29/6/20

29 Ιουνίου. Το 1987 ήμουν στις Βρυξέλλες και το και 2002 στο Κίεβο

Η επίθεση κατά του εργατοπατέρα Γιώργου Ραφτόπουλου και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από την τρομοκρατική οργάνωση «1η Μάη», έγινε στις 3.15 το απόγευμα στην οδό Παπαρρηγοπούλου 4 στην Αγία Παρασκευή, τη στιγμή που ο τότε πρόεδρος της ΓΣΕΕ επέστρεφε από το γραφείο του. Οι δύο δράστες επέβαιναν σε ένα άλλο αυτοκίνητο που κινήθηκε παράλληλα με αυτό του κ. Ραυτόπουλου. 
Τον πυροβόλησαν με πιστόλι 45 χιλιοστών και του προκάλεσαν τρία διαμπερή τραύματα• Ο Ραυτόπουλος, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, και κατόρθωσε να επιζήσει. Ο Ανδρέας ενημερώθηκε αμέσως. 
Στις Βρυξέλες όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΟΚ, η ώρα ήταν περίπου 230 και θέλησε να κάνει δήλωση και να μεταδοθεί «εδώ και τώρα» από την ΕΡΤ. 
Την εντολή. μου την μετέφερε ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Ρουμπάτης. Για καλή μου τύχη είχα την έμπνευση να του προτείνω να ζητήσει ο ίδιος εκ μέρους του πρωθυπουργού ένα έκτακτο κύκλωμα από την «ΕΒU». Οι άνθρωποι της «ΕΒU» απάντησαν στον κ. Ρουμπάτη ότι όλα τα κυκλώματα ήταν «κλεισμένα». Τότε προσφέρθηκα να «βρω μια λύση» «αντιγραφειοκρατική».
 Είχα δει στον πίνακα τον κυκλωμάτων, ότι στις 16.15 είχε δεκάλεπτο κύκλωμα η Ιρλανδική τηλεόραση, με τον ανταποκριτή της οποίας είχαμε αναπτύξει μια φιλία λόγω της κοινής μας αντιπάθειας προς τους Άγγλους και την … «Βασίλισσα». 
 Τον βρήκα στην αίθουσα των συντακτών και το ρώτησα πόσο χρόνο ήθελε για την ανταπόκριση του και μου απάντησε 4 λεπτά. Η «ΕΒU» κρατούσε και δύο λεπτά ανάμεσα στις συνδέσεις, οπότε είχαμε 8 λεπτά.
 Γράψαμε τη δήλωση του Ανδρέα δυο φορές για να είναι ακριβώς 5 λεπτά, και με την βοήθεια ου Ιταλού μάστερ, που ήταν φίλος τους δικούς μας μάστερ Δημήτρη Πετρόπουλου, και χωρίς να ενημερωθούν οι «προϊστάμενοι» , βγάλαμε την κασέτα του Ιρλανδού, βάλαμε την δικιά μας και μέσα στον χρόνο των Ιρλανδών πήγε στην ΕΡΤ που είχε ειδοποιηθεί και «έγραφε».
 Η δήλωσε έπαιξε στα δελτία των 1800 στην ΕΡΤ2 και 1830 στην ΕΡΤ1.
 Ήταν ένας μικρός θρίαμβος του «προσωπικού», απέναντι στο «απρόσωπο οργανωμένο». 
Το 2002, στις 29 Ιουνίου , μάθαμε τη σύλληψη λόγω «ελαττωματικού» πυροκροτητή του ανώνυμου βομβιστή στον Πειραιά, που αργότερα μάθαμε ότι ήταν ο Σάββας Ξηρός, στο Κέντρο Τύπου που είχα δημιουργήσει για την επίσκεψη Σημίτη. Τότε θυμάμαι σχολίασα ότι από «ελαττωματικού» πυροκροτητή σκοτώθηκε ο Παυλής και έχασε το χέρι του ο Μαζοκόπος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"1η Μάη"
"Επαναστατικός αγώνας"
"17Ν"
"Πυρήνες της φωτιάς"
κλπ.
Δεκάδες οι νεκροί που σκόρπισε το αριστερό παρακράτος.

Παρ' ολα αυτά το μεταπολιτευτικό ιερατείο(ΜΜΕ, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχναι, πολιτικοί) έπεισε τον λα(γ)ό ότι κινδυνεύει μόνιμα η ζωή του μόνο από κάποιους (αόρατους)ακροδεξιούς τρομοκράτες και ακραίους εθνικιστές.
Εδώ έχουμε αντιστροφή της πραγματικότητας μέσω παγκοσμίου κλάσεως ψυχολογικής προπαγάνδας.
Θα πρέπει να τους συγχαρούμε διότι έπεισαν τον λα(γ)ό ότι ο ήλιος δύει στην ανατολή.

Ανώνυμος είπε...

Το μουλικο ομως της Ντορας θα προτιμουσε να κατσει στο ιδιο τραπεζι με τον "Λουκα" παρα με τον Κασιδιαρη.
Το 'χει ξεκαθαρισει δημοσια, εδω και καιρο οταν το βλεπουμε να λακαει σαν καραπουσταριο την στιγμη που ανεβαινει στο βημα να μιλησει ο Λιακουρας.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ο «Φράχτης» που θα ορθώσει το Κινήμα 21 για τους ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ θα είναι αξεπέραστος

  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ           ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ...