13/6/20

Ο εικονικός κόσμος των ξεχασμένων ψευδογεγονότων. 13 Ιουνίου 2019. Άγνωστοι «αμερικανοί» τορπίλισαν στον Κόλπο του Ομάν ένα νορβηγικό και ένα γιαπωνέζικο δεξαμενόπλοιο.

Πέρασε ένας χρόνος από τα ουρλιαχτά των ρουφιανοπαπαγάλων σε όλο τον κόσμο για την ξαφνική επίθεση σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν που στη συνέχεια τυλίχθηκαν στις φλόγες. «Για ισχυρές εκρήξεις» μιλούσαν «τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης», που ανέφεραν ότι τα πλοία κατά πάσα πιθανότητα δέχθηκαν επίθεση με τορπίλες». Ένα χρόνο μετα ακόμα περιμένουνε να μας πουν με βεβαιότητα μετά από πραγματογνωμοσύνη αν δοαπιστωθηκαν ιχνη από τορπίλες και αν βρέθηκαν τα υπολείμματα των τορπίλων. Τα δύο πλοία είχαν αναχωρήσει από Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα . Το πρώτο με σημαία Νήσων Μάρσαλ και το δεύτερο με σημαία Παναμά. Τα ονόματά τους: «Front Altair» και «Kokuka Courageous». Τα δεξαμενόπλοια υπέστησαν σοβαρές ζημιές και τελικά , το «Front Altair» βυθίστηκε μετά από τρεις εκρήξεις.
Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 75.000 τόνους πετρελαίου.
Βοήθεια στα πληρώματα παρείχε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ αλ Τζουμπέιρ κατηγόρησαν ευθέως τότε, το Ιράν ότι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις .Ιρανοί αξιωματούχοι απέρριψαν τις αμερικανικές κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: