4/4/22

7η Τέχνη- Ο θείος Κρούγκερ (διάρκεια 133΄)

 



























Σαν σήμερα,(4 Απριλίου), το 1941, έκανε πρεμιέρα στο Βερολίνο , το αριστούργημα του Χανς Στάϊνχοφ «Ohm Krüger»,  που τιμήθηκε με το Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας το 1941 για την καλύτερη διεθνή παραγωγή και με το βραβείο «Film der Nation». 

Η ταινία αναφερόταν, μέσα από τη βιογραφία του Πώλ Κρούγκερ, στον αγώνα των Μπόερς ,στα συμφέροντα της «μεταλλαγμένης φυλής» που έχει εγκατασταθεί στην Αγγλία, που ήθελε να εκμεταλλευτεί τον χρυσό και τα διαμάντια της Ν. Αφρικής, και στον ξεχωριστό ρόλο του Σέσιλ του Ρόδιου, (Cecil Rhodes) που τον υποδυόταν ο ηθοποιός Ferdinand Marian. 

Μιά  από τις καλύτερες ταινίες  του "στρατευμένου με τις καλές ιδέες" κινηματογράφου. Αυτήν την ταινία δεν θα την δείτε ποτέ στην τηλεόραση.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στον πρώτο Γύρο, των Προεδρικών εκλογών στη Σεβερνοματσεντόνιγα έχασαν η Μεγάλη Αλβανία και οι Πρέσπες. Νίκησε το ΑΣΝΟΜ και η ΣΝΟΦ. Έχασε και το Ελληνικό Ομοφυλοφιλικό Προδοτικό Τόξο.

 Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ  ΠΑΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ 9η ΜΑΙΟΥ ΣΚΟΠΙΑ. Η υποψήφια Πρόεδρος του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ (VMRO-DPMNE), Γκόρντανα Σιλιάνοφσκα- Ντάβκοβα, ξεπέρ...