5/5/21

Η 5η Μαΐου στην Ιστορία

553. Άρχισε στην Κωνσταντινούπολη υπό την προεδρία του Πατριάρχη Ευτυχίου. η Ε΄ Οικουμενική Σύνοδος, την οποία συνεκάλεσε ο Ιουστινιανός Α΄, για να αντιμετωπίσει την αίρεση του μονοφυσιτισμού, που είχε μεγάλη εξάπλωση, ιδιαίτερα στις ανατολικές επαρχίες της αυτοκρατορίας Συμμετείχαν 165 επίσκοποι. Ο Πάπας Βιγίλιος αν και βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη για να μην εμφανιστεί στη σύνοδο κατέφυγε σε μια εκκλησία μαζί με τους επισκόπους της συνοδείας του. Ο Ιουστινιανός έγινε έξω φρενών και έστειλε στρατιωτικό απόσπασμα να τον φέρουν με τη βία. Ακολούθησε συμπλοκή και μερικοί επίσκοποι τραυματίστηκαν ώσπου τελικά οι στρατιώτες, μπροστά στο πείσμα του Πάπα, εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Η Ε΄ Οικουμενική Σύνοδος καταδίκασε τον Ωριγενισμό, και τον Νεστοριανισμό.


614. Ο στρατηγός των Περσών Φαρουχάν, μετά από πολιορκία 20 ημερών κατέλαβε την Ιερουσαλήμ. Εσφάγησαν περισσότεροι από 50.000 ενώ 35.000 ‘ήσαν οι Σκλάβοι. Μεταξύ αυτών και ο Πατριάρχης Ζαχαρίας. Οι Εβραίοι σύμμαχοι του Φαρουχάν έκαψαν τις χριστιανικές εκκλησίες συμπεριλαμβανομένου και του Ναού της Αναστάσεως. Ο Τίμιος Σταυρός, και η Αγία Λόγχη , μεταφέρθηκαν ως λάφυρα στην Κτησιφώντα.

1194. Ο πρώτος (επιζήσας) γιος τού Καζιμίρ Β΄ τού δικαίου και της Ελένας των Πρεμυσλιδών, Λέσεκ Α΄ ο Λευκός σε ηλικία 10 ετών, διαδεχτηκε τον θανόντα πατέρα τους ως Μεγας Δούκας της Πολωνίας. Η μητέρα του ανέλαβε επίτροπος της Αρχής με την επικουρία τού Μικολάι Γκριφίτα επισκόπου και βοεβόδα της Κρακοβίας.


1260.Ο Κουμπλάι Χαν μετά τον θάνατο του αδερφού του Μόνγκα, εκλέχθηκε στην θέση του ως Μεγάλος Χάνος των Μογγόλων.




1570.Οι Τούρκοι κήρυξαν τον πόλεμο στη Βενετία για να καταλάβουν την Κύπρο.


1622. Στο Ιόνιο κοντά στη Ζάκυνθο έγινε σεισμός που σύμφωνα με τις περιγραφές των καταστροφών ήταν μεγέθους 9 βαθμών της κλίμακας Μερκάλι.

1640. Ο Κάρολος Α της Αγγλίας διέλυσε το «Βραχύ Κοινοβούλιο» μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη σύγκλιση του , διότι αυτό αρνήθηκε να ψηφίσει τις δαπάνες - τη για τον πόλεμο με τη Σκωτία. 1646. Ο Κάρολος Α' της Αγγλίας παραδόθηκε στο στρατό των Σκοτσέζων Πρεσβυτεριανών στο Νιούαρκ
1645. Κατά τον Τριακονταετή πόλεμο διεξήχθη η μάχη του Χερμπστάουζεν ανάμεσα στον Γαλλικό στρατό του διοικούσε ο στρατάρχης Τουρέν και τυς Βαυαρούς υπο τον στρατηγό Φραντς φον Μέρσι.
Η μάχη έγινε τα ξημερώματα κράτησε μόλις μια ώρα. Οι Γάλλοι έχασαν 2600 και οι Βαυαροί 600. 2500 Γάλλοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Οι Βαυαροί πήραν τέσσερα πυροβόλα και τις προμήθειες των Γάλλων.
Ο στρατάρχης Τουρέν (Ερρίκος ντε Λα Τουρ ντ'Ωβέρ) που γλίτωσε την αιχμαλωσία παρατρίχα κατέφυγε στην Έσση.

