7/8/22

Σε 4 με 5 εβδομάδες θα έχει απελευθερωθεί το Ντονμπάς από την ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκή Κατοχή

 


 
 Οι Ένοπλες Δυνάμεις  της Ρωσίας σκότωσαν κοντά στο Χάρκοβο  περισσότερους από 100 OYKONATOϊκους της 3ης Ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς, Η ρωσική αεροπορία  προσέβαλε τις θέσεις ανάπτυξης της 72ης ουκρανικής ταξιαρχίας στο Αρτεμόβσκ, σκοτώνοντας έως και 130 στρατιώτες. Νωρίτερα , το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακο΄νωσε δύο καταρριφθέντα ουκρανικά Su-25.

ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ: Οκτώ αντεπιθέσεις των ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκων στο Αρτεμόφσκ απέτυχαν.Οι Σφοδρες οδομαχίες συνεχίζονται, Στη Μαρίνκα διεξάγονται μάχες στην περιοχή των αγροκτημάτων και στο Σολεντάρ οι συγκρούσεις συνεχίζονται στη βιομηχανική ζώνη.    Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή  του Λουχάνσκ (LPR) εξουδετέρωσε έως και 45 Ουκρανούς μαχητές, εννέα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τέσσερα ειδικά στρατιωτικά οχήματα την ημέρα.

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) ανακοίνωσε την καταστροφή του εκτοξευτή πυραύλων Grad , και δύο τεθωρακισμένων αυτοκινήτων,

Σύμφωνα με την περίληψη του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τον μαζικό βομβαρδισμό ουκρανικών θέσεων στις κατευθύνσεις του Χάρκοβο και του Σλαβιάνσκ Υπάρχουν επιθέσεις του ρωσικού στρατού κοντά στο Βερχνεκαμένσκ, δυτικά του Ντονέτσκ.

Οι εκτιμήσεις των Ρώσων αναλυτών είναι ότι ως τις αρχές Σεπτεμβρίου,  θα εχει απελευθερωθεί πλήρως το Ντονμπάς και οι επιχείρηση απόναζιστοποίησης της Ουκανίας θα συνεχιστεί προς νέους στόχους.

Ο πρώην πράκτορας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Σκοτ Ρίτερ που ομιλεί ως εμπειρογνώμονας εκ μέρους της Υπηρεσίας δήλωσε ότι «Λόγω του γεγονότος ότι το κύρος του προέδρου της Ουκρανίας μειώνεται σταδιακά, δεν έχει πλέον νόημα να παραμείνει στην εξουσία», και τόνισε ότι «οι Ουκρανοί έχουν πάψει να εμπιστεύονται τον Ζελένσκι». « Η εμπιστοσύνη στον Ουκρανό ηγέτη μειώνεται επίσης στη Δύση, η οποία αργεί να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο», δήλωσε ο Ρίτερ. 

Ο πρώην ειδικός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ουκρανία Κουρτ Βόλκερ προέβλεψε «τη συνέχιση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» ως το καλοκαίρι του 2023 και κάλεσε όλα τα κράτη να καταλάβουν ότι «οι εξαιρετικά δύσκολοι καιροί δεν έχουν έρθει ακόμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...