4/3/24

Ημέρες του 1974. Ο Μακάριος δεν δεχόταν λύση δια των εκλογών.Φυγαδευτηκε από την Κύπρο ο στρατηγός Καρούσος και μεταφέρθηκε με το Ιάσων 2 στο Καστελόριζο

 



Ο Στρατηγός Γεώργιος Καρούσος ήταν  Διοικητής της IIΙ Μεραρχίας Ειδικών Δυνάμεων και Διευθυντής της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ. 
Έλαβε μέρος ανελλιπώς σε όλες τις επιχειρήσεις του Πολέμου,  που προκάλεσαν οι κομουνιστές στην Ελλάδα μετά την κατοχή και συμμετείχε σε 97 μάχες κατά των εχθρών της Πατρίδος. 

Το 1964 επελέγη και απεστάλη από τον Γεώργιο παπνδρέου στην Κύπρο, όπου συγκρότησε και οργάνωσε με αρχηγό της Εθνοφρουράς τον Γεώργιο Γρίβα.

Τον Απρίλιο 1967, (39 ετών) διαφώνησε με το πραξικόπημα των Παπαδόπουλου –Μακαρέζου-Πατακού.

Εξορίσθηκε επί τέσσερα έτη.

 Απέδρασε από την Ελλάδα το 1971, και κατέφυγε στην Κύπρο. 

Ηταν μαζί με τον Γρίβα  στην ΕΟΚΑ Β  και μετά τον θάνατο του Στρατηγού Γ. Γρίβα, ανέλαβε την Αρχηγία της ΕΟΚΑ Β', αλλά συνάντησε αντιδράσεις των  «εθνικοφρόνων», και πριν συλληφθεί, διέφυγε στην Ελλάδα όπου τέθηκε σε περιορισμό από τον Ιωαννίδη μέχρι την μεταπολίτευση τον Ιούλιο 1974.

Τότε ηταν 46 ετών.

Ο Γεώργιος Καρούσος έφυγε από τη ζωή στις 23 Φεβρουαρίου 2005. Ήταν 77 ετών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...