1762. Κατά τη διάρκεια του επταετούς πολέμου ο Τσάρος Πέτρος Γ που διαδέχτηκες τη θεία του Ελισάβετ στο ρωσικό θρόνο και ο οποίος ήταν μεγάλος θαυμαστής του Φρειδερίκου, συνήψε ειρήνη με την Πρωσία, από την οποία η Ρωσία δεν κέρδισε τίποτε, παρόλο που είχε καταλάβει το Βερολίνο και ουσιαστικά είχε κερδίσει τον πόλεμο. Με Συνθήκη της Αγίας Πετρούπολης Ρωσία και Πρωσία συμμάχησαν και ετοίμαζαν πόλεμο εναντίον της Δανίας.


1789. Για πρώτη φορά από το 1614, λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης ο Λουδοβίκος ΙΣΤ συγκάλεσε στις Βερσαλίες, το Συμβούλιο των Γενικών Τάξεων, που αποτελείτο από εκπροσώπους των ευγενών, του κλήρου και της λεγόμενης Τρίτης Τάξης που οδήγησε στη Γαλλική Επανάσταση.





1793. Κατά τον Πόλεμο της Βάνδεας, οι εξεγερμένοι κατά των Δημοκρατικών Αγρότες, κατέλαβαν την Τουάρ και συνέλαβαν 3000 πολιτοφύλακες αιχμαλώτους.


Οι νεκροί ησαν 200 από το λαό και 600 από τους Αβράκωτους.

1808. Στις 5 Μάιου/17 Μαίου 1808, στο Καστράκι, έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα Μετέωρα, δόθηκε η αποφασιστική μάχη ανάμεσα στους Αλβανούς του Μουχτάρ πασά και τους εξεγερμένους Έλληνες , επικεφαλής των οποίων ήταν
ο αδελφός του παπα-Θύμιου, Θεοδωράκης Βλαχάβας.
Οι Βλαχαβαίοι υποχώρησαν ενώ ο Μουχτάρ μπήκε στην Καλαμπάκα. Μαρτυρικός θάνατος του Θύμιου Βλαχάβα..
Ο ανατραπείς από τον γιό του Φερδινάνδο και τους Άγγλους Κάρολος Δ΄ της Ισπανίας, συναντήθηκε στην Μπαγιόν με τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα και παραχώρησε τα δικαιώματα του στον ισπανικό θρόνο στον Ιωσήφ Βοναπάρτη, ενώ έλαβε ένα ανάκτορο και ετήσια χορηγία ως αποζημίωση από τον Γάλλο αυτοκράτορα.

1815 . Κατά τον πόλεμο των Αυστριακών με το Βασίλειο της Νεαπολέως ένας αγγλο-αυστριακό; Στόλος απέκλεισε το λιμάνι της Ανκόνα.

1821. Στις 5 Μαΐου του 1821 και ώρα 17:49 μ.μ. στην Αγία Ελένη, ο θάνατος του Βοναπάρτη. Στην Ελλάδα, ο "Νηρεύς", με Πλοίαρχο τον Αλ. Κριεζή, μονομάχησεμέσα στον Μαλιακό κόλπο με τουρκική φρεγάτα και την ανατίναξε.





1827. Έληξαν στην Τροιζήνα οι εργασίες της Γ' Εθνικής Συνελεύσεως, που εξέλεξε τον Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος.


1835 . Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σιδηρόδρομος στην ηπειρωτική Ευρώπη, μεταξύ Βρυξελλών και Μέχελεν.

1860 . Ο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι ηγούμενος της «εκστρατείας των Χιλίων» αναχώρησε από τη Γένοβα, με τα ατμόπλοια, «Πιεμόντε» και «Λομβαρδία» για να καταλάβει το Βασίλειο των Δύο Σικελιών.

1893. Μεγάλη πτώση των τιμών στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης προκαλεί την ύφεση του 1893.

1897. Στον Ατυχή πόλεμο του 1897. Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις υπό τον Ετέμ πασά επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά της 1ης και 2ης μεραρχίας στο Δομοκό Στη μάχη του Δομοκού πήραν μέρος, πολυάριθμοι ευρωπαίοι εθελοντές φιλέλληνες, κυρίως Ιταλοί ,ντυμένοι με κόκκινες στολές. Η «Λεγεώνα Φιλελλήνων και Γαριβαλδίνων» ανερχόταν σε 3060 άνδρες συνολικά εκ των οποίων 2.783 Ιταλοί. Ανάμεσα τους οι Νικόλα Μπαρμπάτο, Ριτσιότι Γκαριμπάλντι -γιος του Τζουζέπε Γκαριμπάλντι- ο Αντόνιο Φράττι, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτή τη μάχη, Φερρούτσιο Τολομέϊ Τζουζέππε Εβανγκελίστι, και Αμιλκάρε Τσιπριάνι).Κατά τη διάρκεια της μάχης, το δεξί τουρκικό άκρο αναχαιτίστηκε από το απόσπασμα τού Τερτίπη και την Λεγεώνα των Φιλελλήνων και το τουρκικό κέντρο υπέστη σοβαρές απώλειες. Το αριστερό όμως προέλασε οπότε διετάχθη υποχώρηση στον Όθρυ την νύχτα.

