18/6/20

Ζάεφ: «Μια για πάντα, οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα έχουν εισέλθει στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών, και κανείς δεν αμφισβητεί πια, το μακεδονικό Έθνος και τη μακεδονική γλώσσα»

Ο Ζόραν Ζάεφ, συμμετείχε στο Λιουμπόινο, σε προεκλογική εκδήλωση της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός Κέντρου Προώθησης της Μακεδονικής Γλώσσας, και δήλωσε στην μακεδονική γλώσσα που δεν ομιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος: «Μακεντόνσκιοτ γιαζίκ ε νάσετο μινάτο, νάσετα σεγκάσνοστ, ι νάσατα ιντίνια» . 
Στην γλώσσα που ομιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος σημαίνει : «Η μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας». 
Tο χωριό των Πρεσπών «Λjubojno»,  Λιουμόινο , βρίσκεται 5 χλμ από τα ελληνικά σύνορα. Εκεί , στις 15 Νοεμβρίου 1944, ιδρύθηκε το σχολείο της ΣΝΟΦ για να μάθουν  τα «Αιγαιτόπουλα» την μακεδονική γλώσσα. 
 Ο Ζόραν Ζάεφ είπε ακόμα σε εφαρμογή της Συμφωνίας με τον σύντροφο «Τσιπρόφσκι». 
«Όσο υπάρχουν Μακεδόνες που περπατούν σε αυτή τη χώρα και σε άλλες χώρες του κόσμου, η μακεδονική γλώσσα θα υπάρχει και όσο υπάρχει η μακεδονική γλώσσα, θα υπάρχουν Μακεδόνες». Ο Ζάεφ, (που κατάγεται από οικογένεια Ρομά που κατανικήθηκε στην Σεβερνομακεντόνιγα από την Αλβανία), προσέθεσε: «Η μακεδονική γλώσσα, είναι η γλώσσα μου, η γλώσσα με την οποία μεγάλωσα και εκπαιδεύτηκα, η γλώσσα με την οποία θα συνεχίσω να ζω. Είναι η γλώσσα των γονιών μου, η γλώσσα της μητέρας μου, η οποία ως δάσκαλος σε αυτή τη γλώσσα εκπαιδεύτηκε και μεγάλωσε γενιές και γενιές μαθητών. Είναι η γλώσσα των παιδιών μου, όλων των παιδιών της Μακεδονίας, των μητέρων και των πατέρων τους, των παππούδων τους, είτε ζουν στην πατρίδα τους είτε σε οποιοδήποτε μέρος των μεσημβρινών του κόσμου. Αυτή είναι η γλώσσα στην οποία γράφονται προσωπικά έγγραφα, πιστοποιητικά και διπλώματα. Είναι ευθύνη και ιερό καθήκον μας να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας», είπε ο Ζάεφ, προσθέτοντας ότι όχι μόνο έχει διατηρηθεί, αλλά έχει επίσης επιβεβαιωθεί και ενισχυθεί. «Μια για πάντα, οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα έχουν εισέλθει στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών, και κανείς δεν έχει άλλα διλήμματα, κανείς δεν το αμφισβητεί πια, δήλωσε ο Ζάεφ .

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας Σκοπιανός της διασποράς έλυσε το «Μακεδονικό» με ένα βίντεο στο γιουτουμπε:

Σκοπιανός: Είμαστε Βούλγαροι και η Μακεδονία ειναι Ελληνική(Ελ.υπότιτλοι)
https://youtu.be/K-nFq3UMp8g

Ανώνυμος είπε...

Όσο υπάρχει έστω κι ένας ΕΛΛΗΝΑΣ κ.Ζάεφ, αυτό θα το αμφισβητεί, όσο και να χτυπιέσαι.

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη λύση απο 'δω και πέρα:

διάλυση του πολυεθνικού μορφώματος και προσάρτηση των αντίστοιχων εδαφών και πληθυσμών σε Σερβία, Βουλγαρία, Σκιπεταρία και Ελλάδα(βλαχόφωνοι αρωμούνοι, απόγονοι παιδομαζώματος).

Αυτό όμως απαιτεί πολιτικούς άντρες, όπως ο Ηλίας πού δε διστάζει να σφαλιαρίσει θρασείς και ασεβείς νταλικέρισσες.

Ανώνυμος είπε...


Καρατζαφερηs:μπορουν να λεγονται Μακεδονια οι σκοπιανοι!

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:τα ΣΚΟΠΙΑ μπορουν να λεγονται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Καρατζαφερηs:Να σκεφτουμε ΚΑΙ το Βορεια Μακεδονια χωριs επιπολαοτητα!

Καρατζαφερηs:Και το Βορεια"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"Δεν ειναι Κακο...

Απιστευτοs ταληροφονιαs ο Καρατζαφερηs...Μεχρι και σομπεs απο την"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"Διαφημιζει απο το καναλι του...Ρε τα λεφτα να πεφτουν κι απ'οπου ναναι...!!!
τα ελεγε ο περιστεροχεσμενοs πρωκτωρ αλλα οι πολιτευτεs του ηταν ψευτομπατροιωταισ του Κ@@@@ΛΟΥ!!!!!!

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...