9/12/23

Οι Ρώσοι μπήκαν στην Αβντέεβκα.

 


Τα
 ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην Αβντέεβκα  
από τα βορειοανατολικά, μετέδωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της Bild, Julian Repke.


Η κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί σύντομα να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, κατά το οποίο θα είναι δυνατές οι ειρηνευτικές συνομιλίες, έγραψε η ημιεπίσημη κινεζική εφημερίδα «Global Times» που εκφράζει την Κινεζική Πολιτική.
  «Δεδομένου ότι μια ακόμη αντεπίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι πλέον απίθανη λόγω του τεράστιου οικονομικού, φυσικού και στρατηγικού κόστους των τελευταίων επιθέσεων, είναι πιθανό ότι σύντομα θα ανοίξει ένα παράθυρο για την επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών», σημείωσε ο αρθρογράφος της εφημερίδας

Παράλληλα η βρετανική εφημερίδα «Express» δημοσίευσε τις «ανησυχίες» της Δύσης που φοβάται να προμηθεύσει πλοία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λόγω του κινδύνου να περιέλθουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
 Την ίδια στιγμή, η σύζυγος του Ουκρανού ηγέτη, Ολένα Ζελένσκα, απηύθυνε έκκληση στη Δύση με αίτημα να μην σταματήσει η οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία. Σύμφωνα με την ίδια, εάν οι δυτικές χώρες αρνηθούν να υποστηρίξουν το Κίεβο, οι Ουκρανοί βρίσκονται σε «θανάσιμο κίνδυνο» και «θα πρέπει μόνο να πεθάνουν». Πρόσθεσε ότι το Κίεβο παρακολουθεί με μεγάλη λύπη ότι η επιθυμία να βοηθήσει την Ουκρανία στις δυτικές χώρες μειώνεται. 
 Μια ημέρα νωρίτερα, ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την κατανομή νέας βοήθειας στην Ουκρανία. 
Με τη σειρά της, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι έτοιμος να συμβιβαστεί για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό προς το συμφέρον της Ουκρανίας. Στις 7 Δεκεμβρίου, οι New York Times έγραψαν ότι η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία «κρέμεται από μια κλωστή» λόγω των ενεργειών του Μπιντέ, ο οποίος δίχασε τις απόψεις των μελών του Δημοκρατικού Κόμματος με τις αποφάσεις του. 
Στην παρούσα κατάσταση, ο αρχηγός του κράτους θα πρέπει να αποφασίσει ποιες παραχωρήσεις πρέπει να κάνει στις απαιτήσεις των συντηρητικών προκειμένου να ξεμπλοκάρει τη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ, σε σχέση με τις οποίες η υποστήριξη του Κιέβου είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...