29/4/18

Επειδή ορισμένοι στο μπλογκ είναι καινούργιοι και ρωτούν πράγματα που έχουν απαντηθεί

Μην ακούτε τους άσχετους που γράφουν ότι τους κατέβει, ότι η πρώτη μέριμνα της κυβερνήσεως Τσουδερού κατά την αποχώρηση της από την Ελλάδα ήταν η μεταφορά του χρυσού της Ελλάδος από την Αθήνα στην Κρήτη.

Η μέριμνα ήταν του Τσουδερού ως διοικητή της Τράπεζας και ως ανθρώπου των Άγγλων.

Ο Ελληνικός Εθνικός Χρυσός από την Τράπεζα της Ελλάδος μεταφερθηκε φορτώθηκε μυστικά στα αντιτορπιλικά «Βασιλεύς Γεώργιος» και «Βασίλισσα Όλγα», και μεταφέρθηκε στην Κρήτη ήδη από τις 3 Μαρτίου 1941.
Ήταν σημαδιακή ημέρα .Καθαρά Δευτέρα.

Πάνω-κάτω την ώρα που απέπλεαν τα αντιτορπιλικά, επιβιβάζονταν οι Αυσραλοί στα πλοία για να έρθουν στην Ελλάδα και οι Γερμανοί έμπαιναν στην Βουλγαρία.

Τα γράφω αναλυτικά στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ –ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ.

Στις 3 Μαρτίου 1941, έγινε η μεταφορά. Η φόρτωση έγινε το Σαββατοκύριακο, της τελευταίας αποκριάς. Η συσκευασία έγινε μέσα στον εβδομάδα. Επομένως η απόφαση για την μεταφορά ελήφθη από τον Γεώργιο, τον Πάλερετ, τον Κορυζή και τον Τσουδερό, και τον Παπάγο στη σύσκεψη με τον Ιντεν στις 22 Φεβρουαρίου στην Μεγάλη Βρετανία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πήρανε μέχρι και τα χρυσά κοσμήματα που είχε δώσει ο κοσμάκης στον έρανο για την αεροπορία...

Ανώνυμος είπε...

Ο Κούλης επιστρέφει στις ¨ρίζες¨: http://www.pronews.gr/lifestyle/683250_o-kyriakos-mitsotakis-mazi-me-tin-syzygo-toy-pozarei-sto-kastro-tis-monemvasias