10/4/18

Μια πειθαρχική υπόθεση νε τεράστια πολιτική σημασία

Καταγγελία για παράληψη εκπλήρωσης καθήκοντος

Προς τον αρμόδιο εισαγγελέα
Κύριε εισαγγελέα

Ως πολίτης της ελληνικής Δημοκρατίας έχω καθήκον να θέσω υπόψη σας τα ακόλουθα περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψη μου.

Στις 27 Μαρτίου παρακολούθησα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων την μεταγωγή από αστυνομικούς ενός γέροντα 88, στον εισαγγελέα υπηρεσίας στην Ευελπίδων , στον οποίο είχαν περάσει χειροπέδες , κατά παράβαση του «Κανονισμού» «περί μεταγωγών κρατουμένων» της ΕΛΑΣ, που έχει κυρωθεί με το Προεδρικό Διάταγμα 141 του 1991, και που αποτελεί επομένως νόμο του ελληνικού Κράτους. Το ΠΔ 141/1991 αναφέρει στο Αρθρο 119 για τους Κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά τη σύλληψη, στην παράγραφο «δ»:«όταν υπάρχει υπόνοια φυγής, ένεκα της προηγούμενης διαγωγής ή της συμπεριφοράς που δείχνει το πρόσωπο που συλλαμβάνεται, δεσμεύεται με χειροπέδες, για την πρόληψη απόδρασης» και στο άρθρο 147 αναφέρει: « Οι μεταγόμενοι δεσμεύονται με χειροπέδες, με εξαίρεση τους γέρους, τους ανήλικους, τους κληρικούς και εκείνους για τους οποίους θεωρείται περιττή η χρήση του μέτρου, εξαιτίας σωματικής ανικανότητας, αναπηρίας ή ασθένειας, καθώς και εκείνους οι οποίοι, κατά την κρίση του επικεφαλής της συνοδείας, με βεβαιότητα δεν θεωρούνται ύποπτοι απόδρασης. `Όσοι κατά την κρίση του διοικητή ή διευθυντή της Υπηρεσίας που διατάσσει τη μεταγωγή είναι επικίνδυνοι ή ύποπτοι απόδρασης, δεσμεύονται έστω και αν ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες που εξαιρούνται από τη δέσμευση με χειροπέδες». 

Είναι σαφές ότι ο 88 ετών γέρων δεν έπρεπε να μεταχθεί με χειροπέδες, και ότι οι προϊστάμενοι αξιωματικοί που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή του Υπηρεσιακού Κανονισμού θα έπρεπε να διατάξουν ΕΔΕ, «κατά του διοικητή ή διευθυντή της Υπηρεσίας που διέταξε τη μεταγωγή», για να διαπιστώσουν τους λόγους που επικαλείται οτι επέβαλαν να διατάξει την μεταγωγή του γέροντα με χειροπέδες.
Παρά τις τόσες ημέρες που πέρασαν, διαπίστωσα ότι οι αρμόδιοι ουδέν έπραξαν αμελώντας το καθήκον τους για πειθαρχικό έλεγχο των υφισταμένων τους.
Ο πολιτικός προϊστάμενος τούτων , Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αν και πλήρως ενήμερος, αφού μάλιστα έκανε επί τούτου δηλώσεις, αμέλησε να ελέγξει τους υφισταμένους του για την ολιγωρία τους και παρέλειψε επομένως να εκπληρώσει το καθήκον του.
Ο προϊστάμενος τούτου υπουργός, παρέλειψε επομένως να εκπληρώσει το δικό του καθήκον ελέγχου του υφισταμένου του , Αναπληρωτή Υπουργού, και τέλος ο πρωθυπουργός παρέλειψε να ελέγξει τους υπουργούς του, που δεν μεριμνούν για την εφαρμογή του Νόμου, και ανέχονται, και δικαιολογούν σιωπηρώς την ανομία. 

   Σπυρίδων Αλεξάνδρου Χατζάρας
Δημοσιογράφος, Μέλος ΕΣΗΕΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=Q-6wpNfnJ_s

Μητροπολίτης Αττικής, συνομιλία με αριστερό

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τυχαίο Σπύρο. Είναι για παραδειγματισμό, των λοιπών προβάτων... Χριστός Ανέστη !

Ανώνυμος είπε...

Ζητάς και σύ Σπυρέτο, καλλιγραφία απ' της μυλωνούς το κώλο.



Καλλιόπη

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η μυλωνού πρέπει να ήτανε πολύ πεταχτούλα, έχει βγάλει όνομα...

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...