1905.Τα αντάρτικα σώματα του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Μαζαράκη και του οπλαρχηγού Εμμανουήλ Κατσίγαρη δέχθηκαν επίθεση από τουρκικό τάγμα στα Καλύβια Πέλλας.



1912. Άρχισαν στη Στοκχόλμη οι 5οι θερινοί Ολυμπιακοί αγώνες Κυκλοφόρησε στη Μόσχα στις 22 Απριλίου/5 Μαίου το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Πράβδα». («Αλήθεια»)


1918 . Μετά από 88 ημέρες έληξε ο Φινλανδικός εμφύλιος πόλεμος, με την επικράτηση των Λευκών.

Οι μπολσεβίκοι στρατιώτες κατέφυγαν στην Αγία Πετρούπολη.


1920. Στη Βοστώνη συνελήφθησαν οι Ιταλοί Αναρχικοί Σάκο και Βαντσέτι.

1923.Η Κοινωνία των Εθνών ενέκρινε τη χορήγηση προσφυγικού δανείου στην Ελλάδα


1924.Άρχισαν στο Παρίσι οι 8οι Ολυμπιακοί Αγώνες



1936. Ο Ιταλός στρατηγός Μπαντόλιο εισήλθε θριαμβευτικά στην πρωτεύουσα της Αβησσυνίας την Αντίς Αμπέμπα, που πλέον καθίστατο αποικία της φασιστικής Ιταλίας. Στη διάρκεια του πολέμου, που διήρκεσε σχεδόν 7 μήνες, οι Ιταλικοί διέπραξαν ωμότητες, και έκαναν χρήση δηλητηριωδών αερίων, κλπ.

Οι Αιθίοπες είχαν πάνω από 275.000 . Οι Ιταλοί εκδιώχθηκαν από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας ακριβώς 5 χρόνια αργότερα, το 1941 36. Τα Ιταλικά στρατεύματα κατέλαβαν την Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας

1940. Σχηματίστηκε στο Λονδίνο η εξόριστη κυβέρνηση της Νορβηγίας.


1941. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν την Αντίς Αμπέμπα στην οποία επέστρεψε

ο Αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ. Ιταλικά τμήματα αποβιβάστηκαν στην Ιθάκη.
1944. Ο Ιερός Λόχος έκανε καταδρομική επιχείρηση πλήττει γερμανικούς στόχους στην Χίο.



1945. Η αμερικανική 11ης Θωρακισμένη Μεραρχία έφτασε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν - Γκούζεν όπου βρήκε 66.124 ζωντανούς κρατούμενους. Η Πράγα επαναστάτησε κατά των Ναζί.(Αλλά.. στο τέλος του πολέμου). Συνθηκολόγησαν οι γερμανικές δυνάμεις στην Ολλανδία. Καναδοί στρατιώτες απελευθέρωσαν το Άμστερνταμ.

1946. Στη Γαλλία έγινε με υψηλή συμμετοχή 79,6% το συνταγματικό δημοψήφισμα, για το σχέδιο συντάγματος που υιοθέτησαν στην εθνοσυνέλευση στις 19 Απριλίου 1946, οι κομμουνιστές και τους σοσιαλιστές.
Ο συνασπισμός του «Όχι» προειδοποίησε τους ψηφοφόρους ενάντια στον κίνδυνο μια «δικτατορίας» που θα κυριαρχείται από τους μαρξιστές. Το 52,8% απέρριψε το σχέδιο του Συντάγματος.


1947. Κατά τον Συμμοριτοπόλεμο περί την πρώτη πρωινή, Κ/Συμμορία προσέβαλε τη Νεαπόλη Κοζάνης, αποκρουσθείσα μετά μάχη δυο και πλέον ωρών .Εφονεύθη εις ιδιώτης.

Στη Γαλλία ο Πώλ Ραμαντιέ ανασχημάτισε την κυβέρνηση του και απέκλεισε τους κομμουνιστές υπουργούς.


