10/6/20

Ο Άγιος Βενιαμίν Μητροπολίτης Πετρουπόλεως που μαρτύρησε στα Χέρια των Μπολσεβίκων και ο Αμφιλόχιος του Μαυροβουνίου

Ο Άγιος Βενιαμίν εξελέγη Μητροπολίτης της Αγίας Πετρούπολης το 1917.
 Μετά την επικράτηση των Μπολσεβίκων και την απαλλοτρίωση από το κράτος όλης της εκκλησιαστικής, επέμενε η διαχείριση της περιουσίας αυτής να παραμείνει αυστηρά ελεγχόμενη από τον κλήρο και τους πιστούς. 
Αντιστάθηκε στην προπάθεια των κομμουνιστών να δημιουργήσουν τη δική τους εκκλησία « της λεγόμενης Ζωντανής Εκκλησίας'».
 Οι μπολσεβίκοι τον δίκασαν σε Λαοδικείο το 1922. Η δημόσια δίκη στο «Λαοδικείο» των Μπολσεβίκων. εναντίον ιερέων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που αντιτάχθηκαν στη δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας και στην σχισματική «Κόκκινη η Εκκλησία» άρχισε στις 10 Ιουνίου 1922 στην Αίθουσα της Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης . 
Ο κύριος κατηγορούμενος ήταν ο Μητροπολίτης της Αγίας Πετρούπολης Βενιαμίν και μαζί του άλλοι 86 κατηγορούμενοι. 
 Ο Μητροπολίτης Βενιαμίν, έκλεισε την απολογία του στο «Λαοδικεία» κάνοντας το σημείο του σταυρού και λέγοντας: «Δόξα σοι, Κύριε και Θεέ μου, πάντων ένεκεν !». 
Καταδικάστηκε για αντεπαναστατική προπαγάνδα και στάλθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα. Μαρτύρησε, στις 31 Ιουλίου/13 Αυγούστου 1922.
 Οι κομμουνιστές, φοβούμενοι πιθανή εξέγερση των εργατών της Πετρουπόλεως ο οποίοι τον υπεραγαπούσαν, διέδωσαν ότι ο Μητροπολίτης μεταφέρθηκε στη Μόσχα. Ο Βενιαμίν αγιοποιήθηκε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το 1992. 

98 χρόνια μετά, ο ΝΑΤΟμπολσεβίκος Τζουκάνοβιτς στο Μαυροβούνιο, εχει εθνικοποιήσει την εκκλησιαστική περιουσία και προσπαθεί να συγκροτήσει με τους πράκτορες της μυστικής του υπηρεσίας την δική του ΝΑΤΟκομουνιστική Εκκλησία. Για αυτό και ο Αμφιλόχιος τους κάλεσε να προχωρήσουν στην εκτέλεση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: