκαν από την εξωχώρια εταιρεία  "Μystras Ηolding". 

Στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία συμμετείχε εκ νέου ο κ. Βαφειάδης, ενώ το πωλητήριο συμβολαίου συντάχτηκε από τον συμβολαιογράφο Αθηνών κ. Γ. Στεφανάκο . 

 Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα ,στις 28 Μαΐου 2002 , η σύζυγος του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι , αγόρασε στην ίδια περιοχή   αγροτεμάχιο   οκτώ στρεμμάτων, στο οποίο αργότερα οικοδόμησε μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία. Το ζεύγος Μητσοτάκη έχει γείτονες το ζεύγος Δενδρινού και τους ιδιοκτήτες της εξωχώριας εταιρείας Μystras Ηolding, βασικός μέτοχος της οποίας  είναι ο κ. Χριστοφοράκος. Η offshore εταιρεία αγόρασε αγροτεμάχιο 5,2 στρεμμάτων, το οποίο είναι όμορο με το αγροτεμάχιο του ζεύγους Δενδρινού. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα συμβόλαια επικυρώνει ο συμβολαιογράφος κ. Στεφανάκος. 

 Οι δεσμοί που συνέδεαν τον κ. και την κυρία Μητσοτάκη  με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens είναι στενοί. Ο κ. Μητσοτάκης συνδέεται με τον κ. Χριστοφοράκο, όπως και η πρώην σύζυγός του που εργαζόταν στην Ντώϋτσε Μπάνκ μαζί με την συζυγο του κ. Δενδρινού.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2004, η κυρία Δενδρινού αγόρασε με δάνειο 190.000 ευρώ αγροτεμάχιο στον οικισμό Τριαντάρο (στη θέση Δάφνη). Το συμβόλαιο υπέγραψε και πάλι ο συμβολαιογράφος Αθηνών κ. Στεφανάκος. 

 Η επενδυτική παρουσία του κ. Χριστοφοράκου στην Τήνο αρχίζει στις 14 Οκτωβρίου 2003. Τ

ο πανίσχυρο στέλεχος της Siemens αγοράζει στον Τριαντάρο οικόπεδο 370 τ.μ., με κατοικία 88 τ.μ. Οπως στην περίπτωση του κ. Δενδρινού, πωλητής είναι ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Βαφειάδης. Την ίδια ημέρα ο κ. Χριστοφοράκος προέβη σε μία ακόμη αγορά στον Τριαντάρο. Στην κυριότητά του πέρασε οικόπεδο 200 τ.μ., με κατοικία 71 τ.μ. Πωλητής εκ νέου ο κ. Βαφειάδης.

Στις 26 Μαρτίου 2005 αγόρασε  το 1/2 αγροτεμαχίου, συνολικής έκτασης 57 στρεμμάτων, στη θέση Χαλακιές του δημοτικού διαμερίσματος της Καρδιανής. Εναν χρόνο αργότερα, στις 10 Ιουνίου 2006, αγόρασε  αγροτεμάχιο 16 στρεμμάτων στην περιοχή Αγιος Πέτρος – Χαλακιές του Δήμου Εξωμβούργου, το οποίο βρίσκεται πάνω στον αιγιαλό. Για τις προαναφερόμενες αγορές ο κ. Χριστοφοράκος, όπως προκύπτει από το υποθηκοφυλακείο της Τήνου, έλαβε δάνειο από τη Siemens ύψους 860.000 ευρώ! 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το δάνειο μεταξύ Siemens και Χριστοφοράκου υπεγράφη στις 19 Δεκεμβρίου 2001, ενώ οι αγορές ακινήτων στην Τήνο άρχισαν δύο χρόνια αργότερα, το 2003. Το 2005 δε, ο κ. Χριστοφοράκος, μετά τις επενδύσεις που έκανε τη χρονιά αυτή στην κτηματαγορά της Τήνου, προέβη σε προσημείωση των ακινήτων του, λόγω του δανείου! 

 «Η προσημείωση είναι τουλάχιστον περίεργη» υπογραμμίζεται με νόημα από νομικούς κύκλους. «Δεν μπορεί το δάνειο να δίδεται το 2001 και η αξίωση της Siemens να εκδηλώνεται τέσσερα χρόνια αργότερα. Εκτός κι αν προχρονολόγησαν το ιδιωτικό συμφωνητικό του δανείου, και προκειμένου να του δώσουν μια νομιμοφάνεια, προχώρησαν στην προσημείωση ακινήτων».


Πηγή https://www.makeleio.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο νεοφιλελές Τζήμερος μέσα στην τρελινουτσιά του δεν θέλει να ακούει για δημεύσεις περιουσιών.....

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ κανείς δεν έχασε, αγοράζοντας γή !

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...