7/4/18

Η τουρκόφιλη νατοϊκή κυβέρνηση ξέχασε την γενοκτονία των Ελλήνων, αλλά πάντως ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους Ομήρους του Ταγίπ

Ο Άθεος, και Αβάπτιστος Αχασβήρος, με συμβουλή του ενοίκου του υπογείου του Μαξίμου, θυμήθηκε, (λόγω του «Πάσχα») τους ξεχασμένους στις φυλακές του Ταγίπ και τους ευχήθηκε «χρόνια πολλά» .
«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας», είπε.
«Όλοι οι Έλληνες απαιτούμε», μόνο που αυτός δεν είναι ένας από εμάς. Δεν είναι Έλληνας, αλλά Έλλην υπήκοος ως όπου γης και πατρίς.
Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές του Κράτους Δικαίου στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου.
Αλλά η τουρκόφιλη νατοϊκή κυβέρνηση των αργυρώνητων των Αθηνών , έστειλε στην Τουρκία τους διαπραγματευτές για να προχωρήσει η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους.
Από τους λαλίστατους «κοκκόρους» κανείς δεν είπε λέξη «τέτοιες μέρες», για σημαδιακά γεγονότα και ούτε σκέφτηκαν να πειράξουν την «ελληνοτουρκική φιλία» και «συμμαχία».
Μόνο για την προστασία των πρακτόρων της Cia νοιάζονται.

Ο Φιλότουρκος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αλλά και ο Μητροπολίτης, ξέχασαν τη σφαγή της Θεσσαλονίκης του 1821. Στη Θεσσαλονίκη στις 23 Μαρτίου/5 Απριλίου 1821 στο διοικητήριο και στο προαύλιο του μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά σφαγιάστηκαν με διαταγή του Μεγάλου Βεζύρη, 3.000 Χριστιανοί Θεσσαλονικείς, μαζί με τους πρόκριτους της πόλης. Ο τότε Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ιωσήφ είχε μεταφερθεί ως όμηρος στην Κωνσταντινούπολη και εκτελέστηκε , στις 3 Ιουνίου.

Στις 6/19 Απριλίου 1914 οι «δημοκρατικοί» Νεότουρκοι, ξεκίνησαν τον διωγμό των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης που κορυφώθηκε με την γενοκτονία του Ποντιακού και του Μικρασιάτικου Ελληνισμού και με την καταστροφή της Σμύρνης. Στις 6η Απριλίου 1914, 200 ελληνικές οικογένειες από την Στράντζα, βόρεια της Κωνσταντινούπολης, που σήμερα λέγεται Μπινκιλί υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και μετά από δίωρη πορεία οδηγήθηκαν στην Ηράκλεια ,όπου τους επιβίβασαν στο ατμόπλοιο «Μαρκέλλα» και τους απέλασαν.
Στον φωτογραφία φαίνεται η Στράντζα, που βρισκόταν, βόρεια της Κωνσταντινούπολης και τώρα λέγεται «Binkilis». Τον διωγμό των Στραντζαλιωτών τον θυμήθηκαν οι Ρωμιοί στο Αμέρικα και οι ελληνοαμερικανοί θα πάρουν μέρος στην πορεία Δικαιοσύνης στις 24 Απριλίου, έξω από το τουρκικό Προξενείο στο Λος Άντζελες στο πλευρό των Αρμενίων και Ασσυρίων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αφου το ξερουμε κυρ Σπυρο, συνεταιρακια είναι!!!!
τους ενωνει η μπιζνα.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...