15/12/23

Ουκρανία: 4400 οι απώλειες των Ούκων την τελευταία εβδομάδα

 


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την εξέλιξη των επιχειρήσεων  κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, 9-15 Δεκεμβρίου  στα μέτωπα του Κουπιάνσκ, του ΚράσνιΛίμαν, του Ντόνετσκ, του νότιου Ντόνετσκ, και της Ζαπορίζιε. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βελτίωσαν την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής προς και απέκρουσαν συνολικά  93  εχθρικές επιθέσεις. Οι περισσότερες, (49) στο μέτωπο του Ντόνετσκ.

Στις επιθέσεις ενεπλάκησαν 26 Ταξιαρχίες των ΟΥΚΩΝ και οι απώλειες  ανήλθαν σε πάνω από 4250 στρατιώτες. Κατεστράφησαν 11 Αρματα Μάχης 43 τεθωρακισμένα και 56  πυροβόλα πεδίου.

 

Στο μέτωπο  της Χερσώνος, ματαιώθηκαν. όλες οι προσπάθειες να αποβιβαστούν εχθρικές ομάδες δολιοφθοράς στα νησιά και στην αριστερή όχθη του Δνείπερου Οι αεροπορικές επιδρομές και τα πυρά πυροβολικού κατέβαλαν μονάδες της 35ης, 36ης και 37ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, καθώς και της 124ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας. Ως αποτέλεσμα των  ενεργειών των ρωσικών στρατευμάτων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 290 άτομα, 18 οχήματα, 17 σκάφη και εννέα πυροβόλα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, 9-15 Δεκεμβρίου  αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα ένας τακτικός πύραυλος Tochka-U, δύο αντιαεροπορικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι S-200, 17 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, καθώς και 119 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, 82 Ουκρανοί στρατιώτες συνελήφθησαν και παραδόθηκαν οικειοθελώς,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...