14/12/23

Ο ηλίθιος Νορβηγός παραδέχεται ότι η ρωσική Νίκη στην Ουκρανία δεν θα έχει μόνο τοπική σημασία.

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τονίζοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο δήλωσε:

 

«Εάν ο Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η επιθετικότητά του να μην σταματήσει εκεί. Η υποστήριξή μας δεν είναι φιλανθρωπία, είναι επένδυση στην ασφάλειά μας. Η διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία απλώς θα παρατείνει τον πόλεμο, δεν θα τον τερματίσει. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια διαρκής και δίκαιη ειρήνη είναι να πειστεί ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ότι δεν θα κερδίσει στο πεδίο της μάχης. Και ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθούμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα καταλάβει ότι δεν κερδίζει στο πεδίο της μάχης είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία»,  δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο Γερμανός φαλακροκαγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι το Κίεβο δεν μπορεί να αναμένει μεγάλα χρηματικά ποσά  από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αλλά ότι θα πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα σχετικά με την υποστήριξη του μπλοκ προς την Ουκρανία.

«Δεν θα τεθεί θέμα απόφασης για πολύ μεγάλο πρόσθετο κόστος. Ωστόσο, υπάρχει κάτι σημαντικό: πρέπει να είμαστε σε θέση να καταστήσουμε δυνατό τον χρηματοδοτικό μηχανισμό για την Ουκρανία και έτσι να της δώσουμε τη βάση για να συνεχίσει την αντίστασή της στη ρωσική επιθετικότητα», δήλωσε  στους δημοσιογράφους.

Το Μητσοτακένσκι δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι Η Ελλάδα θα υποστηρίξει την προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση». 
«Η Ελλάδα υποστηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διεύρυνση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι η συνάντηση θα μπορέσει να ξεπεράσει κάθε αντίσταση, ώστε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να στείλει ομόφωνα ένα σαφές μήνυμα ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι ως μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας», είπε  εκ μέρους ΟΛΩΝ μας. 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, το Μητσοτακένσκι δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει επίσης να διαθέσει περισσότερα χρήματα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, την προστασία των εξωτερικών συνόρων του μπλοκ και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: