10/5/21

Η Παρτιζάνικη Ιλαροτραγωδία της Αντιφασιστικής Νίκης στη Σεβερνοματσεντόνιγια

 

Ο σύντροφος Ζάεφ που σήμερα ξεκίνησε ευρω-περιοδεία σε Βρυξέλλες Αθήνα και Μαδρίτη, δεν ήθελε χθες να συν-εορτάσει την «Ημέρα της Ευρώπης», (που επί της Ενώσεως Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών εορταζόταν ως η ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης), με τον Ρώσο πρέσβη , που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο στην οδό 9ης Μαΐου στο Δήμο του Κέντρου, που είναι δωρεά της Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και το οποίο εγκαινιάστηκε πέρσι  στη μνήμη των εκατομμυρίων στρατιωτών που έδωσαν τη ζωή τους για την ειρήνη και την ελευθερία.

Ο Ζάεφ μαζί με την Πρέσβη των ΗΠΑ  Κέιτ Μέρινς Μπερνς και εκπρόσωπους της Ένωσης Παλιών  Μαχητών «υποκλίθηκαν μπροστά στο μνημείο που ανεγέρθηκε προς τιμήν πέντε αμερικανών πιλότων στο χωριό του Βράτνιτσα στο Τέτοβο, οι οποίοι καταρρίφτηκαν  στις 26 Αυγούστου 1944». Από το Τέτοβο, ο σύντροφος Ζάεφ είπε «ότι η πάλη ενάντια στον (βουλγαρικό) φασισμό δεν σταματά ποτέ».

Στο Σκόπια, μαζί με τον Ρώσο Πρέσβη ήταν ο δήμαρχος, οι Κινέζοι , οι Σέρβοι και άλλοι.

Το «Εθνίκι», ο Μίτσκοσκι, πήγε στην Πρίλαπο, από όπου υποστήριξε ότι «οι Μακεδόνες απελευθερώθηκαν μόνοι τους» , και τόνισε ότι, «κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι ο μόνος λαός στα Βαλκάνια είναι οι Μακεδόνες που απέκτησαν την κρατική του υπόσταση  μέσω ενός Εθνικοαπελευθερωτικού Πολέμου», «δίχως Ευρωπαίους ή παγκόσμιους χορηγούς». Ο σύντροφος Μίτσκοσκι πάντως θυμόταν λάθος, διότι οι Παρτιζάνοι του σύνροφου Τέμπο  από απελευθέρωσαν την «Μακεδονία» από τους «βουλγαρόφρονες Μακεδόνες» που κατέθεσαν τα όλπα, ήσαν οι Κοσσοβάροι Αλβανοί της Μερρχίας «ΕΣ-ΕΣ   Σκεντρεμπέης» οι οποίοι προσχώρησαν στον Τίτο μετά την Συμφωνία, Χότζα-Ιωαννίδη-Τέμπο».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΗ ΜΩΡΗ ΚΑΡΜΕΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ !

ΑΑΙΝΤΕ ΜΩΡΗ ΖΑΓΙΕΦΑ ΤΣΙΠΡΟΥ ΠΑΜΠΛΟ


Aj Karmela! Serbian

https://www.youtube.com/watch?v=MfdMEYGCaAE


https://www.youtube.com/watch?v=_A2cZ_3QcKQ

  19/5/23 Η 19η Μαΐου στην Ιστορία Η 19η Μαΐου είναι η 139η ημέρα του έτους . Απομένουν 226 ημέρες πριν από την 31η Δεκεμβρίου. 1051  . Ο Ερ...