1949 .Εκπρόσωποι δέκα ευρωπαϊκών κρατών (Βέλγιο, Δανία, της Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία και Σουηδία) συνυπέγραψαν στο Λονδίνο το Καταστατικό του Συμβουλίου της Ευρώπης και συμφώνησαν η έδρα των κεντρικών οργάνων του Συμβουλίου να είναι στο Στρασβούργο.

1954. Η χούντα του Αλφρέδο Στρέσνερ κατέλαβε την εξουσία στην Παραγουάη.

1955 .Τέθηκαν σε ισχύ οι συμφωνίες των Παρισίων με τις οποίες η Δυτική Γερμανία ανέκτησε την Κυριαρχία της και εντάχθηκε στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.


1960. Ο Σοφοκλής Βενιζέλος ζήτησε τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ και εκλογές με αναλογική. Στην ΕΣΣΔ ο 53χρονος Λεονίντ Μπρέζνιεφ έγινε πρόεδρος του Προεδρείου του Ανωτάτου Σοβιέτ (αρχηγός του κράτους), διαδεχόμενος τον στρατάρχη Βοροσίλοφ.

1968 . Στα 150α γενέθλια του Καρλ Μαρξ ,εγκαινιάστηκε επί της οδού Πατησίων η φοιτητική εστία Αθηνών «Βασιλεύς Παύλος».

1970.Εγκαινιάστηκε στις Θερμοπύλες ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του ΟΤΕ, που συνέδεσε το ελληνικό δίκτυο τηλεπικοινωνιών με το διεθνές.

1971. Στο Παλέρμο ο μαφιόζος Λουτσιάνο Λίτζιο, σκότωσε τον εισαγγελέα Πιέτρο Σκαλιόνε.


1972.Παραιτήθηκε ύστερα από έντονες πιέσεις , ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Σπύρος Κυπριανού.



1974. Στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικώνμ εκλογών, ο Φρανσουά Μιτεράν έλαβε το 42% των ψήφων και Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εστέν το 32,9%.


1980. Κατά την τρίτη ψηφοφορία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 183 ψήφους επί 298 παρόντων. Οι 93 του ΠΑΣΟΚ ανηθηκαν να ψηφίσουν. Στο Λονδίνο 30 μέλη των Βρετανικών ειδικών δυνάμεων με την «Επιχείρηση Νεμρώδ» κατέλαβαν την ιρανική πρεσβεία στο Λονδίνο, έπειτα από εξαήμερη πολιορκία.

Στο Λονδίνο έληξε με εισβολή των ειδικών δυνάμεων η κατάληψη της πρεσβείας του Ιράν .Οι τρείς τρομοκράτες σκοτώθηκαν και απελευθερώθηκαν οι 19 όμηροι.


1981. Πέθανε στις αγγλικές φυλακές το γελαστό παιδί ο Μπόμπι Σάντς, όπως είχε προβλέψει το 1958
ο Μπρένταν Μπήαν , «από απεργία πείνας μέσα στη φυλακή». Ο 27χρονος Καθολικός Ιρλανδός Μπόμπι Σαντς ξεκίνησε απεργία πείνας την 1η Μαρτίου του 1981, και μετά από 66 μέρες άφησε την τελευταία του πνοή. Αίτημά του να αναγνωριστεί ο ίδιος και όσοι κρατούμενοι προέρχονταν απ’ τον ΙΡΑ, ως πολιτικοί κρατούμενοι και όχι ως εγκληματίες του ποινικού δικαίου. Όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας ήταν ένας ακόμα από τους πολλούς φυλακισμένους του ΙΡΑ, αλλά όταν πέθανε είχε γίνει θρύλος.

1990. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλέχτηκε για δεύτερη φορά γίνεται Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Λετονία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ.Εγινε η πρώτη Υπουργική Συνάντηση για την ενοποίηση της Γερμανίας υπό την λεγόμενη Διάσκεψη 2 + 4, φέρνοντας μαζί τα δύο γερμανικά κράτη και τους τέσσερεις νικητές του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
1992 .Το Κοινοβούλιο Κριμαίας κήρυξε την ανεξαρτησία της Κριμαίας από την Ουκρανία και προκήρυξε δημοψήφισμα για τον Αυγούστο.

1994. Σταμάτησαν οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με την υπογραφή του Πρωτόκολλου της Μπισκέκ ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Στην Υεμένη άρχισαν οι συγκρούσεις μεταξύ Βορείων και Νοτίων .
1995. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα έπειτα από 22 χρόνια έγινε μονοψήφιος,και υποχώρησε στο 9,9% .

