1/4/22

Ο γενικός διευθυντής της BASF θεωρεί τον φαλακροκαγκελάριο ανεύθυνο

 

Ο κ. Γενικός   της γερμανικής πετροχημικής  BASF Μάρτιν Μπράντερμουλερ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, είπε οτι σε μακροπρόθεσμης παύσης του εφοδιασμού με φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία, η Γερμανία θα υποστεί μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. "Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στη χειρότερη κρίση της γερμανικής οικονομίας από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου", δήλωσε ο Μπρουντεμίλερ. 
Κατά τη γνώμη του, αυτό θα απειλήσει την ύπαρξη, ιδίως, πολλών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα. 
 Ο επικεφαλής της BASF αντιτάχθηκε στο μποϊκοτάζ των εισαγωγών ενέργειας από τη Ρωσία. "Θέλουμε να καταστρέψουμε ολόκληρη την οικονομία μας με τα μάτια ανοιχτά; Όλα όσα δημιουργήσαμε εδώ και δεκαετίες; Πιστεύω ότι ένα τέτοιο πείραμα θα ήταν ανεύθυνο", ανέφερε.
 Οι τιμές της ενέργειας επηρεάζουν το κόστος όλων των αγαθών, οπότε ο επικεφαλής της BASF φοβάται μείωση της παραγωγής όχι μόνο για τις επιχειρήσεις του ομίλου, αλλά και για άλλους κλάδους. "Παράγουμε προϊόντα που βρίσκονται στην αρχή της αλυσίδας ", εξήγησε ο Brudermüller. Η BASF είναι μια γερμανική πετροχημική εταιρεία και ο μεγαλύτερος χημικός κατασκευαστής στον κόσμο με τμήματα που λειτουργούν σε 90 χώρες.  Οι πωλήσεις της BASF το προηγούμενο έτος ανήλθαν σε 78,6 δισ. Δολλάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: