27/4/18

Έχει έρθει η στιγμή να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα ένταξης της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, στις 11-12 Ιούλιου

Τελείωσαν τα ψέματα. 75 ημέρες έμειναν.
Στις 11-12 Ιουλίου στις Βρυξέλες είναι η σύνοδος Κορυφής της Συμμαχίας.
Σήμερα οι υπουργοί εξωτερικών στην εαρινή σύνοδο έβαλαν μια δήλωση για το Αφγανιστάν.
Ηταν εκέι και ο σύντροφος Κοτζιάς.
Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, είπε στους δικούς της ότι στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας τον Ιούλιο, θα συζητηθεί το θέμα της ένταξης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, και τόνισε , ότι η Βουλγαρία πιστεύει ότι έχει έρθει η στιγμή να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα ένταξης για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και τη Γεωργία. Αυτό θα είναι σημαντικό για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής μας, είπε η βουλγάρα, που περιμένει άριστα 10 στον έλεγχο της.
Ο σύντροφος Κοτζιάς είπε: «Σήμερα συζητήσαμε για την Ρωσία, τα προβλήματα της ασφάλειας στα νότια της Ευρώπης, το Αφγανιστάν και τα δυτικά Βαλκάνια. Κάναμε σαφές ότι προκειμένου να πάρει πρόσκληση η FYROM για το ΝΑΤΟ θα πρέπει να υλοποιηθεί η απόφαση του Βουκουρεστίου του 2008 καθώς και τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης. Πρέπει να γίνει κατανοητό από την άλλη πλευρά ότι πρέπει να συμφωνήσει στο erga omnes και να προχωρήσουμε προς μια συνολική θετική συμφωνία». «Όσον αφορά τη Ρωσία, από την πλευρά μου υπογράμμισα ότι αυτές οι κριτικές παρατηρήσεις που γίνονται στο συμβούλιο καλό είναι να λέγονται και απευθείας με τη Ρωσία και να μην υπάρχει διγλωσσία. Όσον αφορά την κρίση του Νότου, έκανα μια σειρά από προτάσεις όπως συνεργασία με την Αφρικανική Ένωση και άλλες περιφερειακές οργανώσεις», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
Νωρίτερα, σε δήλωση του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για την ένταξη της πΓΔΜ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα οδηγήσουν σε επιτυχές αποτέλεσμα για κοινώς αποδεκτή λύση». Ο σύντροφος Κοτζιάς ήταν όλο αγκαλιές με τον ακαρντάς Μεβλούτ, αλλά καμία πλευρά δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: