16/6/20

Η Τεραστία Κοινωνική Σημασία των Βλακών εν τω Συγχρόνω Βίω

Και ο βλαξ και ο ηλίθιος είναι αρχαίες ελληνικές λέξεις και περιγράφουν μια πνευματική κατάσταση. Δεν είναι υβριστικές λέξεις. Όπως λέμε «Κοντός» και «Ψηλός», «παχύς», «αδύνατος», «Λευκός», «Μαύρος», «καλός». «κακός», λέμε και «έξυπνος» και «Βλάκας». Όταν αποκαλούμε κάποιον έξυπνο δεν τον «παινεύουμε» και όταν λέμε κάποιον ηλίθιο δεν τον βρίζουμε. Ο ευφυής είναι ευφυής και ο βλαξ και ο ηλίθιος είναι βλαξ και ηλίθιος. Ο Κοινωνικός βλαξ , «ὡς πλησιέστερος πρὸς τὸ ζωϊκὸν βασίλειον, ἔχει τὴν ἔνστικτον καχυποψίαν οὕτω ἀνεπτυγμένην, ὥστε ν᾿ ἀδυνατῇ νὰ διαγνώσῃ ἢ νὰ ἐννοήσῃ συλλογισμοὺς καὶ λογικοὺς ὑπολογισμοὺς τοῦ εὐφυοῦς», όπως μας δίδαξε ο Λεμπέσης και θεωρεί ότι απειλείται και εξυβρίζεται όταν ακούει να αποκαλούν κάποιο συν-αδελφό του ηλίθιο.

 ΥΓ. Τα ζώα σε λίγο θα διαμαρτύρονται για τον ρατσισμό των ευφυών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα... Στηρίζεις Φαήλο που είναι αναφανδόν υπέρ του Ισραήλ, αλλά ταυτοχρόνως θεωρείς τους Ισραηλίτες τους μεγαλύτερους εχθρούς μας και κράζεις "τον γιό της αδερφής του" για τα όσα είπε στην πραγματική πατρίδα του. Ότι ο Φαήλος θα έκανε κάτι διαφορετικό, αν ήταν στη θέση του; Έναν Φαήλο που στην αρθρογραφία του κρίνει τους Έλληνες πολιτικούς του παρελθόντος με κριτήριο το πόσο φιλοισραηλίτες ήταν και όχι πόσο ωφέλησαν ή έβλαψαν την Ελλάδα πχ άρθρο κατά του Αλ. Παπαναστασίου.
Αυτό, δηλαδή η στήριξή σου σε έναν μέχρι αηδίας φιλοισραηλινό πολιτικό, δεν είναι ούτε ηλίθιο, ούτε υποκριτικό εκ μέρους σου. Προς Θεού! Εσύ είσαι ευφυής. Αναμφισβήτητα. Μάλλον εσύ είσαι "Ο ευφυής", όπως ο Μάκης είναι "Ο δημοσιογράφος".
Αλήθεια, πως γίνεται να αποκαλείς τον Σαμαρά "φον Αντωνάκη", δηλαδή προδότη, και να υποστηρίζεις τον σύμβουλο του "φον Αντωνάκη" Κρανιδιώτη; Προδότης ο Σαμαράς, πατριώτης ο επί είκοσι χρόνια σύμβουλος του προδότη Κρανιδιώτης; Είδες κάτι απορίες που έχουμε εμείς τα ζώα;

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...