9/12/23

9 Δεκεμβρίου 1963. Ώχετο απιών,

O Κουφός εραστής του Λάμπρου ταξείδευσε με το ψευδώνυμο «Τριανταφυλλίδης»

 Ο ηττηθείς στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 1963 «Εθνάρχης», διέφυγε μυστικά για το Παρίσι με την απογευματινή πτήση της Ολυμπιακής με το ψευδώνυμο «Τριανταφυλλίδης». 

Τα εισιτήρια τα είχε κλείσει ο γραμματέας του Καραμανλή, Ιωάννης Ζαχαράκης που εκτός από τον Κωνσταντίνο και την Αμαλία Καραμανλή ταξίδευσε κι εκείνος μαζί τους. 
Οι θέσεις των τριών στο αεροπλάνο της Ολυμπιακής ήταν οι 20, 21 και 22. 
Την είδηση αποκάλυψε τότε η Μεσημβρινή με έκτακτο παράρτημα. Ταυτόχρονα, με επιστολή του προς τους βουλευτές της ΕΡΕ, πρότεινε ως νέο αρχηγό του κόμματος τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο.
 Την επομένη ο Κόκκας της αντικαραμανλικης «Ελευθερίας», πανηγύριζε: «Ο κ. Καραμανλής ώχετο απιών». Στο κύριο άρθρο της, η εφημερίδα θριαμβολογούσε: «Εξήλθε χθες του δημοσίου βίου από την θύραν της υπηρεσίας όπως ακριβώς είχε εισέλθη. 
Υπήρξεν ηγέτης διά της δοτής εξουσίας. Αυτή, με τα «παραφερνάλιά» της, του έδωσεν ανάστημα.
 Η απώλειά της τον συνέτριψε».
 Επίσης η «Αυγή» , δημοσίευσε την ιστορική γελοιογραφία του Μπόστ, με το κλασικό, «δυο πόρτες έχει η ζωή. Ζυρίχη για Παρίσι». 

Για τον κατοχικό συνεργάτη του Μάξ Μέρτεν, και αγαπητικό του Ευταξία, που είπε το εθνοπροδοτικό «η Κύπρος κείται μακράν», τον οποίο επανέφερε η CIA στην εξουσία το 1974, θα βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο στα ελληνικά, από τα αρχεία του κλιμακίου της Cia στην Αθήνα, από το 1962, όταν δηλαδή ο Σκατάρχης ήταν ακόμα πρωθυπουργός. 
Με τίτλο , To ONOMA TOY ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. KΩΝΣΤ. KAPAMANΛH ΠEPIΛAMBANETAI ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣ TON ΠINAKA TON IIPAKTOPΩN TΩN ΓEPMANIKΩN ΑΡΧΩΝ KATOXHΣ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ TOY MEPTEN EIΣ TΗΝ EΞONTΩΣIN TΩN EBPAIΩN
Για να απολεύσετε το κείμενο του ΜΠΟΣΤ...


 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αγάπη κύκλους κάνει...

...και η ιστορία επίσης.

aviator είπε...

Αγαπη να υπαρχει...

Πλησιάζει η ώρα της απελευθέρωσης του Τσασώβ Γιάρ στην ΛΔ.Ντόνετσκ

  Η Πολιτοφυλακή της ΛΔ Ντόνετσκ με την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων, απελευθέρωσε σήμερα το χωριό   Μπογκντάνοβκα στα βόρεια και Ανατολι...