12/12/23

To θαύμα. Το πληθωρικό χρήμα που παράγουν οι ΗΠΑ δεν προκαλεί πληθωρισμό

 Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε μόλις 0,1% τον Νοέμβριο  σε σχέση με τον από τον Οκτώβριο.

Σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι - ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μειώθηκε στο 3,1% από 3,2% .Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις εποχικά κυμαινόμενες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,3% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, όταν αυξήθηκε κατά 0,2%. Το αποτέλεσμα συμπίπτει  εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε ετήσια βάση, ο δομικός πληθωρισμός ήταν 4% τον Νοέμβριο, όπως και τον Οκτώβριο.

Η πτώση των τιμών της ενέργειας κατά 2,3% συνέβαλε στη μείωση του πληθωρισμού συνολικά, με τη βενζίνη να μειώνεται κατά 6% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο και το μαζούτ κατά 2,7%. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 2,9%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι πιθανό να ωθήσουν την Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια μετά την αυριανή συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής. 

Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να υπερβαίνει τον ετήσιο στόχο του 2% της Fed, αλλά με τον πληθωρισμό να υποχωρεί ταχύτερα από το αναμενόμενο, τα μέλη του ιδρύματος είναι απίθανο να πιστεύουν ότι υπάρχει λόγος να αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το σύστημα θα αναδιπλωθει για να υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Μπομπυ Κεννεντι θα έχει τον ρόλο να κόψει όσες ψήφους θα πήγαιναν απο τους απογοητευμένους δημοκρατικούς προς τον Τραμπ. Χρειαζονται ομως και φτηνο δολλαριο για να κοροιδεψουν οσους μπορουν. Μετα θα παρουν σειρα οι μυστικες υπηρεσιες, τιποτα τελειωμενες γκομενες και τέλος επιστολικες ψηφοι του Μητσοτακενσκι και της ΕΕ. Μπορει ο Τραμπ να κερδισει ολο αυτο τον βούρκο? Τώρα δείχνει ως μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Γιαννης είπε...

Θεωρώ δυσκολη εως απίθανη τη συμμετοχή του Ντόναλντ Τραμπ οσο και του Τζο Μπαιντεν στις προεδρικές εκλογες του Νοεμβρίου 2024.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί είναι τα ίδια σκ@τ@; Ο Τραμπ ήταν που παρήγγειλε τα εμβόλια και έκανε και ο ίδιος! Ο Τραμπ ήταν που αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, έδωσε 33 δις δώρο στο Ισραήλ και «πάγωσε» την συμβολική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους! Και επίσης έβαλε τον Εβραίο γαμπρό του να διαπραγματευτεί με τους Άραβες μια «δίκαιη» συμφωνία!

Ο Σατανάς της Ρώμης και η Μάχη στο Δυρράχιο που έγινε σαν Σήμερα πριμ 943 χρόνια

Σαν σήμερα , το 1081, ο Αλέξιος Κομνηνός νικήθηκε στο Δυρράχιο  από τους Νορμανδούς, του Δούκα της Απουλίας Ροβέρτου  Γυισκάρδου,  που διεκδ...