16/6/20

Χαμός με το Κοσσυφοπέδιο: Ο Βούτσιτς στην Μόσχα με τον Πούτιν στις 23 Ιουνίου. Στις 27 Σέρβοι και Αλβανοί στον Λευκό Οίκο. Σήμερα στην Πρίστινα ο φτωχός συγγενής από τις Βρυξέλλες

Ο Ειδικός Απεσταλμένος του Προέδρου των ΗΠΑ για τις Διαπραγματεύσεις Βελιγραδίου-Πρίστινας Ρίτσαρντ Γκρένελ, ανακοίνωσε συνάντηση των εκπροσώπων των Αλβανών της Πρίστινα με τους Σέρβους στον Λευκό Οίκο στις 27 Ιουνίου.
 Ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσις τόνισε ότι «το πρόβλημα είναι ότι το Βελιγράδι εμπιστεύεται τους Αλβανούς στην Πρίστινα, επειδή πάντα έλεγαν ψέματα όπως όταν υπέγραψαν τη Συμφωνία των Βρυξελλών, και εδώ και επτά χρόνια αρνούνται να σχηματίσουν την Ένωση Σερβικών Δήμων». 
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πριν κλείσει η συνάντηση στονΛευκό Οίκο και του δήλωσε ότι η Ρωσία θα στηρίξει τη Σερβία σε ό,τι αφορά το Κοσσυφοπέδιο και ότι θα πρέπει να είναι σαφές σε κάθε πλευρά ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι χωρίς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. 
Ο Πούτιν και ο Βούτσιτς θα συζητήσουν για το Κοσσυφοπέδιο το βράδυ της 23ης Ιουνίου στη Μόσχα. 
 Μέσα στον ορυμαγδό των πρωτοβουλιών Μόσχας και Ουάσιγκτον και Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και άλλα περιφερειακά ζητήματα στα Δυτικά Βαλκάνια, Μίροσλαβ Λάιτσακ, θα επισκεφθεί σήμερα το Κοσσυφοπέδιο στο πρώτο επίσημο ταξίδι του από τότε που ανέλαβε τη νέα του θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: