2/6/18

Όταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ζητωκραύγασε Ζήτω η Δημοκρατία

Η 1η Ιουνίου, που μας πέρασε, είναι η γενέθλιος ημέρα της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος με Συντακτική Πράξη, κατάργησε την 1η Ιουνίου 1973 τη Μοναρχία , και εξήγγειλε από τηλεοράσεως Δημοψήφισμα, ζητωκραυγάζων «Ζήτω η Δημοκρατία». Περίμενα να δω σχόλια αλλά σιωπή. 

Το καθεστώς των συνεργατών της Χούντας των Μαύρων Τραπεζιών, την πολιτειακή Αλλαγή του 1973 την μισεί. Κανείς αριστερός δεν θέλει να θυμάται οτι ο Παπαδόπουλος «έδιωξε το βασιλιά». 

Το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο Παπαδόπουλος, έγινε την Κυριακή 29 Ιουλίου και 3.870.124 ψηφοφόροι , το 66,25%, είπαν ΝΑΙ στην κατάργηση της Βασιλείας. 
Οι αριστεροί και οι «δημοκράτες» τότε ψήφιζαν υπέρ του βασιλιά. 

Ο Καραμανλής ,επανέφερε τη Βασιλεία με αναστολή, και με Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Γκιζίκη ,έκανε το δικό του , «ανφέαρ» δημοψήφισμα όπου πλέον οι αριστεροί ψήφισαν κατά του Βασιλιά και οι «πολύ δεξιοί» υπέρ.
 Για τη Δημοκρατία, ψήφισαν επί Καραμανλή 3.244.748. Λιγότεροι από όσους την ψήφισαν στο Δημοψήφισμα του Παπαδόπουλου. 

Τέλος πάντων, την 1η Ιουνίου του 1779, Έλληνες άποικοι ίδρυσαν τη Μαριούπολη στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, που τώρα την κατέχουν οι Ούκοι, και την 1η Ιουνίου του 1198, ο αυτοκράτορας Αλέξιος Γ ¨Άγγελος, υπέγραψε το χρυσόβουλο που παραχωρούσε την εγκαταλειμμένη Μονή του Γεώργιου Χιλανδάριου, ως αιώνιο δώρο στους Σέρβους.

 Όλα τα γεγονότα της; 1ης Ιουνίου θα τα διαβάσετε εδώ
 http://ta-mavra-nea.blogspot.com/2018/06/h-1.html

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα για ποιό λόγο οι αριστεροί να ψηφίσουν υπέρ της μοναρχίας;

Ανώνυμος είπε...

Κάτι υπολογίσατε λάθος κ. Χατζάρα. Οι οπαδοί της βασιλευομένης δημοκρατίας ήταν περισσότεροι το 1974!

Ανώνυμος είπε...

πρρρρατςς πρδδδ πριιιιιιιιτς μπουουουουουμ ωχ αμαν

  19/4/23 Η 19η Απριλίου στην Ιστορία Η 19η Απριλίου είναι η 109η ημέρα του έτους του Γρηγοριανού ημερολογίου . Απομένουν 256 ημέρες πριν απ...