3/4/23

Ο Θύμιος Δεδούσης είναι ο μόνος βουλευτής που έπεσε μαχόμενος υπέρ Πατρίδος . (Συμμοριτοπόλεμος)

Ο Θύμιος Δεδούσης γεννήθηκε στην Τριταία (Κολοπετινίτσα) της Φωκίδας το 1911. Σπούδασε στη Σχολή Ευελπίδων και έφτασε στο βαθμό του Λοχαγού. Είχε ειδικευτεί στον αντιαεροπορικό πόλεμο. Πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, με το στο 5/42 του Δημητρίου Ψαρρού. Συμμετείχε στη μάχη με τον ΕΛΑΣ στο Κλίμα Δωρίδας από όπου κατάφερε να διαφύγει .Στα Δεκεμβριανά ήταν διοικητής του 3ου Λόχου του 144 Τάγματος Εθνοφυλακής. Στις εκλογές του 1946 παραιτήθηκε από αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού για να πολιτευτεί και εκλέχθηκε βουλευτής Φθιωτιδοφωκίδος με το Λαϊκό κόμμα. 
Με το ξέσπασμα της δευτερης Ανταρσίας ζήτησε να πολεμήσει τον ΔΣΕ συγκροτώντας ένοπλο σώμα εκατό ανδρών Μ.Α.Υ. και χωροφυλάκων. Στις 2 Απριλίου 1947 σκοτώθηκε σύγκρουση στη θέση Ρέρεση κοντά στο Λιδωρίκι από τμήμα του ΔΣΕ υπό τον "Καπετάν Περικλή". (Γιώργο Χουλιάρα).

 

3 Απριλίου 1947, ειναι "σημαδιακή" γιατί ενας κομμουνιστής έσφαξε τη μάνα του και άλλοι στην Θράκη έκαψαν ζωντανό εναν ιερέα.

 Αλλά ,  ενώ "έπεφτε μαχαίρι"  ο Ριζοσπάστης πούλαγε παραμύθια για τους οργανωτές της δολοφονίας  του Ζέβγου  που ήταν η SoE. 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...