22/6/20

Σερβία: Προσωπικός θρίαμβος του Βούτσιτς που πήρε το 62,6% από το 47,7% που δεν φοβήθηκε τον Κορωνοϊό και πήγε στην κάλπη και ψήφισε

Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα της ΜΚΟ «CESID» και του εξιτ πολ της εταιρείας «IPSOS» συγκέντρωσε το 62,6% των ψήφων και εκλέγει 189 από τους 250 βουλευτές.
 Ο αρχηγός του SNS Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «απολύτως πρωτοφανές», και το ερμήνευσε ως «εντολή και περισσότερη υπευθυνότητα και δουλειά». Το ανεπίσημο (ακόμα) ποσοστό συμμετοχής ήταν 47,7%. 
 Το ποσοστό αυτό δεν περιλαμβάνει αυτούς που ψήφισαν στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, στο εξωτερικό και στις φυλακές. Στο Κοινοβούλιο εισέρχεται με 32 βουλευτές και ο συνασπισμός SPS-JS του οποίου ηγείτο ο κ. Ντάτσιτς και λαμβάνει σύμφωνα με το έξιτ πολ 10.9% και η Λίστα του κ. Αλεξάνταρ Σπάπιτς που εκ των πραγμάτων γίνεται ο νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης έστω και αν έλαβε μόνο 4,2%. 
Στην Βουλή εισέρχονται με τις ποσοστώσεις των εθνικών μειονοτήτων Η Ένωση των Ούγγρων (SVM) 9, Μουαμάρ Ζούκορλιτς με 3, το SDA-Sandzak με 2 και η Αλβανική Δημοκρατική Αλτερνατίβα από την Κοιλάδα του Πρέσεβο με 3. 
 Ο αρχηγός του SPS Ίβιτσα Ντάτσιτς συνεχάρη το νικητή των εκλογών, Αλεξάνταρ Βούσιτς και το SNS και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη Σερβία να διατηρήσει την πολιτική σταθερότητα, δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σε ό,τι αφορά τα κρατικά και εθνικά τηςσυμφέροντα. Ο Ντάτσιτς είπε ότι το SPS είναι ικανοποιημένο με τα αποτελέσματα των εκλογών, και σημείωσε ότι οι Σοσιαλιστές είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τη συνεργασία με το SNS, εάν αυτό είναι προς όφελος των κρατικών και εθνικών συμφερόντων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βούτσιτς.
Από τη στιγμή που έχει διορίσει μια έκφυλη αντρογυναίκα τζιβιτζιλού(νυμφευμένη με femme τζιβιτζιλού) ως πρωθυπουργό της Σερβίας, διασύροντας ηθικά την πατρίδα του διεθνώς, σημαίνει οτι είναι μια μαριονέτα των αθέατων που εκτελεί πειθήνια τα συμβόλαιά τους.

Καλλιτέχνες, Παπαγάλοι, Πανελίστες, πρώην αθλητές, και γόνοι .ΟΛΟΙ στα ψηφοδέλτια

  «Επώνυμοι» και «διάσημοι» επιλέγονται από τα κόμματα και διεκδικούν την χρυσοφόρο είσοδό τους στην Ευρωβουλή την ώρα που η Ε.Ε έχει να αντ...