11/12/23

Ημέρες Δόξας και Προδοσίας.Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 1940. 45 ημέρα του Ελληνοϊταλικού πολέμου


 Η 4η Μεραρχία κατέλαβε με ηρωική έφοδο τα υψώματα νότια του Μάλι Σπατ , και τον αυχένα Μπούζα ε Σεφέρ Αγαΐτ, ενώ νοτιότερα προχώρησε προς το Υψ. Σκίβοβικ. 
 Το 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, που επιχειρούσε στην ανατολική πλευρά της κοιλάδας του Δρίνου απέναντι από τα χωριά της Κάτω Δρόπολης επιτέθηκε προς το Άνω Λάμποβο. Στην επίθεση έπεσαν μαχόμενοι οι στρατιώτες ΜΠΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΦΟΥΤΖΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ και ΧΑΛΑΖΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.
 Τα τμήματα του Αποσπάσματος Λιούμπα έφτασαν προ του χωριού Μπόρσι και το Ύψωμα Κονιάκ, όπου και ανέμειναν την αντικατάστασή τους από την 3η Μεραρχία.
 Ο Μεταξάς στο ημερολόγιο του έγραφε: 
«11 Δεκεμβρίου, Τετάρτη-45 ημέρα (πολέμου). Απόψε, Μέγα Πολεμικόν Συμβούλιον ένεκα Παπαδήμα ζητούντος δράσιν του στόλου εις Αδριατικήν. Εισήγησίς μου περί ανάγκης τηρήσεως στόλου δια τα Δωδεκάνησα». 
 Το Αρχηγείο των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 11 Δεκεμβρίου 1940 στο Ανακοινωθέν Νο 187 ανέφερε : 
«Στο ελληνικό μέτωπο, η μέρα πέρασε χωρίς καμία ενέργεια άξια ιδιαίτερης σημασίας» και ανέφερε,  εκτενώς στις «μάχες εξαιρετικής βίας» στο Σίντι Ελ Μπαράνι και στην δράση των μελανοχιτώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πλησιάζει η ώρα της απελευθέρωσης του Τσασώβ Γιάρ στην ΛΔ.Ντόνετσκ

  Η Πολιτοφυλακή της ΛΔ Ντόνετσκ με την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων, απελευθέρωσε σήμερα το χωριό   Μπογκντάνοβκα στα βόρεια και Ανατολι...