1999.Σε συντριβή στην Αλβανία ελικοπτέρου «Απάτσι» των ΗΠΑ σκοτώθηκαν τα 2 μέλη του πληρώματος, Ήταν οι πρωτες απώλειες που παραδέχτηκε το ΝΑΤΟ από την έναρξη του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Κατά την 43ηημέρα της επίθεσης του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νεμπόισα Βούγιοβιτς είπε ότι η ΟΔΓ/βίας θα αποδεχθεί αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσσοβο, η θητεία της οποίας, το πεδίο εφαρμογής και όλες οι λεπτομέρειες πρέπει να καθορίζεται σε άμεση επαφή της ΟΔΓ/βίας και των Ηνωμένων Εθνών. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα δήλωσαν ότι θα συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ όσο ο Προέδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν αποδέχεται τα βασικά αιτήματα του ΝΑΤΟ της 23ης Απριλίου. Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν το κονβόι του ελληνικού κλιμακίου της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα» στο Ουρόσεβατς. Επίσης από «λάθος» βομβαρδίστηκαν στη Βοσνία Ερζεγοβίνης οι πόλεις Τσαίνιτσε, Πλάστσε, και Ντόνια Μπρβενίτσα και σκοτώθηκαν 37 άτομα. Ο ηγέτης της Δημοκρατικής Λίγκας του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, έφτασε με ειδική πτήση στη Ρώμη. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρισε αυτή την κίνηση ως «θετική εξέλιξη». Τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορά της με την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εισροή προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο. Περίπου 1.000 άνθρωποι παρέμεναν στη διάβαση Μπλάτσε, και περίπου 4.000 στην Γκενεράλ Γιάνκοβιτς. Κάτω από την πίεση των Δυτικών διπλωματών τα σύνορα άνοιξαν ξανά την επόμενη μέρα. 2000. Στην Τουρκία η Εθνοσυνέλευση εξέλεξε Πρόεδρο στον τρίτο γύρο με 330 ψήφους τον Δικαστή Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ.

2002. Στη Γαλλία στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εκλέχτηκε Πρόεδρος ο Ζακ Σιράκ, με 82,21% έναντι 17,79% για τον ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, Ζαν Μαρί Λεπέν. Η συμμετοχή ήταν 79,7%. Στον τελικό του φάιναλ-φορ που έγινε στην Μπολόνια της Ιταλίας , Παναθηναϊκός επικράτησε με 89-83 της Κίντερ Μπολόνια και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ για τρίτη φορά στην ιστορία του.

2004. Οι αριστεροί προβοκάτορες που πίεζαν την κυβέρνηση Καραμανλή, με τους Ολυμπιακούς έβαλαν τρεις αυτοσχέδιες βόμβες στην Καλλιθέα, αλλά τα διεθνη πρακτορεία μετέδωσαν ότι ήταν κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου στο Πέραμα Ιωαννίνων τεθωρακισμένο όχημα παρέσυρε και σκότωσε δύο ανθυπολοχαγούς. Άλλοι 15 τραυματίστηκαν.

2005. Στις εθνικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Εργατικοί και ο Τόνι Μπλερ κέρδισαν για 3η φορά και εξέλεξαν 356 βουλευτές. Οι Συντηρητικοί εξέλεξαν 197. Και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 62.

2010. Γενική απεργία στην Ελλάδα: Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι διαδήλωναν στην Αθήνα κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Διαδηλώσεις έγιναν και στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα και το Ηράκλειο. Οι αριστεροί προβοκάτορες έβαλαν φωτιά σε υποκατάστημα της Μαρφίν και έκαψαν ζωντανούς την Παρασκευή Ζούλια, τον Νώντα Τσακάλη, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου και το αγέννητο βρέφος της για να εξυπηρετήσουν το βρωμερό, αντιλαϊκό και αντεθνικό καθεστώς των Τοκογλύφων και της Ελληνικής Αργυρώνητης Ψωρο-Ελίτ. Η Βουλγαρία ανακοίνωσε περικοπές στις δημόσιες δαπάνες κατά 20% επικαλούμενη τα διδάγματα από την ελληνική κρίση.
2016. Ο Πακιστανός υποψήφιος του κόμματος των Εργατικών Σαντίκ Χαν εξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"....Οι αριστεροί προβοκάτορες έβαλαν φωτιά σε υποκατάστημα της Μαρφίν...." : δηλ. οι αριστεροί, πάλι ήσαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι ; Μου κάνει εντύπωση....!

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...